BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

Reyhanlı'da düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili Rusya'dan ilk resmi açıklama Duma Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov'dan geldi.

Puşkov, saldırıların Rusya ve ABD Dışişleri Bakanları tarafından hafta içinde açıklanan, Suriye iktidarı ve muhalefetinin katılımıyla yapılacak uluslararası konferansı engellemek amacıyla yapılmış olabileceğini ifade etti.

ABD ve Rusya'dan Suriye için uluslararası konferans çağrısı Rusya’nın Sesi’nde yer alan habere göre, saldırılarla ilgili Şam yönetimine yöneltilen suçlamaları twitter hesabından değerlendiren Puşkov, "Her olayda olduğu gibi Türkiye'deki saldırılarda da yine Suriye'yi suçluyorlar. Bazı kesimler barışçıl konferansı engellemek ve silahlı müdahalenin önünü açmak istiyor" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Moskova ziyaretinden Suriye meselesinin Cenevre sözleşmesi çerçevesinde çözülmesi için uluslararası bir konferans düzenlenmesi kararı çıkmıştı. Diplomatlar, Suriye'deki krizin çözümü için 2012 Haziran'ında imzalanan Cenevre sözleşmesinin “hayati” öneme sahip olduğu konusunda aynı görüşte olduklarını belirtirken, planın işleyebilmesi için “çatışmalı tarafların karşılıklı anlaşma sağlaması gerektiğini” ifade etmişti.



Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/rusya-dan-reyhanli-iddiasi/dunya/detay/1707868/default.htm



Etiketler: ABD , Türkiye , Rusya , Suriye , Şam , Hatay , Moskova , Cenevre , Twitter , Cenevre Sözleşmesi , Dışişleri , Haziran , Konferans , 2012 , Suriye'yi , Suriye'deki