Cumhur İttifakı’nın Nazilli’deki adayı MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde personelini tokatladığı videosu ortaya çıktı.Kadın personeline 2014 yılından önce gerçekleştiği tokat atma olayının videosu Aydın Life haber sitesi tarafından servis edildi. Aydın gündeme bomba gibi düşen skandal görüntülerde işten çıkışı verilen isminin İnci olduğu öğrenilen kadın personelin hırpalanarak tokat atıldığı görülüyor.

Aydın’ın yerel yayın organlarından Aydın Life’da yer alan habere göre; Kadın çalışan, Haluk Alıcık'a "Ben size ne yaptım. Sadece işimi yapıyordum. Tek istediğim birimimin değiştirilmesiydi. Bu yüzden sizinle 5 dakika görüşmek istedim. Ancak siz benim çıkışımı verdiriyorsunuz" dedi. Çalışanın sözlerine sinirlenen Alıcık'ın küfür ettiği ve ardından tokat attığı görüntüler kadının kendisini koruma amaçlı çektiği videoda yer alıyor.

Olayın ardından olduğu birim katından çıkmak isteyen kadın çalışan Belediye başkanı Haluk Alıcık’ın yanındaki şahıslar tarafından zor kullanılarak dışarı çıkması engelleniyor. KAYNAK: NAZİLİİ HAVADİS : http://www.nazillihavadis.com/5-yil-onceki-goruntu-ortaligi-karistirdi-94757h.htm

Skandal Olayın Video Linki:  MHP'li Başkanı Haluk Alıcık'tan Kadın Çalışana Tokat (Yandaki Mavi Yazının Üzerini Tıklayın İzleyin)

Aras, CHP Grup toplantısına katıldı Aras, CHP Grup toplantısına katıldı

İLGİNÇ VE OLAYLI BİR KİŞİLİK OLDUĞU BELİRTİLİYOR

1)-  FETÖ Davası Haluk Alıcık’ın Peşini Bırakmıyor 

Geçtiğimiz günlerde Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 2’inci celsede beraat etmişti. ‘Silahlı terör örgütüne yardım’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Nazilli’nin MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık hakkında mahkemenin verdiği beraat kararına Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Dosyanın İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderileceği öğrenildi. KAYNAK: HABER AYDIN https://www.haberaydin09.com/siyaset/feto-davasi-haluk-alicikin-pesini-birakmiyor_4857

Nazilli'ye 1 milyar liralık ne hizmeti yapıldı?  Yargılandığı FETÖ davasında yaptığı savunmada dile getirdiği "1 katrilyonluk" bütçe ifadesi Haluk Alıcık'ı belediye başkanlığı yaptığı Nazilli'de gündeme oturttu.

MEHMET ALİ CİNTOSUN- 2009 yılından bu yana Nazilli Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP'li Haluk Alıcık, FETÖ'ye ait Bank Asya'ya para yatırdığı gerekçesiyle, TCK 314/2 maddesine göre terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı davada beraat etmişti. Mahkeme heyetinin FETÖ'yle bağlantısı olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Alıcık, "Umreye gitmek için 2013 yılında bir firmayla anlaştık. Arkadaşlarıma bankaya para yatırmalarını söyledim. Bank Asya'ya 4 bin lira civarında para yatırıldı. Onun haricinde 10 yıllık başkanlık sürecinde yaklaşık 1 katrilyon (milyar) lirayı bulan belediyenin parasıyla ilgili tüm hesaplarım ve kasadaki param devlet bankalarındadır. İstesem tek bir talimatla Nazilli Belediyesi'nin hesaplarını da Bank Asya'ya geçirebilirdim" diye konuştu.Haluk Alıcık'ın "1 milyarlık" bütçe söylemi kafalarda soru işareti yarattı. 9 yıldır ilçeye sağlık, eğitim ve sosyal belediyecilik v.s. gibi bir çok alanda hizmet yapan Başkan Alıcık'ın geçen bu süre zarfında yatırımlara toplam 300 milyon lira harcadığı öğrenildi. Nazillili vatandaşlar, yerel seçimler öncesi 2009 yılından bu yana belediye kasasına giren bütçenin ve yapılan hizmetlerin açıklanmasını istiyor.Alıcık'ın, konuyla ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Kaynak: NAZİLLİ HAVADİS Nazilli'ye 1 milyar liralık ne hizmeti yapıldı? http://www.nazillihavadis.com/nazilliye-1-milyar-liralik-ne-hizmeti-yapildi-94004h.htm

2)- Haluk Alıcık Hakkında Suç Duyurusu!

