Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın  2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ü ortak adayı çıkarma projesinin "tam göbeğinde" yer aldığını belirttiği açıklamasını kaleme aldı. Selvi, Babacan'ın AK Parti Ankara Milletvekili sıfatıyla Erdoğan’ı 2018 yılında cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren teklifin altına attığı imzayı gündeme getirdi.

2018 seçimlerinde hâlâ AK Parti üyesi olan Babacan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olması için desteklediğini, hatta bunun gerçekleşmesi için çaba sarfettiğini itiraf etti.

Selvi'nin yazısı şöyle:

"2018 seçimlerinde muhalefet eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ortak aday yapmak istemişti. Amaç, Abdullah Gül’ü kullanarak Erdoğan’ı tasfiye etmekti. O dönemde AK Parti milletvekili olan Ali Babacan ise o kumpasın tam göbeğinde yer aldığını açıkladı.Bunun tek bir adı vardır. O da siyasi iki yüzlülüktür.

İŞTE O SORU-CEVAP

Şimdi sizi önce 3 yıl sonra gelen itirafa götürmek istiyorum. Ali Babacan, CHP’ye yakın bir kanal olan Halk TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor: Ali Babacan: 2018’de ortak adaylık teşebbüsü vardı ama olmadı, ülke tam 5 yıl kaybetti.

İsmail Saymaz: Sizin de o çalışmaların içinde olduğunuzu anlıyorum o tarih itibarıyla.

Ali Babacan: Tam göbeğindeydik yani. Görünür değildim ben ama tam göbeğindeydim.

İsmail Saymaz: Teklif edildiği ortamda siz de var mıydınız?

Ali Babacan: Tabii ki vardım.

ALİ BABACAN’IN İMZASI

Bugün siyasi etik denilince mangalda kül bırakmayan Ali Babacan ne yapıyor?

Bir yandan Abdullah Gül adına temasları yürütüyor, diğer yandan AK Parti Ankara Milletvekili sıfatıyla Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren teklifin altına imzayı atıyor.

DAVUTOĞLU'NUN İMZASI

Anayasa değişikliği teklifini imzala. Meclis’teki oylamalarda evet oyu kullan. Sonra çık bu sistem kötü de. O zaman aklınız neredeydi?


 
Abdullah Gül’ü Erdoğan’a karşı ortak aday yapamayan Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’ı teklif ediyor.

Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de

Sayın Babacan, siyasi tutarlılık adına bunu nasıl izah edeceksiniz?"

 

SİYASİ AHLAK

Her ağzını açtığında siyasi etikten, ahlaktan, erdemli siyasetten söz eden Ali Babacan o zamanlar AK Parti milletvekiliydi.

AK Parti milletvekili olarak, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına muhalefetin Abdullah Gül’ü ortak aday olarak çıkarma projesinin “tam göbeği”nde yer almış.
 
Temiz siyaset adına yeni bir parti kurup, yeni bir siyasi hareket başlatan Ali Babacan meğerse kirli siyasetin “tam göbeği”ndeymiş.

AK PARTİ’DEN İSTİFA ETSEYDİNİZ

Şimdi bu Ali Babacan çıkıp bize siyasi ahlak dersi verecek. Ali Babacan o zaman tam anlamıyla siyasi ahlaksızlık yapmış. Madem Erdoğan’ı tasfiye etmek için, muhalefetin Abdullah Gül’ü ortak adayı çıkarma projesinin tam göbeğinde yer alıyorsun, ben siyasi ikiyüzlülük yapamam dersin, AK Parti’den istifa edersin. O zaman kimsenin sana söyleyeceği bir şey olmaz.

ALİ BABACAN VE HALKBANKASI İLİKİSİ DE BELGELENDİ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Halk Bank'ın nasıl zarara uğratıldığını belgeleri ile açıkladı. Erdoğdu, daha önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a sorduğu ama yanıt alamadığı soruları belgeleri ile beraber sosyal medyadaki hesabından paylaştı. Erdoğdu'nun açıkladığı belgelerde dikkat çeken nokta ise Halk Bank'ın nasıl zarara uğratıldığı oldu.

Halk Bankası'nın alacağı karşılığında Avni Çelik'in kefaleti ve İstanbul'un en değerli arsalarından biri teminat alınmış... 

Halk Bankası'nın garantili 137 Milyon TL'lik garantili alacağı 15 Milyon Dolara devir edilmiş...

Belge 3

137 Milyon TL'lik alacağı devir alan Akabe Şirketi...

Belge 4

Akabe Şirketi'nin ortakları arasında çok önemli isimler var...

Akabe Şirketi alacağı devir aldıktan sonra kredinin teminatı arsayı ele geçirmek için operasyon başlıyor...

Arsa 120 Milyon TL bedelle pazarlık usulü satışa çıkarılıyor... Ziraat Avukatı satışa itiraz ediyor...

Belge 6

Arsa 120 Milyon 2 bin liraya Güven Enerjiye satılıyor... Güven Enerji 5.000 TL sermayeli bir şirket...

Belge 7

Halk Bankasından alacağı alan Akabe ve arsayı satın alan Güven Şirketleri aynı kişilere ait...

BELGE 8

Sonuçta Halk Bankası 110 Milyon TL zarar ettiriliyor... İstanbul'un en değerli arsasına sahip olunuyor... Bu olayı Ali Babacan dahil bütün yetkilililer biliyor ve hiç bir işlem yapmıyorlar... Banka göz göre göre soyuluyor... Şimdi Ali Babacan çıksın bu belgeler gerçek dışı desin... Bu işlemler yapılmadı desin... Bir ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesur olmadığı sürece o ülkeye kurtuluş yoktur...

SUÇ ORTAKLIĞIDA VARMIŞ...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis ettiği bildirildi. Danıştay 13. Dairesi'nin kararı üzerine hukuki işlem başlatıldı ve Şehir Üniversitesi'ne ait parselin mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne intikal etti  BELGEDE ÖZELLİKLE DİKKATİ ÇEKEN ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU'NUN İMZALARI OLDU.

Resim

Resim

Bu belge Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın suç işlediğinin ispatıdır,Yorumlarının yapıldığı süreçte biz direkt olarak suçlamak yerine taraflara söz haklarının bulunduğunu ve kullanmak isterlerse memnuniyetle yayınlayacağımızı ONGUN HABER olarak BİLDİRİRİZ...

( DEVAMI GELECEK...)