Stratejik bakımdan önemli bir noktada bulunan Şamahı, Bakü'ye sadece 110 kilometre mesafede bulunuyor. Bu şehirde 96 yıl önce Ermeniler 8 bin masum Azerbaycanlıyı katletti.



Ermeniler Şamahı'da 86 köyde katliam gerçekleştirdi. O köylerden biride Şeredil köyü. Köylülerin anlattığına göre köyün civarında bulunan dağda Türk askerleriyle Ermeni askerleri çatıştı.

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!

CAMİİLERE SIĞINANALAR DA ÖLDÜRÜLDÜ
Şamahı'da bulunan 13 cami de Ermenilerin vahşetinden etkilenmiş. İçindeki insanlarla beraber bu kutsal mekanlar da ateşe verilmiş.
İmamzade camisinde yaşananlarsa insanın tüylerini diken diken ediyor. Azerbaycan Türkleri Şamahı'da bulunan İmamzade camiye Ermenilerin dokunmayacağını düşünmüşler. Ancak hiç de bekledikleri gibi olmamıştı ve binlerce Azerbaycan Türkü İmamzade camide diri diri yakıldı.

KATLİAMIN KURBANLARI UNUTULMUYOR
Üzerinden yüzyıla yakın bir zaman geçmesine rağmen Azerbaycan
katliam kurbanlarını unutmuyor. Onları rahmetle anıyor.
Sivil Toplum Kurumlarının Gelişimine Yardım Derneği, gazetecileri Şamahı bölgesini gezdirdi.
Gazeteciler 1918 yılında katliam yapılan bölgeleri ziyaret etti, toplu mezarların ve soykırım anıtının önüne çiçek bıraktılar.
Aynı zamanda katliamı anlatan 1905.az sitesi de tanıtıldı. İnternet sitesi Ermenilerin yaptıkları katliamları farklı dillerde anlatıyor.
KATLİAM'DAN GÖRÜNTÜLER (18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ZARARLI)



















SİZ HALA 'HEPİMİZ ERMENİYİZ' DİYEBİLİYORSANIZ...

                                                                BİZ TÜRKÜZ