Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el-Arap) olayları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 41 sanıktan 16'sı "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından beşer kez ağırlaştırılmış müebbet, 2'si ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine alınan davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar ile şikayetçi aileler ve tarafların avukatları yer aldı. Diyarbakır'da tutuklu sanık Hasan Aldemir ile Şanlıurfa'da tutuklu sanık Abdulvahap Turan, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. 
Esas hakkındaki mütalaasını yenileyen Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Yalçın, sanıklardan 23'ü hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma" suçlarından 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. 15 sanık için de beraat talebinde bulunan Yalçın, yargılamanın, haklarında yakalama kararı bulunan üç sanığın dosyalarının ayrılarak devam etmesini istedi.
16 Sanığa 5'er Kez Ağırlaştırılmış Müebbet
Mahkeme heyeti, avukatların beyanının ardından, baş başa müzakere yaptıktan sonra hükmü açıkladı.
Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu'nun açıkladığı karara göre, sanıklardan Abdurrahim Pamuk, Ahmet Taylan, Ali Güler, Ali Karakurt, Burhan Dicle, Cevher Türk, Cihan Yıldız, Erkan Balaban, Hasan Uyanık, Mehmet Çağlar, Mehmet Şah Yüce, Remzi Özşan, Resul Savur, Rıdvan Baş, Uğur Doğanay ve Ümit Doğanay, "4 kişiyi canavarca his saikiyle öldürme" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet, sanıklar Mecnun Akkoyun ve Sedat Çoban ise aynı suçlardan 5'er kez müebbet hapse mahkum edildi.
Suça sürüklenen 6 çocuğa 110'ar Yıl Hapis
Suça sürüklenen çocuklar A.S, A.K, F.G, M.İ, M.D. ve Y.O. da yine aynı suçlardan 110'ar yıl hapse çarptırıldı. 
Sanıklardan Abdurrahim Pamuk, Ahmet Taylan, Ali Güler, Ali Karakurt, Burhan Dicle, Cevher Türk, Cihan Yıldız, Erkan Balaban, Hasan Uyanık, Mehmet Çağlar, Mehmet Şah Yüce, Remzi Özşan, Resul Savur, Rıdvan Baş, Uğur Doğanay ve Ümit Doğanay, müşteki Yusuf Er'e karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu işledikleri gerekçesiyle 18'er, Mecnun Akkoyun ve Sedat Çoban 18'er, suça sürüklenen 6 çocuk ise bu suçtan 12'şer yıl hapse mahkum edildi. 

3 Sanığın Dosyaları Ayrıldı
Mahkeme, 15 sanık ile 6 suça sürüklenen çocuğu "terör örgütü propagandası yapmak", 11 sanığı "konut dokunulmazlığını ihlal etmek", 1 sanığı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet", 1 sanığı ise "iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" ve "örgüt adına suç işlemek" suçlarından hapse çarptırdı. 
Sanıklardan Remzi Özşan, "ölü üzerinden hırsızlık" suçundan 12 yıl, Uğur Doğanay ise "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 3 yıl 9 ay hapse ayrıca mahkum edildi. 
Sanıklardan Abdulvahap Turan, Abdurrahman Turan, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufoğlu, Ahmet Biçici, Ahmet Tanrıverdi, Ahmet Tura, Ersin Adıyaman, Hasan Aldemir, Hasan Okçu, Hüseyin Okçu, Yıldız Doğanay ve Mahsun Kurt'un beraatlerine karar verildi. 
Hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Burhan Ay, Ersin Filizer ve İsa Özel'in dosyaları ayrıldı. 



Fikri Börü: Azmettiriciler de Cezalandırılsaydı Daha Güzel Olurdu
Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, oğlu ve üç arkadaşının öldürülmesine ilişkin davada verilen kararı değerlendirdi.
Börü,16 duruşmadır mahkemeye gelip gittiklerini belirterek, "Bize de yazıktı. Üçüncü, dördüncü mahkemede cezalandırılmaları gerekiyordu. Azmettiriciler de cezaya çarptırılsaydı daha güzel olurdu. Milletin çocuklarına sebep olanlar zaten onlardır. Ama az çok yine de insanın içi ferahladı. Gitsinler cezaevinde cezalarını çeksinler." ifadesini kullandı.



