81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paralel örgüte ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren işadamları, örgütün korkunç yüzünü gözler önüne serdi.




Paralel örgütün Selçuk Üniversitesi'nden gasp edip Mevlana Üniversitesi'ne dönüştürdüğü Masera AVM'deki kiracıları tahliye etmek için türlü yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığına ifade veren mağaza sahiplerinden Orhan Cengiz ve Mehmet Ağırol, tahliyeye direndikleri için önce eşyalarının çalındığını daha sonra elektriklerinin kesildiğini, sonrasında ölümle tehdit edildiklerini söylediler. 
Tehditlerin, soruşturma sonrası ABD'ye kaçan Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Yaşar Gül ve tutuklanan Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Oğuz tarafından yapıldığını belirttiler. 
"SENİ VİNÇ İLE ASACAĞIM"
AVM'deki eğlence merkezinin sahibi Mehmet Ağırol ifadesinde, Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Yaşar Gül'ün kendisini vinçle asmakla tehdit ettiğini söyledi. Ağırol, "Bu süreç içerisinde defalarca da tehdit olayı ile karşı karşıya kaldım. İlk olarak 2008 yılının sonlarına doğru Eğlence Merkezimizden malzemelerimizin ve ekipmanlarımızın çalınması ile ilgili GESAV Vakfı (Mevlana Üniversitesi) Mütevelli heyetinde bulunan kişilerden davacı ve şikayetçi oldum. Bosna Hersek Polis Merkezi'ne gittim, Mehmet Yaşar GÜL isimli şahıs kendi özel arabası ile polis karakoluna geldi, kafasını sallayarak polisin yanına geçti, yaklaşık yarım saat kadar ifade verdikten sonra aracına binerken "Bana niye kafa salladın, ben size ne yaptım, beni büyük zarara ve mağduriyete uğrattınız" dediğimde bu şahıs bana, "Sen bu işi uzattıkça bizim de sabrımızın bir sınırı var, sonuna gelmek üzereyiz, yakında seni vinç ile ayağından bağlayıp asacağım, burası Konya, sen daha öğrenemedin mi" diyerek çok kızgın bir şekilde aracına binerek yanımdan ayrıldı" dedi.
"BİZ DEVLETİZ BAŞ EDEMEZSİN"
Bu süre zarfında tehditlerin devam ettiğini peşine adam takıldığını anlatan Ağırol, "2009 yılı içerisinde bizim açtığımız tazminat, hırsızlık ve benzeri davalarla ilgili Konya adliyesinde mahkeme önünde içeri girmeyi beklerken Gesav Vakfı Mütevelli heyetinden olan aynı zamanda da Avukatlık işlerini takip eden Av. Memduh OĞUZ isimli şahıs bana elini omuzuma koyarak, 'Ya Mehmet ne yapıyorsun, daha sen bizi anlamadın mı, biz devletiz, bizimle sen asla başedemezsin, zarar gören sen olursun, bak yarın bizim kuracağımız üniversitenin yerini incelemeye Milli Eğitim Bakanı gelecek, istersen seni onunla görüştüreyim' diyerek bana 'Bizi Milli Eğitim Bakanına dahi şikayet etsen bir şey yapamazsın' diyerek gözdağı verdi" diye konuştu. 
"POLİS DE BİZİZ ADLİYE DE"
AVM'deki Saloon isimli işyerinin sahibi Orhan Cengiz ise ifadesinde, yapılanmanın avukat imamı olduğu belirtilen Vakıf Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Oğuz'un kendisini ofisinde tehdit ettiğini vurguladı. Cengiz ifadesinde şunları söyledi: "Bir müddet sekreter tarafından bekletildikten sonra odasına girdiğimde aynı avukat Memduh Oğuz olduğunu gördüm, geçmişe dayalı tanışıklığımızdan ötürü beni tanıdı ve kibar bir şekilde karşıladı. Ben kendisine Masera AVM'deki SALOON isimli işyerinin sahibi olduğumu, çıkmaya niyetimin olmadığını, Gesav isimli vakfın haksızlık yaptığını söylemem üzerine birden bana ses tonunu değiştirerek, 'Orhan Bey, bu dükkandan çıkacaksınız arkadaş, bunun başka bir yolu yok' demesi üzerine ben de kendisine 'Memduh Bey ben kiramı düzenli ödüyorum, buradan kesinlikle çıkmaya niyetim yok, bu konuyu Polis'e oradan da Adliye'ye taşırım, ben de bütün gücümle çıkmamak için uğraşırım' dedim. Kendisi bana 'Sana yine söylüyorum, boşuna uğraşırsın, Polis de biziz, Devlet de biziz, Adliye de biziz, git bildiğini yap, ben seni o dükkandan çıkaramazsam bu avukatlık diplomasını yırtarım' diyerek bana tepki gösterdi."
ASANSÖRLER, IŞIKLAR, TUVALETLER KAPATILDI
İşletmeci Orhan Cengiz, bu görüşmeden sonra işyerlerine olan baskıların sistematik bir şekilde artarak devam etmeye başladığını, AVM'nin ikinci katındaki asansörün kapatıldığı, genel giderlerin ödenmesine rağmen, ara ışıkların söndürüldüğünü, temizlik yapılmadığını, lavabo ve tuvaletlerin dahi kilitlendiğini ifade etti. 

Yeni Akit