Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek

AK Parti Karaman Merkez ilçe teşkilatı bugün haftalık olağan toplantısı ardından istifa kararı aldı. Bu gün itibarıyle istifa ile ilgili basın açıklaması yapılacağı haberi alındı.

Feyzullah Tunç'un istifasıyla boşalan Karaman AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı koltuğuna Avukat Murat Öztürk'ün atandığı bilgisi  bir yıl kadar önce haber merkezlerine düşmüştü.Murat Öztürk’ün Karamanlı olmadığı bilinmekle beraber tensip kararına saygı duyuldu.

BU GÜN TOPLU İSTİFA VE BASIN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

01/01/2022  akşam saat 20:52 itibarıyle olağan merkez ilçe kurulu toplantısında Başkan Murat Öztürk ile tüm yönetimi toplu istifa kararı aldığı iddia edildi. AK Parti Karaman Merkez ilçe yönetiminin il başkanı Abidin Çağlayan ile çalışamayacağını ilan ederek, bu gün bir basın açıklaması ile istifa edecekleri bilgisi alındı. Milletvekilleri ve bazı eski yöneticilerin istifayı durdurmak için Murat Öztürk ve AK Parti merkez ilçe yönetimini ikna etmeye çalıştıkları, eski il başkanları ve tüm eski ve yeni milletvekilleri'nin Karamana geldiğine dair net istihbarat verileri mevcut.

AK Parti ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile çok yakın temas ve iş-birliği içinde olan bir kısım medya yapılanmasında yapılan haber içeriğindeki yoruma göre de"Yaklaşık 1 yıldır görevde olan AK Parti Karaman Merkez ilçe teşkilatı Başkan Murat Öztürk önderliğinde bütün çalışmalarda en önce sahada canhıraş bir şekilde çalışmaya devam ediyordu. Fakat yapılan her çalışmaya iddiaya göre il başkanlığı engel olmaya yada sahiplenip merkez ilçe teşkilatını yok sayıyor, yapılan saha çalışmalarını Abidin Çağlayan yapmış gibi göstermeye çalışıyordu. Son olarak Cumhurbaşkanının Karaman'da ağırlanması ve coşkulu bir şekilde karşılanmasında merkez ilçe teşkilatının başarılı çalışmaları il başkanı tarafından yok sayıldı". 

Yapılan mülakat ve temayüller sonrasında Sayın Cumhurbaşkanının olurları ile, AK Parti Genel Merkezi görevi, uzun yıllardır AK Parti Karaman İl Başkanlığında Hukuki işlerden sorumlu il Başkanı Yardımcılığı yapan Avukat Murat Öztürk'e verdi.

2019 seçimlerinde Belediye başkanlığı seçiminin kaybedilmesi ile İl Başkanı Mehmet Er'in istifa etmesi üzerine başkanlık için başvuran başkan adayları arasında da yer alan Avukat Murat Öztürk, o dönemde AK Parti Karaman Seçim İşleri Başkanı olarak seçim sonuçlarına itiraz etmişti.

Baro Başkanı MHP Eski İl Başkanı Avukat Oktay Yılmaz’ın yönetiminde yer alan Murat Öztürk, Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan Histaş İş Merkezinde Karaman Barosuna bağlı bir avukat olarak çalışmaktadır.

2021/03/1614752370_indir.png

2021/03/1614752371_indir_-1.png