Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı,Meclis'te görüşülen torba yasa içindeki "İstihdam Paketinin" kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını gasbettiğini belirterek;"  Birçok fondan sonra şimdi de milyonlarca emekçi işçimizin kıdem tazminatlarına göz diktiler. Koskoca Türkiye bu iktidarı doyuramadı,İşçinin emekçinin haklarından ellerinizi çekin yazıktır günahtır bu insanlara." diyerek partisinin tepkisini basın açıklaması ile dile getirdi.

Son yıllarda iktidar torba yasalar ile TBMM’yi etkisiz hale getirip, milletin egemenliğini hiçe sayarak ülkemizi yönetmeye çalışmakta. Milletimizin refah seviyesi artıracak kanunlar çıkarmak yerine milletin geleceğe dair umutlarını yok edecek yasalar çıkararak, Türk milletinin hayatını zorlaştırmak için ellerinden geleni yapmaktalar. Cennet vatanımızı betona çevirip birkaç müteahhit dışında hiçbir yurttaşımıza hizmet etmeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız maalesef. Deprem sigortası, işsizlik fonu, ihtiyat akçesi, aile sigortası vs. birçok fondan sonra şimdi de milyonlarca emekçi işçimizin kıdem tazminatlarına göz diktiler. Koskoca Türkiye bu iktidarı doyuramadı.

Bursa'da karne hediyesi; Hayvanat Bahçesi Bursa'da karne hediyesi; Hayvanat Bahçesi

         Belirli süreli iş sözleşmesi, işçinin 25 yaşını doldurmamış veya 50 ve daha yukarı yaşta olma koşulunu sağlaması kaydıyla, mevcut koşullar aranmadan yazılı yapılabilecek. 25 yaşını doldurmamış işçiler ile yapılacak belirli süreli iş sözleşmelerinin süresi, işçinin 25 yaşını doldurduğu tarihi geçemeyecek. Bu hüküm uyarınca bir defada veya yenilenerek yapılan belirli süreli iş sözleşmelerinin toplam süresi 2 yılı aşamayacak. Belirli süreli iş sözleşmesi yapan kişiler sözleşmeleri bittiğinde kıdem tazminatı almaya hak kazanamıyor. Bu da demek oluyor ki 25 yaşına kadar hiçbir vatandaşımız sigortalı olarak çalışmayacak, yani sigorta başlangıç yaşı artık 25 olacak. Geleceğinden umudu olmayan gençlerimizin gelecek kaygısını artıracak bir yasaya daha iktidar imza atmakta. 50 yaşından yukarıda ki vatandaşlarımız da sigortalı çalışamayacaklar yani 25 yaşında sigortası başlayan bir yurttaşımız hiç işsiz kalmadan 25 yıl aralıksız çalışıp 9.000 prim gününe ulaşmalı ki emekli olabilsin. 50 yaşından büyük vatandaşlarımıza çalışma diyorlar, işsizliği böyle mi çözeceksiniz diye sormazlar mı? Mezarda emekli olan milletimiz bu yasa ile artık emekli olamayacaklar. İş Kanunu’nun temeli, iş sözleşmesi süresizdir. Büyük bir genç işsizliği var. Üç gençten biri işsiz. Bu çaresizliği istismar edecekler.İşçiye diyecekler şimdi “Seni normal işe almam, geçici süreyle alırım. 9 gün alırım, gel çalış sigortan 9 gün yatacak’ demek. Ama bu şu demek, ‘Ben seni 30 gün çalıştırırım, 9 gün, 9 gün, 9 gün, 3 ay bir şirkette sigorta gösteririm, sigortan tam yatar ama kıdem tazminatına hak kazanamazsın.” 18 yıllık iktidarları ile Türkiye ekonomisini tüketenlerin ellerini milletin cebinden çekmelerini tavsiye ediyorum. İşçinin emekçinin haklarından ellerinizi çekin yazıktır günahtır bu insanlara.

  Bu yasa Karamanımızda da binlerce işçimizi ilgilendirmekte. Cumhuriyet Halk Partisi işçinin emekçinin yanındadır, sorunlarını çözecek olan partidir. Ülkeyi yönetemiyorlar. İşçinin cebine bile el atılıyorsa artık ekonomi tükenmiş demektir. Acilen ülkeyi yönetecek kadroların iktidara gelmesi gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi kadroları iktidara, milletimizi yeniden umutlu huzurlu günlere kavuşturmaya hazırdır. Torba yasasının çıkmaması için yasalar çerçevesinde gereken bütün çalışmaları yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Karaman örgütü olarak Karamanlı bütün emekçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Saygılarımla.

Öte yandan, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “Kıdem Tazminatında 10 Maddede Fon Aldatmacası” ve “Arpalık Aile Şirketi” broşürlerinin dağıtımını yasakladı.

Savcılığın kararına CHP’den tepki geldi.CHP'li Milletvekilleri aşağıda görüldüğü biçimde Sosyal Medya hesapları üzerinden yasaklanan kitap ve broşürlerin linklerini paylaştılar.

Kıdem tazminatına el koyacak kanun hazırla, ülkenin tüm kaynaklarını Şahsım devletiyle yandaşlara dağıt, gerçekler yazılınca da kitap toplat!

İşte o kitaplar:


10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası:
 https://t.co/7NmqfecfvD

Arpalık Aile Şirketi https://t.co/G2CPzSBC4Q pic.twitter.com/5Nx9FLNHn1

— Selin Sayek-Böke