HÜDA PAR: Asıl Adalet Mahşer Gününde Olacaktır"
Dava sonucunu değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, dava sonucunun eksik olduğunu ifade ederek, asıl adaletin mahşer gününde olacağını belirtti.
Azmettiriciler ile saldırılara kayıtsız kalan kolluk güçlerinin de yargılanması gerektiğini dile getiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, azmettiriciler ile katliama ve olaylara seyirci kalan polislerin yargı zırhı tarafından korunduğunu söyledi.
Adalet arayışının 3 buçuk yıl sürdüğünü ifade eden Yılmaz, “Gecenin bu saatine kadar adalet arayışına devam ettiniz. Bu adalet nöbeti yaklaşık 3 buçuk yıl devam etti ve nihayetinde kısmen de olsa adalet yerine geldi diyebiliriz. Bu, eksik ve nakıs bir adalettir, asıl adalet mahşer gününde olacaktır, orada hiç kimsenin kaçışı olmayacaktır. Bu dünyada adaletin tam olarak yerine gelmemesi üzüntü verici ama nihayetinde indi ilahide gerçekleşecek olması bizleri teselli ediyor.” dedi.


“Azmettiricilerin de davaya dahil edilecekleri günlerin umudunu taşıyoruz”
Adalet arayışlarında duyarsız olanların olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, “Bu katliamın yaşandığı ‘Vahşice hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları sizlerin çocukları olsaydı bu derece kayıtsız kalır mıydınız?’ diye o zaman aydınlara, entellere, insan hakları kuruluşlarına ve Türkiye’nin farklı kesimlerine seslenmiştik. Bu adalet arayışında niye sessiz kaldıklarını sorgulamıştık. Maalesef duyarsız olanların duyarsızlığı devam etti, ancak iman ehli olan kardeşlerimiz bu adalet arayışına destek verdi. Yine bu davanın en eksik taraflarından bir tanesi bu vahşi katliamın yapılmasına seyirci kalan, yardım çağrılarına cevap vermeyen güvenlik güçleri içindeki örgüte hizmet eden veyahut kaosa ve kargaşa planına hizmet edenlerin yargılanmamasıdır. Onların da bulunup er ya da geç yargı önüne çıkarılması ve hak ettiği cezayı bulması lazım. Yine sokak çağrıları yapıp, Müslümanları katletmek için kendi yandaşlarını sokağa çağıran çetelere bu cinayeti işletenlerinde sanık sıfatıyla yargılamaya dahil edilmeleri gerekirdi. Bu azmettiriciler bugün elini kolunu sallayarak gezebiliyor. Bu gün için en azından bu suçlamadan yırtmış görünüyorlar. Adalet bunlara dokunmadı, yargı zırhı onları korudu bir nevi. Birileri tarafından korundular. Bu azmettiricilerin de sanık olarak yargılanacakları, davaya dahil edilecekleri günlerin umudunu taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Davaya süresince davayı sahiplenenlere teşekkür eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:“Bu davada, bu yargılama sürecinde bizleri yalnız bırakmadınız, en olumsuz hava şartlarına dahi günlerce saatlerce burada beklediniz, Allah sizlerden razı olsun. Emin olun bu kararın çıkmasında da sizlerin bu davayı takip etmenizdeki ısrarınız ve adalet arayışınız etkili olmuştur. Eğer bu dava sahipsiz bırakılmış olsaydı, buralarda davayı takip etmeye kimse gelmemiş olsaydı, sayın basın mensupları sizler bu davayı takip etmemiş olsaydınız, bu da daha öncede gördüğümüz birçok dava gibi bu dava da sistemin karanlık dehlizlerde kaybolup gidecekti.  Belki de bir iki kişiye verilecek ceza ile bu dava dosyası kapatılacaktı. Bu konuda siz hemşerilerimizin ve kardeşlerimizin rolü büyüktür.”



