Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Türkiye’nin bir mektupla Suriye sınırına yerleştirilmek üzere NATO’dan resmen Patriot füzesi talebinde bulunmasının ardından akşam saatlerinde toplanan NATO büyükelçilerinin tamamının “Türkiye’yle tam dayanışma içinde olduklarını ve bu talebi olumlu şekilde değerlendireceklerini söylediklerini” aktardı.
 
ÜLKE BELLİ OLDU
 
Patriot füzelerinin hangi ülkeden geleceği de belli oldu. Türkiye’nin Suriye sınırına yerleştirilmek üzere NATO’dan resmi talepte bulunduğu Patriot füzeleri için Hollanda’da hazırlıklar başladı. Konu hakkında kendilerine resmi yazının ulaştığını açıklayan Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, meclise gönderdiği yazılı mektupta kabinede yapılacak görüşmeler sonrasında, alınacak olumlu karar sonrasında füzelerin Türkiye’ye gönderileceğini belirtildi.
Meclise gönderilen Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans imzalı mektupta Türkiye’nin füzeler konusunda NATO’dan resmi talepte bulunduğu doğrulanırken yapılan açıklamada, “Füzelerin sınıra yerleştirilmesi Türkiye’nin halkını ve topraklarını korumak amacıyla kullandığı hava savunma kapasitesini güçlendirecektir. Füzeler NATO’nun güneydoğu sınırında tansiyonun düşürülmesine de katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bu nedenle talep kabineden onay alırsa ki, alacağını düşünüyorum, füzeler Türkiye’ye gönderilecektir" denildi.
 
Hollanda 1991 ve 2003 yıllarında da Patriot füzelerini Türkiye’ye göndermişti.
 
NATO içinde Patriot füze bataryalarına sahip 3 ülke ABD, Almanya ve Hollanda olarak biliniyor.