Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen 10 bin 330 vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlerdir, umreden dönenlere, corona virüsü salgını nedeniyle "14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri" uyarısında bulunuyor. Türkiye'nin pek çok şehrinde bazı belediye başkanları ve parti teşkilatları, umreden dönenlerin evlerine "Allah kabul etsin" ziyaretinde bulunuyor!

H3N8 Kuş Gribi Kaynaklı İlk İnsan Ölümü H3N8 Kuş Gribi Kaynaklı İlk İnsan Ölümü

Bakanlıktan yapılan açıklamada, umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşların Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olduğu vurgulanarak, "Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır." denildi. Öte yandan polis ekipleri ise yurtlara çıkan yolları güvenlik gerekçesiyle kapatarak trafik akışını alternatif yollardan sağladı.

Açıklamada, "Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır." ifadesi kullanıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda gözlem altına alındı. Sağlık Bakanlığımızın tedbir ve tavsiyelerini özenle ve titizlikle uygulayalım. Koronaya karşı mücadelede rehavet ve panik yok, tedbir var. Bu hepimizin ortak mesuliyetidir” açıklamasında bulundu.

Ankara'daki Yurtlar ve Kalan Misafir Sayısı: 

Şehit Özel Harekat: 2064

Milli İrade: 1880

Gölbaşı: 1448

Toplam: 5392

Konya'daki Yurtlar ve Kalan Misafir Sayısı:

Tahir Büyükkörükçü: 2228

Kutalmışoğlu: 2710

Toplam: 4938

Başka İllerde Bulunan Yurtlar ve Özel Hastanelerde de Umreden Dönen Vatandaşların Gözetim Altına Alınması Amacı İle Çalışmalar Devam Ediyor.

BAKAN NE DİYOR SİYASİLER VE YÖNETİCİLER NE YAPIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlerdir, umreden dönenlere, corona virüsü salgını nedeniyle "14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri" uyarısında bulunuyor. Türkiye'nin pek çok şehrinde bazı belediye başkanları ve parti teşkilatları, umreden dönenlerin evlerine "Allah kabul etsin" ziyaretinde bulunuyor!

(FOTO: Twitter / @AkKadinDarica

Ancak bazı şehirlerde belediye başkanları ve bazı parti teşkilatları, umreden dönenlerin evlerine “Allah kabul etsin” ziyaretinde bulunuyor.

FOTO: Twitter / @senersogut

Kocaeli’de umreden dönen bir iş insanı ziyaret eden Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, gelen tepkiler üzerine “Arkadaşlar beş gün önceki ziyaretim bu, Nevzat Bey umreden geleli 25 gün oldu. Gecikmiş bir ziyaret bu” diyerek, mahçup mahiyetteki reklamını sosyal medya üzerinden paylaştı.

FOTO: Twitter /@cayelibeltr

Rize’de Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi de umreden dönen bir vatandaşı evinde ziyaret ederek, fotoğrafını paylaştı.

FOTO: Twitter / @ZeynelGolgeli

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, umreden dönen bir dava arkadaşını ziyaret ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

FOTO: Twitter / @myumusAK1

Hatay’da AK Parti Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak ve beraberindeki grup, umreden dönen bir vatandaşın evine “Allah kabul etsin” ziyaretinde bulundu.