Yasin Börü ve Arkadaşları Davasının İddianamesinin Tam Metni

T.C. DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TERÖR SUÇLARI SORUŞTURMA BÜROSU

TUTUKLU

10/03/2015 

Soruşturma No: 2014/28812

Esas No: 2015/2265

İddianame No: 2015/313

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

İDDİANAME

DİYARBAKIR  AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE

DAVACI: K.H.

MAKTULLER:1-AHMET DAKAK, ÖZTEKİN Oğlu ZERİFE'den olma, 06/06/1995 doğumlu

2-YASİN BÖRÜ, Fİkri Oğlu Hatice'den olma, 14/04/1998 doğumlu

3-RİYAT GÜNEŞ, MEHMET Oğlu KIYMET'den olma, 01/01/1986 doğumlu

4-HASAN GÖKGUZ, MEHMET Oğlu MEHİTAP'den olma, 30/04/1989 doğumlu

MAĞDUR: FARUK DEMİR, Feysel ve Cahedi oğlu,1989 doğ. Diyarbakır Çınar Çukurbaşı nüfusuna kayıtlı, Şeyh Şamil Mah. Cengizler Cad. Özturan 3 Apt. Kat:3/7 Bağlar / Diyarbakır

MAĞDUR MÜŞTEKİ: YUSUF ER, Şahabettin ve Altuna oğlu 1996 doğumlu Bingöl Genç Yolçatı köyü nüfusuna kayıtlı. Dabanlıoğlu Mahl Develi Sk. Peker Apt. K:2 No:4 Sur/Diyarbakır

MÜŞTEKİLER  :1-FİKRİ BÖRÜ, A. KERİM Oğlu VECİDE'den olma, 05/06/1974 doğumlu, Muradiye Mah. 193. Sk. No:2B-Blok İç Kapı No:18  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

2-HÜSEYİN GÖKGUZ, Mehmet Oğlu MEHİTAP'den olma, 19/03/1987 doğumlu, Yaylacık Mah. 184 Sk. No:25 İç Kapı No:1  Buca/ İZMİR ikamet eder.

3-NİHAT GÜNEŞ, MEHMET Oğlu KIYMET'den olma, 01/12/1987 doğumlu, Yunus Emre Mah. Karacadağ Bulvarı No:112 İç Kapı No:2  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

4-ÖZTEKİN DAKAK, BİŞAR Oğlu ŞERİFE'den olma, 08/04/1969 doğumlu, Fatih Mah. 104. Sk. No:27 İç Kapı No:6  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

5-MEHMET GÖKGUZ, HÜSEYİN Oğlu ŞEFİKA'den olma, 01/10/1955 doğumlu, Şeyh Şamil Mah. 638. Sk. No:18 İç Kapı No:18  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

ŞÜPHELİ:1-HASAN OKÇU, HÜSEYİN  Oğlu ABİDE'den olma, 26/08/1985 doğumlu, DİYARBAKIR ili, LİCE ilçesi, KIPÇAK KÖYÜ köy/mahallesi, 40 cilt, 39 aile sıra no, 160 sıra no'da nüfusa kayıtlı Bağlar Şeyh  Şamil  Mah Cengizler Cad Toprakoglu 3 Apt. No:1/1 Merkez/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma

SUÇ TARİHİ VE YERİ: 07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 03/12/2014-05/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin 05/12/2014 tarih 2014/291 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:2-AHMET BİÇİCİ, MUSTAFA  Oğlu GÜLÜZAR'den olma, 26/05/1991 doğumlu, MUŞ ili, BULANIK ilçesi, UZGÖRÜR köy/mahallesi, 61 cilt, 15 aile sıra no, 54 sıra no'da nüfusa kayıtlı Fatih Mah. 123 Sk. No:78 Uzgörür Erentepe  Bulanık/ MUŞ ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak

SUÇ TARİHİ VE YERİ: 07/10/2014,  DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 03/12/2014-05/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ: Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin 05/12/2014 tarih 2014/292 sayılı kararı

SEVK MADDESİ: TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:3-ALİ GÜLER, HASAN  Oğlu SERVET'den olma, 18/05/1987 doğumlu, DİYARBAKIR ili, HAZRO ilçesi, UZUNARĞIT köy/mahallesi, 25 cilt, 33 aile sıra no, 47 sıra no'da nüfusa kayıtlı 5 Nisan Mah. 691. Sk. No:4 İç Kapı No:2  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme,

