Yaralılar düdüklü tencere kullanılarak hazırlanan ve içine demir bilyeler ve şarapneller yerleştirilen bombalar yüzünden hayatları boyunca sakat kalma ihtimali ile karşı karşıya.

Bu sene her senekinden fazla güvenlik önleminin alınmış olması belki bombaların patlamasına engel olamadı ancak yaralıların Amerika’nın en iyi hastaneleri arasında gösterilen Boston hastanelerine sevkiyatını kolaylaştırdı. Erken müdahale birçok hayat kurtardı.

FAİLLERE DAİR BİLGİ YOK

Olayın üzerinden yaklaşık üç gün geçmesine karşılık henüz saldırının failleriyle ilgili bir veriye ulaşılamadı. Boston polisi terörist saldırının şehrin tarihinde karşılaştıkları en karmaşık olaylardan bir tanesi olduğunu belirtiyor.

ÇATIDA DÜDÜKLÜ TENCERENİN KAPAĞI

Samanlıkta iğne aramaya benzetilen delil toplama çalışmaları sırasında bugün çevrede bir binanın çatısında bir düdüklü tencere kapağına ulaşıldı. Bulgunun soruşturmanın seyrini değiştirebilecek önemde olduğu belirtiliyor.

'BOMBA NASIL YAPILIR?'

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan California Eyalet Üniversitesi Nefret ve Aşırılık Çalışma Merkezi Başkanı Brian Levin, saldırının arkasındaki saikle ilgili öngörüde bulundu. Huffington Post gazetesinin de yazarı olan Levin, El Kaide örgütü tarafından geçtiğimiz ay İngilizce yayımlanan The Lone Mujahid Pocketbook isimli kitapçıktan söz etti. Kitapçık adım adım basit yöntemlerle nasıl bomba yapılabileceğini anlatıyor. Levin açıklamasında bu tür zor vakalarda fazla erken açıklamaların hatalı olabileceğini de söyledi. Levin, “Bir yorumda bulunmak için çok erken.

1995'TE 168 KİŞİ ÖLDÜ

Oklahoma şehri ve Centennial Park örnekleri erken spekülasyonların çok hatalı olabileceği ile ilgili büyük dersler verdi.” diye konuştu. 1995 yılında gerçekleşen Oklahoma City saldırısında, fail büyük araç bombaları kullanarak 168 kişinin ölümüne, 8 yüzden fazla kişinin sakatlanmasına neden olmuştu.

İşte Kaybedilmeye Çalışılan Orijinal 'Misak-ı Milli' İşte Kaybedilmeye Çalışılan Orijinal 'Misak-ı Milli'

Medya, kullanılan araçların yabancı menşeli olmasından yola çıkarak saldırının uluslararası bir saldırı olduğu yorumunda bulunmuş ancak sonuç bu yorumun tam tersi çıkmıştı. Amerikan vatandaşı Timothy McVeigh tarafından tasarlanan saldırı uluslararası hiçbir bağlantı barındırmıyordu. Oklahoma City Bombalaması olarak anılan olay Amerikan tarihinde en fazla kişinin hayatını kaybettiği yerel terörist saldırı olarak biliniyor.



Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/tarihin-en-karmasik-olayi-/dunya/dunyadetay/18.04.2013/1695307/default.htm



Etiketler: Boston , medya , El Kaide , Amerika , İngilizce , Amerikan