Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve himayeleri doğrultusunda Karaman Valiliğince hazırlanan Türk halkının gösterdiği kahramanlıkla dünya tarihine adını yazdırdığı “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri programına yerel ve ulusal basın olarak ONGUNHABER de davet edilmişti.


“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri programı içinde aktif olarak bulunan ve canlı yayınlar ile gerek haber sitemizde, gerekse ortak hareket ettiğimiz ulusal medya ve yurtdışı haber merkezlerine haber, resim ve video görüntüleri ile bilgi ve haber veren ONGUN HABER sitemiz ve kurucumuz Cüneyt DİLER’e Şehit Aileleri ile Karaman Emniyet Müdürlüğü bünyesinde tuhaf davranışlar gösteren birkaç koruma memuru tarafından taciz ve kaba hareketlerle engelleme yönünde anlaşılmaz  hareketler yapılmış Sayın Karaman Valimiz Fahri MERAL Beyefendi’nin etkili müdahalesi ve  Karaman Emniyet Müdürü Levent TUTUK’un, Valimiz’in talimatına uyması sayesinde önlendi.

DUYARLI VE İLGİLİ TAVRINIZA TEŞEKKÜR EDERİZ SAYIN VALİM

Sayın Valimiz Fahri MERAL Beyefendiye ilgisi ve duyarlılığı için teşekkür eder, kalbi saygı ve hürmetlerimizi sunarız,her zaman ve şartta kendisinin yanında olacağımızı ifade etmek isteriz.

Başkan Seçer: "Mersin daha fazla konuşulmaya başlandı" Başkan Seçer: "Mersin daha fazla konuşulmaya başlandı"

BU HAREKET SADECE ONGUN HABER’E DEĞİL ZAMAN ZAMAN DİĞER MESLEKTAŞLARIMIZA DA YAPILMAKTADIR.
Zaman zaman Milletvekili, Bürokrat ve Üst Yönetici korumalarınca bu tür rezaletler kutsal kamu görevi yapan basın mensuplarına karşı tuhaf ve dengesiz bir biçimde yapılmaktadır.
Sadece bize yapılagelen bir hareket olsaydı bu engelleme çalışmasını haber yapmak gibi bir tercihte bulunmaz, sessiz kalıp, yasal yollara başvurma hakkımızı kullanırdık, biz bu olaydan sonra yasal yollara hakkımızı ve bundan sonraki etkinliklere katılma yönündeki kararımızı yeniden gözden geçirme kararı aldık.

HİÇ BİR ŞAHSI VE KURUMU HEDEF ALMIYORUZ,YETKİLİLERE SORMAK İSTERİZ
ONGUN HABER ekibi olarak Kamu Düzeni ve kurumların işleyişi ve bu kurumlarda şerefi ile vazifesini yapan vatan evlatları hakkında hiçbir aykırı hareket ve söylemde bulunmadık, biz bu toprakların insanıyız, aynı vatanın evlatlarıyız, yaptığımız yayınlarla Ülkemizin Yöneticileri ve Kamu Düzenini destekleyen bir konumda olduğumuzu ispatladık, 15 Temmuz ihaneti ve öncesinde Başta FETÖ olmak üzere Devletimizin varlığına, Vatanımızın bütünlüğüne karşı, tertip ve tuzakları kuran hainleri tek tek deşifre ettik,  geçmişten günümüze  www.ongunhaber.com haber ve bilgi portalımızı incelerseniz kim olduğumuzu ve ne yaptığımızı rahatça göreceksiniz, bize ve Kurucumuz Cüneyt DİLER’e  karşı belgesiz ve soyut dedikodulardan öteye geçemeyen asimetrik psikolojik itibar katliamları hep yapılmıştır, bu adi dedikodulara karşılık vermektense yargı yoluna müracaat edip, hakkımızı hukuki çerçevede aramaya devam ediyoruz, Vazifesinin bilincinde olup, şeref ve haysiyeti ile görevini yapmaya devam eden hiçbir kişi yada kuruluşu hedef almadığımız gibi kraldan fazla kralcı olmak deyimi ile birebir örtüşen, hakkımızda üretilen dedikoduların etkisinde kalmak gibi kolay bir yolu seçen, araştırmayan, hiç olmazsa yaptığımız yayınları ve yazdığımız köşe yazılarını dahi okumayıp, kendini güncellemeyen işgüzar, görevli kişileri de hedef göstermek niyetinde değiliz onlarda olduğuna inanmadığımız bir vidan ile  hareket ediyor ve herkesin mesai bitiminde evine ekmek götürebilmesi, herkesin ümit etmesi, gerekliliğini hissederek hareket ediyor, yazıyor ve haber yapıyoruz. Yanlış anlaşılmayacağına inandığımız birkaç soru somak hem isteğimiz hem de kutsal kamu görevi yapan basın organizasyonu olarak bizim vazifemizdir, yetkili kurumların güzide yöneticilerinin affına ve ilgisine sığınıp sormak istediğimiz sorular var.
   SORU: 15 Temmuz FETÖ ihanetinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genel Kurmay Başkanımız dâhil olmak üzere, Devlet Erkânımızın yakınındaki korumaların hain ihanet girişimi içinde olduklarını acı bir şekilde öğrendik, bu hainlerin kimi istihbarat bilgileri, kimi FETÖ mensubu amir ve memurlar ile, ihaneti organize den kişiler ile kurduğu ilişkilerle, kim de cep telefonları ve bilgisayarları incelendiğinde meydana çıktılar, yakın korumalarınız hakkında böyle bir araştırma yaptırdınız mı? Bu korumaların geçmişi, iletişim kurduğu veya yanında görev yaptığı FETÖ’cü hainler ile yakınlığı ve irtibatları nasıldı? halen bir irtibat devam ediyor mu? cep telefonu, bilgisayarları, eski ve yeni  e-posta adresleri, sosyal medya hesaplarını kontrol ettirdiniz mi?
Sizde biliyorsunuz ki FETÖ’cü hain Adil ÖKSÜZ’ü arayan polisler den bile FETÖ ile iritbat ve iltisakı olanlar çıktı.
   SORU:  15 Temmuz Şehitlerimiz ve Terörle Mücadele ederken Şehit düşen Asker ve Polislerimizin aziz hatıralarına hürmeten isimlerini ve hatıralarını ölümsüzleştirmek için Şehitlerimizin isimleri Cadde, Sokak ve Hizmet merkezlerimize, verilmektedir, Bu konuda sizlerin yaptığı bir çalışma var mıdır? 
Biz ONGUN HABER ekibi olarak tüm samimiyetimizle ve yaptığımız yayın ve yazılarımızla Devletimizin, Kamu Düzeninin ve Şerefli Devlet memurlarımızın (işgüzar olanları da dâhil) yanındayız ve her zaman destekçisiyiz,
Haberimizi üzerinde bir hayli düşünülmesi gereken

Eba Müslim El Horasani’nin bir ibretli sözü ile noktalayalım.
 “Onlar, şerrinden emin oldukları için, dostlarını kendilerinden uzak tuttular. Düşmanlarını da kazanmak için, kendilerine yakın tuttular.
Yakın tuttukları düşmanları "dost" olmadı;
Ancak uzak tuttukları dostları "düşman" oldu.
Herkes düşman safında birleşince, yıkılmaları mukadder oldu’’
(BİZ DOSTUZ…)