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014, DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ: Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 08/12/2014 tarih 2014/107 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  116/1, 119/1-a-b-c-d,  302/1,  3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:4-HASAN UYANIK, AHMET  Oğlu NAZİME'den olma, 01/06/1989 doğumlu, DİYARBAKIR ili, SİLVAN ilçesi, YENİKÖY köy/mahallesi, 65 cilt, 54 aile sıra no, 85 sıra no'da nüfusa kayıtlı Kaynartepe Mah. 258. Sk. No:14 İç Kapı No:1  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme,

SUÇ TARİHİ VE YERİ  : 07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ: Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 08/12/2014 tarih 2014/110 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  116/1, 119/1-a-b-c-d,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:5-MAHSUN KURT, KAMİL  Oğlu AYŞE'den olma, 20/06/1995 doğumlu, DİYARBAKIR ili, BAĞLAR ilçesi, KAYNARTEPE köy/mahallesi, 14 cilt, 1036 aile sıra no, 5 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şeyh Şamil Mah. 504. Sk. No:12 İç Kapı No:6  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak

SUÇ TARİHİ VE YERİ: 07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ: Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 08/12/2014 tarih 2014/107 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:6-AHMET TURA, MEHMET ŞAKİR  Oğlu PAKİZE'den olma, 01/01/1982 doğumlu, DİYARBAKIR ili, LİCE ilçesi, ZİYARET köy/mahallesi, 67 cilt, 36 aile sıra no, 39 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şeyh Şamil Mah. 514. Sk. No:8 İç Kapı No:13  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme,

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 03/12/2014-06/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin 06/12/2014 tarih 2014/300 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  116/1, 119/1-a-b-c-d,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:7-SEDAT ÇOBAN, HANİFİ  Oğlu FATMA'den olma, 13/09/1996 doğumlu, DİYARBAKIR ili, BAĞLAR ilçesi, KAYNARTEPE köy/mahallesi, 14 cilt, 290 aile sıra no, 23 sıra no'da nüfusa kayıtlı 524 Sk. Şeyh Şamil Mah. No:2 İç Kapı No:15  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme,

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 03/12/2014-06/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:10/12/2014 Diyarbakır 3 Sulh Ceza Hakimliğinin 2014/117 sorgu sayılı  kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  116/1, 119/1-a-b-c-d,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:8-HÜSEYİN OKÇU, DERVİŞ  Oğlu RUKİYE'den olma, 01/03/1962 doğumlu, DİYARBAKIR ili, LİCE ilçesi, KIPÇAK köy/mahallesi, 40 cilt, 39 aile sıra no, 56 sıra no'da nüfusa kayıtlı Cengizler Cad.Toprakoğlu 3 Apt. 1/1. DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 03/12/2014-05/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin 05/12/2014 tarih 2014/291 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:9-YILDIZ DOĞANAY, ARİF  Kızı VAHİBE'den olma, 15/05/1972 doğumlu, DİYARBAKIR ili, LİCE ilçesi, YÜNLÜCE köy/mahallesi, 66 cilt, 43 aile sıra no, 116 sıra no'da nüfusa kayıtlı 558 Sk. Şeyh Şamil Mah. No:4 İç Kapı No:19  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

MÜDAFİİ: Av. MUSTAFA ÖZER, DİYARBAKIR

Lise Cad.Evran Apt.No:1/4 Yenişehir Diyarbakır

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 03/12/2014-05/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ: Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin 05/12/2014 tarih 2014/292 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:10-UĞUR DOĞANAY, SÜLEYMAN  Oğlu YILDIZ'den olma, 01/01/1990 doğumlu, DİYARBAKIR ili, LİCE ilçesi, YÜNLÜCE köy/mahallesi, 66 cilt, 43 aile sıra no, 117 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şeyh Şamil Mah. 558. Sk. No:4 İç Kapı No:19  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 03/12/2014-05/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin 05/12/2014 tarih 2014/292 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  116/1, 119/1-a-b-c-d,  302/1, 6136 sayılı yasanın 13/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63,

