Gece gökyüzünde bir gök cisminin hareket ettiği bilgisi, İngiltere'nin orta ve batı kesimleri ile Galler'in güney kesimlerinde yaşayan insanlar tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.

Basingstoke'tan Suzy Buttress, meteorun, "İnsanın ömründe bir kez görebileceği türden bir şey olduğunu" söyledi.

Uzay bilimci Dr Maggie Aderin-Pocock, kayan meteorun muhtemelen Halley kuyruklu yıldızının kalıntılarından olabileceğini belirtti.

Buttress, meteorun düştüğü sırada otoyolda seyahat etmekte olduğunu ve meteorun, kayan yıldızlardan daha büyük göründüğünü söyledi.

İşte Kampanya 30'lu Yumurta Kolisi 50 TL İşte Kampanya 30'lu Yumurta Kolisi 50 TL

Uçak düşüyor kaygısı

BBC'nin bağlantı kurduğu görgü tanığı Buttress, ilk anda gökyüzünden kayan cismin düşen bir uçak olmasından endişe ettiğini de belirtti.

Görgü tanığı ayrıca "Kuyruğu olan bir top gibiydi. Gökyüzünde hemen kaybolmadı, bir süre boyunca süzüldü." dedi.

BBC'nin Cardiff'teki tesislerinde güvenlikten sorumlu olan Richard Escott, 5-10 saniye arası bir zaman boyunca gördüğü meteorun, yere çok yakınmış gibi göründüğünü belirtti.

Dr Aderin-Pocock, "Ne yazık ki meteoru kendim görmedim ancak bu meteorla ilgili ilginç olan şey büyüklüğü gibi anlaşılıyor." dedi.

Aderin-Pocock ayrıca, "Çok büyük ihtimalle bu Halley Kuyruklu yıldızının kalıntılarından oluşan Eta Aquarids'in bir parçası" da dedi.

METEOR KAYASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN



Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/ingiltere-semalarinda-buyuk-meteor/dunya/detay/1706077/default.htm



Etiketler: İngiltere , BBC , ETA , Twitter , Galler , insanlar , gibiydi