İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Times'ın dış haberler sayfalarında Türkiye ile Vatikan arasında yükselen tansiyona ilişkin bir habere yer verildi.






"Vatikan'la tartışma yüzünden, Türk kilisesi cami olabilir" başlıklı haberde Ayasofya 'Türk kilisesi' olarak tabir edildi.

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

Gazete iddialarına "soykırım" sözcüğünü kullanan Papa Francesco'yu eleştiren Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı'nın dün yaptığı açıklamaları kanıt olarak gösterdi. 

Ankara Müftüsü Prof.Dr.Mefail Hızlı'nın Açıklamaları Şöyleydi: 

"Papa'nın talihsiz açıklamaları, bu topraklarda yüzyıllardır gerçekleştirilen Haçlı hücumlarının modern bir rengini yansıtmaktadır. Doğrusu bu açıklama, sadece Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır diye düşünüyorum."

Times muhabiri Hızlı'yı, "hükümetin üst düzey bir din adamı" olarak nitelendirmiş ve onun sözleri sonrası Türk medyasında, dünyaca ünlü Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesinin planlandığı yolunda spekülasyonların arttığını yazmış.

 

Haberde, Ayasofya'nın cami olarak yeniden açılmasına yönelik bir kampanyanın son dönemde Türk İslamcılar arasında destek topladığı da belirtilmiş.