Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi
TBMM'de kameralar karşısına geçip 5 milletvekili ile birlikte Başkanlık sistemine 'hayır' diyeceklerini açıklayan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Disiplin Kurulu'nda oy çokluğu ile MHP'den ihraç edildi.



MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 20 Ekim’de tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak disipline sevk edilmişti.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren parti tüzüğümüzün 11. Maddesinin ihlali, yine tüzüğümüzün 78/4-c-e-g maddelerini ihlal mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak sebebiyle parti tüzüğümüzün 81. Maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmiştir” denildi.
Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa teklifinde "Cumhurbaşkanı" tanımı olduğu yönündeki açıklamasına sert tepki göstererek ve "Ülkücüleri böyle mi kandıracaksınız?" ifadelerini kullanmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN İLK AÇIKLAMA
Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, ihraç kararına ilişkin ilk açıklamasında, “Karar elime ulaştığında yargıya başvuracağım” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?
3 Mart 1961 yılında dünyaya gelen Ümit Özdağ Japonya'nın Tokyo şehrinde doğmuştur. Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazar olan Ümit Özdağ, Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders vermiş ve 2001 yılında profesörlük unvanı almıştır
KRONOLOJİK BAKIŞLA SİYASİ KARİYERİ
2005 senesinde MHP Genel Başkanlığına aday olan ama adaylığı kabul edilmeyen Özdağ, aynı yıl partisinden de ihraç edilmiştir
2010 yılında tekrar MHP üyesi olmuş ve 12 Haziran 2011'de yapılan parlamento seçimlerinde partisinin İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olmuştur.
21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP MYK Üyesi seçilmiştir.
7 Nisan 2015'te MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 7 Haziran günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.
1 Kasım 2015'te yapılan erken seçimde de yine MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 1 Kasım günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.
14 Kasım 2015 tarihi itibarıyla MHP Genel Başkan yardımcısı olmuştur.
24 Şubat 2016'da "MHP olağan üstü kurultaya gitmelidir" diyerek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmiştir.
23 Mart 2016 tarihinde MHP Genel Başkanlığına adaylığını koymuştur.
Son olarak MHP Gaziantep Milletvekili olan Ümit Özdağ 15 Kasım 2016 tarihinde MHP'den ihraç edilmiştir.



ONGUNHABER.COM İSABETLİ OLARAK VERİLEN BU KARARDAN DOLAYI MHP GENEL MERKEZİNİ TEBRİK EDER.