Erdal SAVAŞ/Aydın Haber Ajansı-NAZİLLİ- Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Belediye Başkanı Haluk Alıcık hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Geçtiğimiz Ocak ayının 4’ünde görülen davada, kentsel dönüşümden yararlanan bir arsada kat karşılığı anlaşma yaptığını beyan eden, ancak projesi hazırlanıp yapı ruhsatı kesildiği halde evraklarının imzalanmadığını ve bağış yapmaya zorlandığını gerekçe göstererek şikayetçi olan iş adamı M.S.’nin başvurusunu değerlendiren mahkeme, aralarında bir veznedar ile 3 görevli hakkında beraat, bir daire müdürü hakkında ise 5 ay hapis cezası verdi. Aynı mahkeme, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık hakkında ise, gereğinin takdir ve ifası için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
BAĞIŞ ORGANİZASYONUNU BELEDİYE BAŞKANI MI YÖNETİYOR?
Manşet Gazetesi ve Aydın Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Erdal Savaş’ın ulaştığı mahkeme tutanaklarında, karşılaştığı zorluk ve engelleri sıralayan iş adamı M.S., sözleşme tarihine uymak için bağış yapmak zorunda kaldığını belirttiği ifadesinde, ilgili birim amirinin kendisinden belediye başkanı ile görüşmesini söylediğinin altını çizdi.
Tutanaklara geçen bu ifade üzerine, esas hakkındaki mütalaasını mahkeme heyetine sunan iddia makamı, imza yetkisi olan birim amirinin görevi kötüye kullanma suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.
İddia makamının sunduğu esas hakkındaki mütalaayı inceleyen mahkeme heyeti, yaptığı değerlendirmede, ilgili müdürün kendisine iletilen talep üzerine iş adamı M.S.’yi belediye başkanı ve yardımcısına yönlendirdiği ve iddia edilen zorla bağış suçunu işlemediğine hükmederek, “sanığın bu eylemi nedeni ile hakkında irtikap suçundan kamu davası açılmış ise de sanığın durumu Belediye Başkanı veya Belediye Başkanı yardımcısı ile görüşmesini istediği ve evrakı bu gerekçe ile imzalamadığı sabit olan eylemin irtikap suçunun unsuru olan cebir unsurunu oluşturacak nitelikte ve ağırlıkta olmadığı” ifadelerine yer verdi.
Ancak mahkeme heyeti, sanık hakkında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle önce 6 ay, daha sonra da mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurarak 5 ay hapis cezası verdi.
BAĞIŞLAR NAZİLLİ BELEDİYESPOR’A MI?
Mahkemede yaptıkları savunmada üstlerinden aldıkları talimatları yerine getirdiklerini, kimseyi zorla bağış yapmaya zorlamadıklarını söyleyen sanıklardan İ.U., üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek dikkat çeken şu ifadeleri kullandı; “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben veznedar olarak Nazilli Belediyesi’nde çalışmaktayım. Bana geldiklerinde benim bir fiyat belirleme veya almama gibi bir görevim yoktur. Ödemek istedikleri rakamı söylediklerinde onu tahsil ediyorum. Başkaca bir görevim yoktur. Ayrıca şunu belirtmek isterim, bazen vatandaş Nazillispor’a bağış yapmak değil öğrenci okutmak istediği de olurdu.”
Mahkemede suçlanan diğer sanıklar M.B. ve T.B.’nin avukatları da yaptıkları savunmada müvekillerinin suçsuz olduğunu belirtip beraatlerini talep etti.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesinin açıktan gördüğü davada, sanıklar İ.U., M.B. ve T.B. hakkında beraat kararı veren mahkeme heyeti, ilgili amir hakkında ise TCK’nın 257/1 maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanmak suçunu işlediğine kanaat getirerek takdiren 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Ancak Sanığın sabıkasız geçmişi, fiilden sonra ve yargılama aşamasındaki tutum ve davranışları ile cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alan mahkeme heyeti, TCK’nın 62. Maddesi uyarınca sanığın cezasında takdiren 1/6 oranında indirim yaparak 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.
Mahkeme ayrıca, sanığın daha önceden kasıtlı bir suçtan mahkumiyetinin bulunmaması ve kişilik özellikleri ile duruşmalardaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak 5271 sayılı CMK’nın 231/5 maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, ayrıca sanık hakkında herhangi bir denetimli serbestlik tedbiri uygulanmadan 5 YIL süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.
Mahkeme heyeti bunun yanında, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve yardımcısı hakkında ise, gereğinin takdir ve ifası için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. KAYNAK: MANŞET AYDIN http://www.mansetaydin.com/haluk-alicik-hakkinda-suc-duyurusu/
3)- Başkan Para Kontrolüne Kızdı  2 Kişiyi İşinden Etti
Nazilli Belediyesi'nin kiracasının işlettiği akaryakıt istasyonundan yakıt alan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, markette verdiği 200 liranın kontrol edilmesine tahammül edemedi. Paranın sahte olup olmadığını kontrol eden kasiyer ile onu işten çıkartmayan istasyon müdürü, Haluk Alıcık’ın şikayeti üzerine işten çıkartıldı.
Olay, geçtiğimiz Kasım ayının 29’unda, İsabeyli’deki Nazilli Belediyesi'ne ait akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Özel otomobiliyle akaryakıt istasyonuna gelen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, otomobiline benzin aldıktan sonra markete girip kasiyer Miraç Ulupınar’a 200 lira uzattı. Müşterilerin de yoğun olduğu sırada kasiyer, paranın sahte olup olmadığını kontrol ederken, Başkan Haluk Alıcık'ın tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre Haluk Alıcık, kasiyere ne yaptığını sordu. Kasiyerin, "Parayı kontrol ediyorum" cevabı üzerine sinirlenen Başkan Alıcık; "Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun?" diye sorunca müşterinin yüzüne bakan kasiyer parayı uzatanın belediye başkanı olduğunu fark etti. Kasiyer bunun üzerine, "Tanıyorum ama size de başkası sahte para vermiş olabilir. Bu nedenle kontrol ettim" cevabını verdiği öğrenildi. Aldığı cevap üzerine kasiyere küfür ve hakaretler yağdırdığı iddia edilen Başkan Haluk Alıcık, parayı geri aldıktan sonra marketten çıkarak telefonla akaryakıt istasyonunu işleten firmanın yetkilisini arayarak şikayetini bildirdi. Firma yetkilisi de aynı zamanda AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi olan İstasyon Müdürü Gülçin Akkan Bilgen’i telefonla arayarak kasiyerin işine son verilmesini istedi. 

