Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Boru Hattı’nın (ITP) günlük 1.4-1.5 milyon varil taşıma kapasitesine ulaşmasının öncelik olduğunu vurguladı.ANKARA (İGFA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaklaşık 50 yıldır stratejik öneme sahip olan Irak-Türkiye Boru Hattı’nın (ITP) tam kapasiteyle çalıştırılması gerektiğini belirtti.

Bakan Bayraktar, hattın günlük 1.4-1.5 milyon varil petrol taşıma potansiyeline sahip olduğunu ancak bu kapasitenin henüz tam olarak kullanılamadığını ifade etti.

Gayrimenkulde 2026'nın ikinci yarısında fiyatlar yukarı yönelebilir
Gayrimenkulde 2026'nın ikinci yarısında fiyatlar yukarı yönelebilir
İçeriği Görüntüle

Bölgedeki belirsizliklerin enerji arz güvenliği açısından risk oluşturduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ITP’nin tam kapasite kullanımı, ülkemizin enerji güvenliği için kritik. Alternatif rotalar geliştirme çalışmalarımızla birlikte, bu hattın potansiyelini hayata geçirmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İGF