Eski Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Metin HÜLAGÜ ’nün Milli Mücadele dönemine ilişkin Twitter hesabı üzerinden yaptığı yorumlar tepki çekti.

Halen Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Metin Hülagü, "Milli Mücadele'de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları çocukken dinlemiştik ama anladık yalanmış. Tek savaştığımız devlet Yunanistan ve kısmen Fransa'dır" diye yazdı.

Resim

Metin Hülagü, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda çok konuşulacak ifadeler kullandı. Hülagü tweet hesabı üzerinden ifade edebilme problemi olarak nitelendirilen ve tarih medtodolojisi ile ilgisi olmayan,bir çok tarihçi için bunama belirtisi yada art niyet olarak yorumlanan paylaşımlarına şu şekilde devam etti:

"Milli Mücadele'de İngiltere ile savaşmadık. İtalya ile savaşmadık ki yenmiş olalım. İngiltere ile bizim tarihte de savaşımız yoktur. I DS hariç."

"Milli Mücadele'de biz İngiltere ve Fransa'nın kandırdıkları ile savaştık. Bunların başında da aç gözlü Yunanlılar gelmekteydi."

"Mücadele'de İngiltere ve Fransa'dan ziyade azınlıklar, Yunanlılar ve kandırılmış Müslümanlarla savaşmışız."

"Kahraman Maraş'ı kuşatıp topa tutan Fransızlardı. Ermeniler Fransız askeri elbisesi giyip kan dökmekteydi. Senegal kandırılmış Müslümanların bu çatışmadaki sayısı ise 1200 kadardı."

"İngilizler de kendi sömürgelerinden Müslüman askerleri getirip karşımıza dikmişler... İzmit civarına bile getirmişler... Kim bilir neler anlatıp nasıl kandırmışlardır zavallıları...1990'larda Suriye, Irak... bile bana siz Müslüman mısınız, laik oldunuz dinsizleştiniz diyenler oldu!"

"Benim anlamadığım, hadi bilmeyenler neyse de, bilenler niye yalan tarihte devam ediyor!"

"Doğruları kabul etmek de yazmak da zor galiba. Ama yalanla da bir yere varılmaz ki!"

"MM'de savaştığımız 7 düveli alt alta yazın her iki tarafın ölene ve kalanlarını da yazın yapılan ikili anlaşmaları da yazın bakalım kaç devlet çıkacak."

"Basma kalıp, hamaset, fanatizm ve farklı yaklaşımları peşinen aforoz geleneği bizi mahvediyor."

Hülagü'nün paylaşımı sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisiyle karşılaştı. Kullanıcılar, Hülagü'nün sözlerine "TTK başkanlığı yapmışsınız hasbelkader, belli bir savın var. Ama bunu gecenin 01.30'unda nasıl bir ilhamla yazdınız? Sanırım Youtube'dan kitabınızın nâşiri Kadir Mısıroğlu videoları izliyordunuz o sırada", "İngiltere, İstiklal Harbi’nde savaştıklarımızın ağa babasıdır. TTK Başkanlığı yapmış olmanız ülkemiz için heder edici..." diyerek tepki gösterdi.

SAYIN HÜLAGÜ;

Kendi  paylaşımlarınızda kullandığınız ifadeler üzerinden gidecek olunursa: Ermeniler Fransız askeri elbisesi giyip kan dökmekteydi, evet bu kan döken Ermeniler kandırılmış Müslümanlarmıydı?

Çanakkale de Savaştığımız Avusturalya vatandaşı olan Anzak askerleri de mi Kandırılmış Müslümanlardan oluyordu?

Kurtuluş Savaşı’nı bitiren Mudanya Mütarekesi’nde karşımızdakiler İngiltere, Fransa, İtalya değil miydi?

Lozan görüşmelerinde masanın öteki ucunda İngiltere, Fransa, Yunanistan, İtalya oturmuyor muydu?

Prof.Dr. Kemal Haşim Karpat'a Veda Prof.Dr. Kemal Haşim Karpat'a Veda

Yunan ordusunu sahaya süren, ve onu hem askeri ve hem de siyasi açıdan destekleyen devlet İngiltere idi. O dönemde verilen savaşı topyekün mücadele olarak anlamak gerekmektedir.

Bu arkadaşa sadece sormak gerek: Mudanya Mütarekesi görüşmeleri niçin İngiliz, Fransız ve İtalyan temsilcilerle yapılmıştır.? Eğer Milli Mücadele, sadece Yunan ordusuna karşı yapılmış ise Lozan Konferansı'nda İsmet Paşa heyeti'nin karşısında niçin İngiltere, Fransa ve İtalya başta olmak üzere Yedi Düvel vardı?

BU KAÇINCI İFADE EDEBİLME SORUNU !?

Başkanlığını yaptığı dönemde; 9-10 Ocak2013 de gerçekleştirilen Türk Tarih Kurumu, Türk-Kürt ilişkilerinin 1000 yıllık geçmişini ele almak için bir sempozyum hakkında Prof.Dr. HÜLAGÜ, şöyle bilgi vermişti; "

 “Yıllardır Kürtlerin olup olmadığı, kart-kurt sesinden mi geldikleri tartışılıyor. Türk ve Kürt ilişkileri, bugüne değin yeterince tarafsız, önyargısız ve akademik olarak değerlendirilmemiş ve tartışılan konular arasında yer almıştır. Siyasi kaygılardan uzak, arşiv belgelerine dayalı, özgün tebliğlerin sunulacağı sempozyumun akademik anlamda tarih çalışmalarına katkı sunacağını düşünüyoruz. Kurum olarak hem Türk tarihi, hem de Türkiye tarihini incelemek zorundayız. Sempozyum, yönetim kurulumuzun onayı ile kararlaştırıldı. Amacımız tüm siyasi tartışmaların uzağında akademik anlamda yaklaşımları, arşivleri ışığında ortaya koymak. Sempozyumda konuşulan ve ortaya konulan tebliğleri ilerleyen dönemde bir kitap haline getireceğiz. Kurumsal anlamda ilk kez Türk-Kürt konusunu ele alan akademik çalışma düzenliyoruz. Tarihteki gerçekler neyse ortaya çıkacaktır. Sempozyum öncesi tarihte, Türkler ve Kürtleri konu alan 10 dakikalık belgesel de yayınlanacak.”

BİR AKADEMİSYEN DOĞRU İFADE EDEBİLME PROBLEMİ YAŞAMAZ DERDİNİZ NEDİR SİZİN?

15 Temmuz Gazisi Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz'dan dikkat çeken bilgiler geldi. Eryılmaz, Hülagü'nün “FETÖ bağlantısı”na dikkat çekti.

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Metin Hülagü, "Milli Mücadele'de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları çocukken dinlemiştik ama anladık yalanmış. Tek savaştığımız devlet Yunanistan ve kısmen Fransa'dır" diye yazdı.

Hülagü’nün bu ifadelerine karşılık veren Fatih Eryılmaz ise Hülagü'nün skandal paylaşımını alıntılayarak, "Darbenin ünlü FETÖ’cüsü Kemal Batmazın kardeşi ünlü FETÖ’cü Şakir Batmaz bu Metin Hülagunun asistanıydı. Bu ünlü 2’li Ermeni patriği ile sempozyumlar düzenlerlerdi. 15 Temmuzdan sonra tutuklanma korkusuyla duvar duvar diplerinde gezenlerin çenesi düşmüş" dedi.

Gazi Emniyet Müdürü Eryılmaz’ın Paylaşımları:

SON SÖZ YERİNE...

Yağmur Islıyor Beni - Photos | Facebook