BENZİNİN PARASINI ÖDEMEDEN AYRILDI
Özel aracına aldığı benzin parasını da vermeden otomobiline binen Haluk Alıcık'ın ardından müdürün yanına gelen, başkanın yanında bulunan ve kim olduğu öğrenilemeyen kişi ise, böyle bir olaydan ötürü kasiyerin işine son verilmesinin doğru olmadığını söyleyerek işten çıkartılmamasını istedi. Bunun üzerine kasiyerin işine son verilmedi. Ancak bir gün sonra akaryakıt istasyonuna tekrar gelen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kasiyerin hala görevinde olduğunu görünce tekrar firma yetkilisini arayarak durumu bildirdi. Firma yetkilisi de bu kez hem kasiyer Miraç Ulupınar’ın, hem de iki çocuk annesi olan Müdür Bilen’in işine son verdi.
“HERHANGİ BİR KASTIM YOKTU”
Bir ay önce başladığı işine son verilen asgari ücretli kasiyer Miraç Ulupınar, yoğunluktan parayı uzatan müşterinin yüzüne bakmadığı için Belediye Başkanı olduğunu fark etmediğini belirterek yaşanan olayda herhangi bir kasıt bulunmadığını söyledi. Bankalara olan kredi borcu nedeniyle çalışmak zorunda olduğunu belirten Ulupınar, kendisinden çok haksız yere işten çıkartılan Müdür Gülçin Akkan Bilgen için üzüldüğünü belirterek, "Bu olayda herhangi bir kastım yoktu. Parayı uzatanın Belediye Başkanı olduğunu, bana seslenince fark ettim. Çünkü müşterilerin yüzüne bakmıyordum ve o sırada içerisi çok yoğundu. Bize verilen paraları kontrol etmemiz talimatı verildi. Daha önce çok sahte para verilmiş. Bankaların ATM’lerinde bile sahte para çıkabiliyor. Devleti yöneten yetkililer sahte para konusunda sık sık uyarılar yapıyorken, benim parayı kontrol etmem suç sayıldı. Kasada eksik çıktığı zaman bu paralar biz çalışanlardan kesiliyor” diye konuştu.

CUMHUR İTİFAKI YADA MHP'Yİ HEDEF ALARAK YAPMADIĞIMIZ BU HABERDEN KARŞIT YADA YANDAŞ ANLAMI ÇIKARMAK YERİNE ÖZELLİKLE DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE (HANGİ YIL OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL DELİLLER SOMUT) YAPILAN BU DAVRANIŞA TEPKİLİ OLMAK GEREKMEZMİ?