İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!


Ergenekon davasının dünkü 268. duruşmasında hakkında yakalama emri bulunan Taşdeler’in, tedavi gördüğü Ankara GATA’ya videokonferans yöntemiyle bağlanılarak savunmasının alınmasına devam edildi. Taşdeler, Bilgi Destek Dairesi’nde faaliyet gösteren internet sitelerinin içerikleriyle ilgili emekli albay Dursun Çiçek’in ifadesine atıfta bulunarak, Çiçek’in beyanında söz ettiği ‘şarta bağlı sistemi’ anlattı. Taşdeler, site içeriklerinin sivil memurlar ve proje subayları tarafından sağlandığını ve sitelere konulduğunu, şube müdürünün siteye haber koyma yetkisinin olmadığını, sivil memurun bir haberin sitede yayınlanıp yayınlanmaması konusunda tereddüt yaşadığında proje subayına, o da tereddüt yaşarsa şube müdürüne arz ettiğini, şube müdürü de daire başkanına, daire başkanının da ihtiyaç duyarsa harekat başkanına arz ettiğini belirtti.

Taşdeler, internet siteleriyle yürütülen faaliyetin savcılık tarafından “Ergenekon terör örgütünün yürüttüğü psikolojik harekat faaliyeti” olarak tanımlandığını anımsatarak, şunları kaydetti: “Bu haksız bir değerlendirmedir. Dairenin ismi, 2005’te Bilgi Destek Dairesi’ne dönüşmüştür ve yürüttüğü faaliyet psikolojik harekat değil, bilgi destek faaliyetidir.”

‘ERGENEKON HİTLER'İ BİLE KISKANDIRIR’

Psikolojik harekatın en insafsızının Ergenekon sürecinde askerlere uygulandığını öne süren Taşdeler, “Bu süreçte, propaganda ajanı olarak kullanılan ve bu işten menfaat sağlayan kişiler bir yana, bir merkezden planlandığı ve yönetildiği anlaşılan bu yıkıcı propagandanın, Alman Nazi Lideri Hitler’in dünya propaganda tarihinde müstesna bir yeri olan Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’i dahi kıskandıracak ve meşhur ekibini mahcup edecek başarı ile yürütülmekte olduğu bir gerçektir” dedi.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/-psikolojik-harekat-degil-bilgilendirme-/gundem/gundemdetay/27.11.2012/1633438/default.htm



Etiketler: Ergenekon , Ankara , Nazi , GATA , harekat , terör , Hitler , internet , Konferans , Proje , Dursun Çiçek