ŞÜPHELİ:11-ABDURRAHMAN TURAN, İSMAİL  Oğlu REMZİYE'den olma, 15/09/1989 doğumlu, MARDİN ili, ÖMERLİ ilçesi, FISTIKLI köy/mahallesi, 14 cilt, 14 aile sıra no, 150 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şehitlik Mah. 99. Sk. No:4 İç Kapı No:2  Yenişehir/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 08/12/2014 tarih 2014/110 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63, maddeleri

ŞÜPHELİ:12-ABDURRAHİM PAMUK, AHMET  Oğlu KİMET'den olma, 03/02/1966 doğumlu, DİYARBAKIR ili, KULP ilçesi, BAĞCILAR köy/mahallesi, 14 cilt, 18 aile sıra no, 55 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şeyh Şamil Mah. 514. Sk. No:16 İç Kapı No:14  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme, Terör Örgütü Propagandası Yapmak

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 03/12/2014-05/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin 05/12/2014 tarih 2014/291 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  116/1, 119/1-a-b-c-d,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63,

ŞÜPHELİ:13-ÜMİT DOĞANAY, SÜLEYMAN  Oğlu YILDIZ'den olma, 02/05/1992 doğumlu, DİYARBAKIR ili, LİCE ilçesi, YÜNLÜCE köy/mahallesi, 66 cilt, 43 aile sıra no, 124 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şeyh Şamil Mah. 558 Sk. No:4 İç Kapı No:19  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 08/12/2014 tarih 2014/107 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  116/1, 119/1-a-b-c-d,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, TCK 53, 54, 58/9, 63,

ŞÜPHELİ :14- AHMET TAYLAN, RESUL  Oğlu SAKİNE'den olma, 30/11/1994 doğumlu, DİYARBAKIR ili, SUR ilçesi, ÖZEKLİ köy/mahallesi, 132 cilt, 174 aile sıra no, 10 sıra no'da nüfusa kayıtlı Gürdoğan Mah. 519. Sk. No:3  Yenişehir/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ   :Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 08/12/2014 tarih 2014/110 sayılı kararı

SEVK MADDESİ :TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35, 302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63,

ŞÜPHELİ:15-HASAN ALDEMİR, BİŞAR  Oğlu ŞAHİDE'den olma, 20/02/1977 doğumlu, DİYARBAKIR ili, HAZRO ilçesi, ORMANKAYA köy/mahallesi, 21 cilt, 24 aile sıra no, 52 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şeyh Şamil Mah. 509. Sk. No:10 İç Kapı No:2  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 08/12/2014 tarih 2014/110 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35,  116/1, 119/1-a-b-c-d,  302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, TCK 53, 54, 58/9, 63,

ŞÜPHELİ:16-CİHAN YILDIZ, MUHYETTİN  Oğlu RAİFE'den olma, 02/02/1992 doğumlu, DİYARBAKIR ili, BİSMİL ilçesi, SARITOPRAK köy/mahallesi, 77 cilt, 30 aile sıra no, 33 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şeyh Şamil Mahallesi Cengizler Caddesi Toprakoğlu 3 Apt. Kat 4 No:3 Bağlar D Merkez/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 08/12/2014 tarih 2014/107 sayılı kararı

SEVK MADDESİ:TCK 82/1.b, 4 kez,  82/1.b, 35, 302/1, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi, 3713 sayılı yasanın 7/2, TCK 53, 54, 58/9, 63,

ŞÜPHELİ:17-RIDVAN BAŞ, PAŞA  Oğlu RESMİGÜL'den olma, 01/01/1986 doğumlu, DİYARBAKIR ili, HAZRO ilçesi, KIRIKKAŞIK köy/mahallesi, 16 cilt, 46 aile sıra no, 27 sıra no'da nüfusa kayıtlı Şeyh Şamil Mah. 514. Sk. No:13 İç Kapı No:25  Bağlar/ DİYARBAKIR ikamet eder.

SUÇ:Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürme,  Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme, Terör Örgütü Propagandası Yapmak

SUÇ TARİHİ VE YERİ:07/10/2014 DİYARBAKIR

GÖZALTI TARİHİ: 06/12/2014-08/12/2014

TUTUKLAMA TARİHİ:Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimli