Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi
Ülkenin güneyindeki Kunming bölgesinde yayımlanan Duşi Şibao gazetede, Fucian eyaletinden bir devlet memurunun, 14 bin 500 TL değerinde saat ve 4 bin 300 TL değerinde kemer taktığına ilişkin haberi yayımladığı için sansüre uğradıklarını açıkladı.
 
Li Decin isimli köşe yazarının kendi internet sitesinde, devlet memuruna ilişkin haber ve fotoğrafları yayımlamasından sonra konuyu sayfasına taşıyan gazetenin sansüre uğraması internette "olay yarattı".
 
Li’nin internet sayfasında yayımladığı haber, Çin Twitter’ı Sina Weibo sosyal paylaşım sitesinde 100 bin kez paylaşıldı.
 
Geçen yıl yine üst düzey bir devlet memurunun, Çinli bir çalışanın hayat boyu kazandığı parayla bile satın alamayacağı saatinin fotoğrafı internete düşmüştü.
 
Geçen hafta ise lüks aracıyla çarptığı iki kadını yaralayıp kazada ölen kişinin, Devlet Başkanı Hu Cintao’nun sağ kolu Ling Cihua’nın 23 yaşındaki oğlu Ling Gu olduğu anlaşılmıştı. 
 
Skandalın patlak vermesi üzerine Ling, daha önemsiz bir göreve kaydırılmıştı. 
 
Komünist sistemle yönetilen ülkede, parti liderlerinin oğullarının nasıl olup da 780 bin dolarlık lüks arabalar kullandığı tartışması ise ülke gündemine oturmuştu.