Minik öğrencilere karnelerini Başkan Dündar verdi Minik öğrencilere karnelerini Başkan Dündar verdi
Merkez Seyhan İlçesi, Şehit Duran Mahallesi’nde oturan N.A. ile İ.G. adlı kızlar, iddiaya göre 19 Kasım’da akşam saatlerinde evlerine dönerken aynı semtte oturan 5 genç tarafından kaçırıldı. Kızları ıssız bir yere götüren gençler, sırayla tecavüz etti. Sabah saatlerine kadar kızları alıkoyan 5 şüpheli, N.A.’yı para karşılığı 2 kişiye pazarladı. Şüpheliler, sabah saatlerinde de kızları mahalleye getirerek çocuk parkına bıraktı. Şüpheliler, parkta karşılaştıkları kızlardan İ.G.’nin annesine ise "Kızları bulduk. Telefonlarını başka çocuklar almış. Biz o çocukları dövüp, telefonları da aldık" dedi.

Kızlardan N.A.’nın yaşadıklarını önce halasına, sonra da birlikte gittikleri Çocuk Şube Müdürlüğü’nde anlattı. Yaşı küçük kızların ifadelerinin ardından çalışma başlatan polis, tecavüz şüphelilerinden U.U. (19), S.Ç. (18), B.F.E. (23) ve Ö.Ö. (17) ile kızlarla para karşılığı ilişkiye girdikleri ileri sürülen M.K. (25) ile A.A.’yı (21) yakaladı. Şüphelilerden Ş.Y.’nin (19) de arandığı öğrenildi.

Tecavüz suçlamasını kabul etmeyen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

ABLASINI TACİZLE SUÇLADIĞI BERBERİ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRDÜ

BALIKESİR’in Edremit İlçesi’nde 22 yaşındaki B.D., ablasını taciz ettiğini öne sürdüğü berber 36 yaşındaki Hasan Kandemir’i av tüfeğiyle vurup öldürdükten sonra polise teslim oldu.

Olay, İnönü Caddesi’ndeki Hükümet Konağı’nın yakınında bulunan berber dükkanı önünde dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Evli ve iki çocuk babası 36 yaşındaki Hasan Kandemir’in sahibi ve ustası olduğu berber dükkanına giden B.D., evli ablasını taciz ettiğini ileri sürdüğü Kandemir’le tartıştı. Kandemir ve B.D., daha sonra dükkandan dışarıya çıktı. Yanında getirdiği pompalı tüfeği dükkanının yan tarafındaki trafonun arkasına gizleyen B.D., buradan aldığı tüfekle Kandemir’e tek el ateş etti. Kandemir, kanlar içinde yere yığıldı. B.D. ise, elindeki tüfekle Körfez Polis Merkezi’ne gidip teslim oldu.

Olay yerine gelen sağlık ekibi, Hasan Kandemir’in hayatını kaybettiğini belirlerken, polis olay yerindeki meraklı vatandaşları uzaklaştırmak için yoğun çaba harcadı. Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından cenaze aracına konulan Hasan Kandemir’in cesedi Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. B.D.’nin polisteki ifadesinde, evli ablasının Kandemir tarafından taciz edildiğini dile getirip, konuşmak için yanına gittiğini ancak Kandemir’in küfür etmesi üzerine vurduğunu söylediği öğrenildi. B.D.’nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.