Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırı sonrası açıklama yapan Bahçeli'ye yanıt veren Davutoğlu, "Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklama bir öfke, bir nefret, bir intikam duygusudur. Nedir alıp veremediği bizimle ve farklı düşünen bütün insanlarla? Sayın Bahçeli'ye tavsiyem şu: Normalleşmeli" dedi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, kendisi hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. 

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Selçuk Özdağ'a saldırı hakkında "Bahçeli mağduru değil, saldırganları neredeyse gözeten açıklamalar yaptı. Türkiye'de 90'lı yıllarda da benzer şekilde siyasiler ve gazeteciler hedef alınıyordu. Kimse önünü göremiyordu ve Türkiye'de demokrasi büyük bir zarar görmüştü" dedi.

Bahçeli'nin kendisi hakkındaki açıklamalarına da yanıt veren Davutoğlu, "Sayın Bahçeli siyasi tecrübesine ve genel olarak geçmişteki algısına tam ters bir tutum içinde. Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklama bir öfke, bir nefret, bir intikam duygusudur. Nedir alıp veremediği bizimle ve farklı düşünen bütün insanlarla? Sayın Bahçeli'ye tavsiyem şu: Normalleşmeli" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ'ye  "Normalleşmeli" Tavsiyesinde Bulunan Sayın Ahmet Davutoğlu'na Ait Arşivlerimizden Bir Haber ile Ahmet Davutoğlu'na bir soru soralım...

Sayın Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde yine Van’da yaptığı bir miting de faili meçhullerin tavan yaptığı 1990’lara atıfta bulunarak, “Biliyorlar ki, AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak ya da beyaz toroslar dolaşacak” demişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 20 Ekim 2015 tarihinde Ak Parti'nin Van'daki mitinginde konuştu. Davutoğlu, faili meçhullerin tavan yaptığı 1990'lara atıfta bulunarak, "Biliyorlar ki; AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak ya da beyaz toroslar dolaşacak" dedi.

Davutoğlu'nun sözleri şöyle:

Bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da Çözüm Süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak. Davutoğlu'nun tartışmalara neden olan bu ifadelerle ilgili Enver Uğuz adlı Ağrılı vatandaş şikayette bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Uğuz, Başbakanın kastettiği beyaz Torosların JİTEM denilen faili meçhul cinayetleri işleyen oluşumları hatırlattığını kaydetmiş. Bu oluşumların elini kolunu sallayarak dolaştığını ifade eden Uğuz, “Hal böyleyken Başbakanımız çıkıp milletin önünde bu yasa dışı örgütün eylemleri ile halkı tehdit etmektedir.” diyerek, JİTEM olarak nitelediği beyaz Torosların faaliyetlerinin bilindiğini kaydeden Uğuz, hükümet tarafından bunlar için herhangi bir şey yapılmamasının zaaf olduğunu savunmuştu.

Uğuz, Türk milleti adına Başbakan Davutoğlu’ndan şikayetçi olduğunu ifade etmiş,.bu şikayet üzerine özel soruşturma bürosu Başsavcıvekili Mehmet Ayhan, dosya numarası vererek işlem başlatmıştı.

Başbakanın 'Beyaz Toros' İfadesine İşlem Başlatıldı

Davutoğlu'nun sözlerine hdp eşbaşkanı Demirtaş'tan "Eskiyi hatırlatıyor. Beyaz Toroslarla yapılan faili meçhulleri hatırlatıyor. Şimdi kendisine sormak istiyorum 13 yıldır devleti yönetiyorsanız siz gittiğinizde beyaz Toroslar ortaya çıkacaksa onları koruyorsunuz demek ki" diyerek "Bizi tehdit ediyorlar biz gidersek yeniden Jitem gelir. İşte bunlar hem itiraf hem de tehdittir." şeklinde tepki göstermişti.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ'ye  "Normalleşmeli" Tavsiyesinde Bulunan Sayın Ahmet Davutoğlu Hocam Şiddetin Hiç Bir Türünü Hoş Görmüyor ve Hazmedemiyoruz Lâkin Sizin 20 Ekim 2015'de Başbakan Olarak Van Tuşba İlçesindeki Mitingde Yaptığınız Konuşmada Şiddetle,Faili Meçhul Ölümlerle İnsanları Tehdit Etmeniz NE KADAR NORMAL? SAYIN DAVUTOĞLU SİZ DE NORMALLEŞTİNİZ Mİ?

O tarihlerde katıldığı bir televizyon proğramında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da düzenlenen mitinginde Beyaz Toros'larla ilgili söylediği sözleri değerlendirmesi istenen Bahçeli, bakın neler söylemiş;

Bahçeli 'Toros' polemiğine dahil oldu | Gündem Haberleri

"Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. 'Bu bir şifre mi? Örgüt mü?' İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir? Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibos. Bölgenin ifadesi ile. 5 kilo toz 1 otobos" dedi.

