TBMM'de 4 sandalye ile temsil edilen HÜDA PAR'nin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Memleketimizin huzuruna kurşun sıkanları ve kardeşliğimize yönelik her türlü terör eylemini lanetliyorum. Milletimizin huzurunu ve kardeşliğini hedef alan kurşundan daha ağır sözleri de kınıyorum. Birliğimize sıkılan her kurşun siyonizme ve küresel emperyalizme hizmettir." dedi.

Genel Kurulda 2024 yılı bütçesi üzerinde şahsı adına söz alan HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, terör örgütü pkk'nın saldırıları sonucunda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Yapıcıoğlu, Çorum, Denizli, Elazığ, Gaziantep, İzmir, Malatya, Manisa, Mardin, Sinop, Tokat, Yozgat ve Zonguldak illerine ateş düştüğünü belirterek, "Memleketimizin huzuruna kurşun sıkanları ve kardeşliğimize yönelik her türlü terör eylemini lanetliyorum. Milletimizin huzurunu ve kardeşliğini hedef alan kurşundan daha ağır sözleri de kınıyorum. Birliğimize sıkılan her kurşun siyonizme ve küresel emperyalizme hizmettir." diye konuştu.

Zekeriya Yapıcıoğlu, bütçenin sadece ekonomiye dair birtakım rakamlardan ya da cetvellerden ibaret olmadığını, devletin yönetim felsefesinden eğitim anlayışına, alın teri ve emeğin korunup korunmadığından, gelir dağılımı ve vergilendirmede adaletin sağlanıp sağlanmadığına kadar birçok konuda somut bir perspektifi ortaya koyduğunu kaydetti.

Kapitalist ekonomi modelinde faizin önemli bir sömürü aracı olarak işlev gördüğüne ifade eden Yapıcıoğlu, "2003 yılından bu yana faiz giderlerinin bütçeye oranı yıllara göre kademeli olarak yüzde 41'den yüzde 11'e kadar düşmüştü. Aynı şekilde faiz giderlerinin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya oranı da son 20 yılda bariz bir şekilde azaldı." diye konuştu.

Faiz ödemelerine ayrılan kaynağın 11 il ve 14 milyon insanı etkileyen depremin yaralarını sarmaya yetecek kadar büyük bir meblağ olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Faize dayalı ekonomi sistemi reel sektörü değil, finans sektörünü abat eder. Üretimi değil tüketimi teşvik eder, istihdamı değil işsizliği artırır, kronik yoksulluğa, alın teri ve emeğin sömürüsüne yol açar." değerlendirmesinde bulundu.Yapıcıoğlu, "Denk bütçenin Anayasal bir zorunluluk haline getirilmesi" önerisinde bulundu.

SABRIMIZ SINIRDA HÜDA PAR!

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Meclis’te Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında “Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri serbestçe tartışılmalıdır” ifadelerini kullanınca bazı milletvekilleri tarafından tepki gördü.

Akbelen Ormanları Kamulaştırma Kararı İptal Edildi Akbelen Ormanları Kamulaştırma Kararı İptal Edildi

BİR DERDİNİZ Mİ VAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ÜNİTER YAPISIYLA?

 HÜDAPAR’lı Yapıcıoğlu’nun sözleri tutanaklara şöyle geçti:

Cumhur İttifak'ından özerklik talebi - Resim : 1

VATANDAŞLARIN TEPKİLERİ DE SERT OLDU

Meclis TV den bütçe görüşmeleri oturumlarını izleyen vatandaşlar HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu'nun TBMM tutanaklarına geçen "özerlik, federasyon, eyalet sistemi gibi yönetim modelleri'nin serbestçe tartışılabilmesi" yönündeki söyulem ve talebine  çok sert tepki gösterdiler

Vatandaşlar;"NE ŞEY SAİD'İ, NE ÖZERKLİĞİN TARTIŞILABİLİR HALE GELMESİNİ NE DE BAŞKA MODELLERİN SERBESTÇE TARTIŞILABİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ, KARDEŞLİK VAR İSE BU ÜLKEDE, BU SINIRLAR İÇİNDE, SİZİN PROBLEMLİ GÖRDÜĞÜNÜZ https://www.turktime.com/haber/HUDA-PAR-Lideri-Yapicioglu-Turk-Bayragi-yerine-Turkiye-bayragi-denmeli-/647715 )  AMA BİZİM UĞRUNA SEVE SEVE CAN VERMEYE DEVAM ETTİĞİMİZ AY YILDIZLI AL BAYRAĞIMIZIN GÖLGESİNDE, DEMOKRATİL LAİK HUKUK DEVLETİ OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN SİNİR UÇLARI ZORLANMADAN OLUR, NE ÖZEKLİĞİ BE, NİYETİNİZ NE SİZİN" diyerek HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kınadıklarını ifade ettiler.