Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler saldırıya uğradı. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Meler'e yumruk attı.Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Sahaya giren diğer şahıslar, yediği yumruk sonrası yere düşen Halil Umut Meler'i tekmeledi.Tüm Lig hakemleri olaya tepki olarak maçlara çıkmama kararı aldılar.

Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler'in beyin tomografisi çekildi. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Meler'in olayın şokunu yaşadığı ifade edildi.Haberi hızlıca öğrenen TFF Yönetim Kurulu, olağanüstü toplandı.

Mennfur saldırının sonrasında olağanüstü gündemle toplanan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den topantı sonrasında önemli açıklamalar geldi.Meler'e yapılanları çok sert bir şekilde kınayan Büyükekşi, Türkiye'de tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

İşte o sözler...

"Kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğradı. Bu saldırıyı kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz."

"Bu alçak saldırıyı sadece Halil Umut Meler'e yapılmadı! Türk futbolun tüm paydaşlarına yapıldı. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Başkanlar, teknik direktörler, futbolcular, hakem yorumcularının hakemleri hedef gösteren, kamuoyunun önüne atanlar, bu alçak saldırının sorumlularındandır."

"TÜM MAÇLARI SÜRESİZ OLARAK ERTELEDİK"

"Tüm maçları süresiz olarak erteledik. Önümüzdeki günlerde liglerin durumuyla ilgili açıklama yapacağız. Tekrar toplanacağız."

"YETER ARTIK YETER!"

"Artık yeter! Yeter diyoruz! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde... Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık!"

HALİL UMUT MELER HAKEMLİĞİ BIRAKTI MI?

"Hakem Halil Umut Meler'i yarın ziyaret edeceğiz. Kemiğinde bir çatlak var. İnşallah büyük sıkıntı yoktur. Önce sağlık durumu çok önemli."Bazı Özel TV kanallarındaki haberlerde; Saldırıya uğrayan Halil Umut Meler'in hakemliği bırakma kararı aldığı iddia edildi. Hakemlik kariyerini sonlandırmayı düşünen Meler'in, "Benden bu kadar" dediği belirtildi.

"ALACAĞIMIZ KARARLAR İÇİN DESTEKLEDİLER"

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak aradı. Toplantıda olduğumuzu söyledik, başarılar dilediler. Alacağımız kararlar için bizi desteklediklerini söylediler. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve bazı başkanlar aradı."

"KURULLARIMIZ GEREKEN CEZAYI VERECEK"

"Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Gerekli cezaları TFF Yönetimi vermiyor. Hukuk Müşavirliğimiz sevk edecek ve kurullarımız gereken cezayı verecek."

SALDIRAN BAŞKAN TFF BAŞKANI'NIN ELİNDEN FAİR PLAY ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Hakem Halil umut Meler’e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın, Ekim ayında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Fair Play ödülü verildiği ortaya çıktı. Koca, ödülünü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den almıştı.Saldırının ardından Spor camiası ve sosyal medyada verilen ödülün geri alınması için çağrıda bulunuldu.

GÖZALTI TALEP EDİLDİ

Öte yandan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın ise hastanede olduğu sağlık kontrollerinin ardından emniyet güçleri tarafından ifadesinin ilerleyen saatlerde alınacağı ve gözaltı işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

ANKARAGÜCÜ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Kayseri'ye Spor Köyü müjdesi Kayseri'ye Spor Köyü müjdesi

Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'e saldırısından sonra Başkent temsilcisi; 'MKE Ankaragücü Spor Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadyumu’nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz.' açıklamasında bulundu.