Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalan ancak kazanamayan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları 'gizli protokol'ün belgelerini kamuoyu ile paylaştı. Bu protokol, Zafer Partisi'ne İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere üç bakanlık ve bir dizi bakan yardımcılığı pozisyonunun verilmesini içeriyordu.

Özdağ, CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'in Kürt seçmenlerin protokole olan rahatsızlıklarına dair yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Özdağ, CHP'nin geçmiş hatalarından ders almak yerine yeni yanlışlar yaparak başarısızlığa sürüklendiğini iddia etti. Özdağ, Zafer Partisi'nin Atatürkçülük ve Türk milliyetçiliğini temsil ettiğini ve CHP ile AKP'nin politikalarına karşı durduğunu vurguladı.

Paylaşımda, 14 Mayıs seçimlerinde Zafer Partisi'nin desteğinin reddedilmesi, ancak ikinci turda destek talebinin kabul edilmesine değinildi. Özdağ, seçimlerdeki başarısızlık sonrası yapılan ittifakın, partisinin Atatürk'ün değerlerini, terörle mücadele politikalarını ve sığınmacı sorununa yönelik çözüm önerilerini temsil ettiğini belirtti.

Özdağ, Zafer Partisi'ne yönelik eleştirilerin, partinin Atatürkçülük ve laiklik ilkelerini koruma çabalarından kaynaklandığını ifade ederek, CHP'nin Kürt seçmenler arasında rahatsızlık yaratan politikalarının ve HDP ile ilişkilerinin eleştirisini yaptı. Zafer Partisi'nin Türk siyasetinde Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini ve Atatürkçülüğü temsil ettiğini altını çizerek belirtti.

Ümit Özdağ paylaştı... İşte Kılıçdaroğlu ile yaptığı 'gizli protokol' -  Kocaeli Barış Gazetesi

İŞTE PROTOKOL

Resim

14 Mayıs Seçimleri ve Özdağ-Kılıçdaroğlu Anlaşmasının Perde Arkası

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimler, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçime taşındı. İkinci tur öncesinde, adaylar Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın diğer siyasi figürlerle görüşmeleri gündeme geldi. Bu süreçte Sinan Oğan, Erdoğan'a desteğini açıklarken, Ümit Özdağ ise Kılıçdaroğlu'nu destekleme yönünde bir karar verdi. Bu anlaşma sonrasında, Özdağ'a İçişleri Bakanlığı verileceği iddiaları ortaya çıktı.

Ümit Özdağ'ın bir röportajında bahsettiği anlaşma sürecine dair detaylar dikkat çekti. Özdağ, "Sözleşme değil, yazılı olarak anlaştık. İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilatı üzerine Kemal Bey ile mutabık kaldık" şeklinde konuştu.

Özdağ, MİT Başkanlığının da Zafer Partisi'ne verilmesinin sözlü olarak planlandığını, ancak bakanlıkların yazılı anlaşmada yer aldığını belirtti. İçişleri Bakanlığı konusunda, Kılıçdaroğlu'nun altılı masadaki diğer partilerin tepkisini öngörerek kendisinden bu konuda anlayış göstermesini istediğini ifade etti. Özdağ, "Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanabilirdi, ancak ittifak ortaklarının engellemesi sebebiyle bu mümkün olmadı" yorumunda bulundu.

Bahçeli: Size kötü bir haberim var..! Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!