DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında terörist başına “Sayın Gülen” dedi. Bu sözler sosyal medyada tepki çekti. 

Ali Babacan, Halk TV'de katıldığı canlı yayında Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'yi eleştirdi. Babacan, "Altılı masa ittifakı sürecinde olan insanlar olarak Sayın İnce'nin aklına acaba FETÖ meselesi bugün mü geliyor. Elindeki iddialar ne merak ediyorum. Sosyal medyada dolaşan bir sürü iddialar var." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın ifadeleri birebir şöyle;

"İnce’nin aklına acaba FETÖ meselesi bugün mü geliyor? Ve üstelik elindeki iddialar ne ben merak ediyorum? Ki sosyal medyada kendisiyle ilgili dolaşan bir sürü videolar var. Yani Sayın Gülen’le ilgili güzellemeler yaptığı bir sürü videolar var. 17-25 Aralık’tan sonra da neler söylediğiyle ilgili videolar var. Şimdi FETÖ diye iddiada bulunuyor. İddiasını ispat edemeyene müfteri deniyor biliyorsunuz, değil mi? Koysun ortaya bir şey. Bunun bir tanımı var, bir hukuki süreci var. Babacan ya da Davutoğlu ne yapmış ki utanmadan böyle bir iddiada bulunabiliyor? Mesela ben soruyorum acaba Sayın İnce bugüne kadar memlekete faydalı hangi projeyi geliştirmiş, bu memlekete faydalı hangi icraatı yapmış?"

Babacan canlı yayında dil sürçmesi nedeniyle yerine 'Sayın FETÖ' dedikten sonra 'Sayın İnce' diye düzeltti. Yayında bir açıklama yapan Babacan, "Tamamen bir dil sürçmesi, bir terör örgütünün başıyla ilgili sayın ifadesini kullanmak mümkün değil. Sayın İnce yerine bu ifadeler tamamen dil sürçmesidir" şeklinde konuştu.

( Hatırlatmak gerekirse; Babacan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da  14 temmuz inişli biletiyle Türkiye'ye uçakla '8 saat uzaklıktaki' bir ülkedeydi iddiası gündemdeydi.)

Sosyal medyada yapılan yorumlarda vatandaş, Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü Elebaşı Fethullah Gülen için Sayın ifadesini kendi deyimiyle "tamamen bir dil sürçmesi" sonucu kullanan Babacan'ın herhangi bir yerinin sürçmesi sebebiyle pkk terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için de Sayın ifadesini kullanabileceği endişesi viral oldu.

Vatandaşlar Terör Örgütlerinin elebaşılarına ne zamandan beri Sayın denilmeye başlandığı hakkında detaylı bilgilere sahip olduğunu özellikle belirtiyor.

Babacan'ın DEVA Partisi'ndeki sağ kolu Metin Gürcan, iki Avrupa ülkesinin büyükelçilerine zarf içinde para karşılığı askerî bilgi satma iddiasıyla yakalanmış ve tutuklanmıştı. 

ELİMİZDE DAHA FAZLASI VAR AMA HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE VE BİREYLERİN İTİBARINI KORUMA HAKKINA SAYGIMIZIN GEREĞİNİ YAPMAK DURUMUNDAYIZ.

Başkan İmamoğlu'ndan Mudanya adayı Dalgıç'a destek Başkan İmamoğlu'ndan Mudanya adayı Dalgıç'a destek