18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bugün diğer günlere oranla daha hareketlilik yaşanıyor. Maden ocağı çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.




Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyorMahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor. Alana girecek ambulans ve diğer araçlar birinci kontrol noktasından geçerken, araçta bulunan kişilerin isimleri listeye ediliyor. İkinci ve üçüncü güvenlik kontrolu noktasında ise kimlik kontrolü yapılıp içeri alınıyor. Cumhuriyet Savcısı'nın da gece maden ocağına gelip incelemede bulunduğu öğrenildi.

OCAK ÇEVRESİNDE ÖNLEMLER ARTTIRILDI 

Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağının çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların da çadırların bulunduğu bölgeye güvenlik noktalarından geçirilip alınıyor. Alana  girecek ambulans ve diğer araçlar birinci kontrol noktasından geçerken, araçta bulunan kişilerin isimleri listeye kaydediliyor. İkinci ve üçüncü güvenlik kontrolu noktasında ise kimlik kontrolü yapılıyor. Bu arada soruşturmayı yürüten Ermenek Cumhuriyet Savcısı da gece maden ocağına gelip incelemede bulundu.

BAKANIN AÇIKLAMALARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptığı son açıklamada sondaj faaliyetlerinin devam ettiğini anlatırken,"Suyun çekilmesi ile alakalı aşağıya indikçe hem mesafenin arttığını hem de su üzerindeki basıncın da arttığını gördük. Bu bizim işimizi biraz zorlaştırdı. Su sevkiyatı da aynı şekilde dışarıya devam ediyor. Bizim 777'ler kodunda bir müddet daha çalışacağımız şu anda mühendisler tarafından teyit edildi. 20 metrelik bir su sütünü şeklinde daha suyun olduğunu görüyoruz. Daha işimiz var. Tahkimat ile alakalı çalışmalar da hızlandırıldı. Ama pasaların çekilmesi daha çok vaktimizi alıyor" dedi.
 

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

Bu sabah maden ocağı etrafından hareketlilik ve güvenlik önlemleri artırıldı. Ocağın girişine 50 metre uzaklıktaki yüksek noktadan görüntü alan gazeteciler buradan uzaklaştırıldı. Güvenlik güçleri gazetecilerin 300 metre uzaklıktaki alanda görev yapabileceğini bildirdi.

Mahsur kalan işçilerin yakınlarının bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemlerini artırdı.