5'nci parti açıklamasına ilişkin bir soruya Bahçeli, "1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçimine göre daha bir önem arz etmektedir. Bu seçim sonucu, önemli kaoslar yaratabilir. Kabuslar yaratabilir. Bunları dikkate almak gerekir. Mesela çok az bir farkla Adalet ve Kalkınma Partisi devletin tüm imkânlarını seferber ederek medyayı aşırı derecede kullanarak halk ile temaslarını çok değişik ilişkiler kurmak suretiyle geliştirerek birinci parti konumuna geldiği zaman sayın Cumhurbaşkanı daha önce kullandığı bir ifadeyi hayata geçirebilir. Bu bir fiili durumdur. Başkanlık sitemini ilan ediyorum ben de devlet başkanıyım dediği anda önemli bir kaos. Türkiye bir kabus yaşar. Kabullenmiyor. Kaçak sarayda otururken partisi önemli bir yüzde 9 oranında oy kaybetmişken kalkıp bir fiili durumdan bahseden bir kişi tek başına bir iktidar durumunu bulduğu anda bu fili durum ve bunun uygulamaları Türkiye'de bir kabus ortamı ortaya koyabilir. Sıkıntılar olur. Böyle bir sonuç elde edilmez ise o zaman parlamentoda temsil edilecek olan partiler bulunmaktadır. AKP ile CHP'nin koalisyonuna zemin hazırlayan davranışlar sergileniyor. Bu defa da koalisyon yapılanması ile Türkiye yönetimsiz kalırsa o zaman yaşanacak sıkıntılar çok daha boyutlu olabilecek. 1 Kasım seçimleri fiili duruma ortam tanımayan, ama ülkeyi de yönetimsiz bırakmayan istikrar içerinde milletimize hizmet sunacak bir tabloyu ortaya koyması gerekir. 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran benzer bir tablo olursa, koalisyon çalışmaları da sonuçsuz kalırsa, o zaman siyasi partilerde bir kaynama, arayış ortaya çıkar. Bu 5'nci bir partinin doğmasına vesile olabilir. Bu geçmiş dönmelerde yaşanmıştır. Bu yeniden bir seçimi zaruri kılar. Fakat Türkiye bu seçimi kaldıramaz" diye konuştu.

"SAYIN BAŞBAKAN TELEVİZYONLARDA ÇOK KONUŞUYOR ÇOK DAHA BAĞIRAN BİR SİYASETÇİ KONUMUNDA"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da düzenlenen mitinginde Beyaz Toros'larla ilgili söylediği sözleri değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Sayın Başbakan televizyonlarda çok konuşuyor. Televizyonlarda konuşurken toplumu geriyor. Konuşulanların büyük bir çoğunluğunu gerçek dışı olduğu anlaşılıyor. Gerçek dışı konuşmalardan dolayı da aşırı derecede suçlanıyor. Mesela bizimle olan koalisyon görüşmeleri öncesi ve sonrası gerçek dışıdır. Meydanlardaki konuşmalar ile toplumu heyecanlandırdığını düşünüyor. Bağırmak çok önemlidir. Fakat her zaman geçerli değil. Sizden daha fazla biri bağırışa sizin bağırmanız yetersiz kalmış demektir. Sizin yok olmanız demektir. Sayın Ahmet Davutoğlu bey, şimdi çok daha bağıran bir siyasetçi konumunda" diye konuştu.

"BEYAZ TOROS BU 'BİR ŞİFRE Mİ? ÖRGÜT MÜ? İNTİKAM ALABİLECEK BİR YEDEK ÖRGÜTLENME' MİDİR?"

Bahçeli, "Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. 'Bu bir şifre mi? Örgüt mü?' İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir?" diye sordu.

"BÖLGENİN İFADESİ İLE 1 KİLO TOZ 1 TOROS 3 KİLO TOZ 1 MİNİBOS"

Beyaz bir Toros marka arabanın fotoğrafını göstererek konuşmasına devam eden Bahçeli, "Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibos. Bölgenin ifadesi ile. 5 kilo toz 1 otobos. Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu bu toz ile çok yakından alakalı olup beyaz Toros ile ne ilişkileri var? Kamuoyunu bu şekilde saptırmanın ne anlamı var? Toz da beyaz olduğu için. Tozdan kazanılan servetle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Acaba bu böyle midir? Halkın ifadeleri bu. Benim özel bir araştırmam yok. Basının özellikle üzerinde durduğu bir konu. Türkiye'de bir beyaz toz ticareti kötü alışkanlıklara gençleri sevk eden yapılanmalar var. Acaba bu o mudur? Yoksa bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür?" ifadelerini kullandı.

T.C. İçişleri Bakanlığından, Mardin ve Diyarbakır Kararı T.C. İçişleri Bakanlığından, Mardin ve Diyarbakır Kararı