ANKARA  - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan Büyükşehir Belediye Yasa Tasarısı'nın ülkeyi bölmeye yönelik olduğunu savunarak, “Bu yasa tasarısının TBMM’de engellenememesi halinde MHP ve CHP sine-i millete dönmeyi tartışmalıdır” dedi.

Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. ABD Başkanı Barack Obama’nın yeniden seçilmesiyle ilgili olarak Yeniçeri, “Obama AK Parti ve Başbakana hayırlı olsun. Obama Suriye’ye müdahale istemiyor ama bizimkiler suya olan ihtiyaç kadar istiyor. Yani durum önümüzdeki günlerde şekillenecektir” dedi.

“AÇLIK GREVLERİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YUMUŞAK GÜCÜDÜR”
Cezaevlerindeki açlık grevlerine de değinen Yeniçeri, “PKK bir yandan silahlı terörü devrimci şiddet ve halk savaşı altında yürütürken, diğer yandan yumuşak güç kullanımına gitmektedir. Açlık grevleri terör örgütünün yumuşak gücüdür. Bu vasıtayla ana dilde savunma hakkı alınarak Kürtçe yargıda kullanılır hale getirilmeye çalışılmaktadır. Silahlı saldırılarla devleti dize getiremeyen terör örgütü yumuşak güçle devlete diz çöktürmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

İktidarın terörle mücadele ediyor görüntüsü verdiğini, bir yandan da terör örgütünün taleplerini karşıladığını belirten Yeniçeri, “AKP bunları yaparken bir yanan da idamı konuşuyor. İdam ne kelime neredeyle ülkenin bayrağından toprağından taviz verecek politikalar izliyor. PKK kamplarına bir iki bomba atarak halktan gerçekleri gizliyor” şeklinde konuştu.

SAKIK’IN GİZLİ TANIK OLMASI
Kahraman komutanların tutuklu olduğunu ve böyle bir Türkiye’nin normal olmadığını belirten Yeniçeri, “Vefası olmayanın bakası da olmayacaktır. Kahramanlarımıza bir suç isnat edip zoraki suçlarla içeride tutmak vicdan sahibi kimsenin kabul edeceği bir şey değildir. Vatanı için hayatını riske etmiş, ülkesinin şerefi için canını ortaya koymuş insanları içeri alırsanız bir daha vatanı için hayatını riske eden adam bulamazsınız. Eli kanlı terör örgütünü mensupları TSK’nın yargılanmasında tanık olarak dinlendi; Şemdin Sakık’tan söz ediyorum. Bu ayıp yeter. O zaman yapılması gereken başka bir şey daha var. Sadece Sakık değil, Öcalan’ı da getirin, bir numaralı tanık yapın ve onun verdiği bilgilerle kanaat oluşturun. Kanlı katilleri, Türk milletine karşı komplo kurmuş, Türk devletine karşı örgütlemiş insanları, onlarla mücadele etmiş insanların karşısında tanık olarak çıkartıyorsunuz” diye konuştu.

SİNE-İ MİLLET ÇAĞRISI
Yeniçeri, dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanan Büyükşehir Belediye Yasa Tasarını ile Güneydoğu’nun ABD isteği doğrultusunda yeniden dizayn edildiğini söyledi. Bu tasarı ile Güneydoğu’nun fiilen özerk ve bağımsız, kağıt üzerinde Ankara’ya bağlı bir hale geleceğini anlatan Yeniçeri, “AKP’li milletvekillerinin tamamına yakını yasaya karşı oldukları halde Başbakan Erdoğan’dan çekindikleri için bunu açıklayamamaktadır. Başkanlık sistemiyle firavun yetkili bir başkan yapılmak isteniyor. Başbakanın başkan olması halinde Türkiye’de ne basın, ne parlamento, ne de demokratik hak ve özgürlüklerin esamesinin kalmayacağın görmek için çok ileri görüşlü olmaya gerek yoktur. Türkiye’nin varlığını Erdoğan’ın başkanlığına bağlamış bir iktidar grubuyla Türkiye karşı karşıyadır. Bu yasa tasarısının TBMM’de engellenememesi halinde MHP ve CHP sine-i millete dönmeyi tartışmalıdır. TBMM’de ülkenin bölünmesine giden yolu kapatamayan siyasi muhalefet Türk milletine dönüp ya da gidip Türk milletiyle birlikte sosyal muhalefete geçmelidir” dedi.
Yeniçeri, bir soru üzerine sine-i millete dönmenin partisinin değil kendisinin görüşü olduğunu belirterek, “Ama bu görüş milletin görüşüdür” dedi.

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

Yeniçeri, “Buraya bir yasa tasarısı geliyor, ‘biz bu ülkeyi bölüyoruz’ diyor. Ya bu tasarıyı engellersiniz ya da buraya gelmezsiniz. Ülkenin birlik ve bütünlüğü için namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik. Şimdi bu topraklar üzerinde bazı kentlerde yavaş yavaş bağımsızlığa gidebilecek bir yapı oluşturuluyor. Çok tehlikeli bir yapı” diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in hükümete küfür ettiği halde hiçbir şey yapılamadığını belirten Yeniçeri, “Ama Adana’da Belediye Başkanını hemen görevden aldınız. ‘Yarın valinin yetkileri verdiğiniz Baydemir’i nasıl kontrol edeceksiniz?’ diye sordum, cevap veremediler” diye konuştu.

Millete ettikleri yeminin gereğini yerine getirmedikleri yerde durmamaları gerektiğini belirten Yeniçeri, “AKP’nin vatansever milletvekillerinin de aynı şekilde hareket etmesi gerekir” dedi.

Yasanın geçmesi halinde sine-i millete dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine Yeniçeri, “Ben dönmek istiyorum. Ama benim dönmem bir anlam ifade etmeyecek. Grup olarak, kitle olarak dönmek gerekiyor. İlk önce istifa eden ben olurum, sonra beş kişi istifa eder. Yine diretirlerse grup olarak çekilelim, sonra diğerlerine çağrı yapalım. Benim genel eğilimim bu” dedi.