Size çok iş düşüyor
Acemoğlu, yabancı sermayenin çok önemli olduğunu ama Türkiye’nin kendini sıcak paradan kurtarması gerektiğine dikkat çekerek, “Türkiye ekonomisinin büyük bir potansiyeli var. Gerginlik politikası içerden sıcak paranın çıkmasına yardım ederse aslında bir yandan da iyi bir şey olacak. Yalnız sıcak para hemen giderse kötü olur. Ani duruş riski ortaya çıkar” dedi.
Acemoğlu, “Gerginlikleri çok dikatli bir şekilde çözmemiz lazım. Cari açık bu gidişle Türk parasının değerini düşürebilir. Eğer öyle bir şey olursa, Türkiye borcunu ihracatını arttırarak öder” diye konuştu.
Acemoğlu, Sabancı Üniversitesi’ndeki konuşmasında ise Türkiye’nin gelişimini ve iyi eğitimli genç neslin gelişim sürecinde oynayacağı rolü ele aldı.
Siyasi kurumlarda insanların katılımını sağlamanın önemli olduğunu vurgulayan Acemoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin gibi insanların da siyasetin içinde olması lazım. Sizler gibi insanlara çok iş düşüyor. Türkiye’nin siyasetini değiştirip daha kapsayıcı yapmak sizin elinizde. Yeni bir siyaset tarzı yaratmak lazım. Gücü kullanarak diğer taraf tahakküm edilmemeli.”

H3N8 Kuş Gribi Kaynaklı İlk İnsan Ölümü H3N8 Kuş Gribi Kaynaklı İlk İnsan Ölümü


Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/-ani-durus-riskine-dikkat/ekonomi/detay/1726525/default.htm