İSTANBUL Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı gerçekleşti. Son dakika haberine göre, müdürlüğün C Kapısı'na 2 kadın terörist, el bombası attı.




Atılan el bombası patlamayınca teröristler silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda 2 polis memuru yaralandı. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamda "1'i saldırıda diğeri operasyon sırasında olmak üzere 2 polis yaralandı" dedi. 

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Teröristler terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları belirlendi. Terörist kadınların isimlerinin ise Çiğdem Yakşi (27) ve Berna Yılmaz (27) olduğu öğrenildi.

2 TERÖRİST BİNADA SIKIŞTIRILDI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırının ardından kaçan 2 terörist Gazi sokaktaki bir binada sıkıştırıldı. Teröristlerden birinin yaralı olduğu öğrenildi. Polis, teröristlere 'teslim ol' çağrısı yaptı, çağrıya yanıt alamayan özel tim binaya operasyon başlattı. Operasyon sonucu 2 terörist öldürüldü.



istanbul bayrampaşa polise silahlı saldırı, son dakika polise silahlı ve bombalı saldırı, çevvik kuvvet bombalı saldırı son dakika haberleri

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gelerek, olayla ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin, "Biliyorsunuz saat 09.45 gibi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün C kapısı girişine iki bayan terörist tarafından bir saldırı gerçekleşti. Onun akabinde de devam eden operasyonlar neticesinde 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimliklendirme hem de hangi örgüte ait olduğu konusunda detaylı inceleme ve çalışmalarını devam ettiriyor" dedi. 

Şahin, etkisiz hale getirilen iki teröristin dışında olaya karışan başka kimse bulunup bulunmadığı, buna destek olunup olunmadığı gibi konularda detaylı incelemelerin sürdüğünü kaydetti. 

Saldırıda 2 polisin de yaralandığını dile getiren Şahin, "Yaralı polisimiz çok hafif bir yaralanma geçirdi. Otobüs içerisindeki cam kırığından dolayı hafif kolundan sıyrığı var. Bir tane de operasyon sırasında bacağından hafif yaralanan bir arkadaşımız var. Durumları gayet iyi" diye konuştu.

Kılıçtaroğlu'nun Çiçek Çocuklarıydılar...

Saldırıyı düzenleyen teröristlerden Berna Yılmaz, 2012 yılında Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması’nda “parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazan pankart açtıktan sonra gözaltına alımış ardından ‘örgüt üyeliği’ gerekçesiyle 19 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilmişti.

   SAYIN KILIÇDAROĞLU HALÂ ÇİÇEK ÇOCUKLAR DİYEBİLECEKMİSİNİZ BUNLARA?



Saldırganlardan Çiğdem Yakşi'nin de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik saldırı hazırlığında olduğu yönünde haberler medyada yer almıştı.


                                                      
Çiğdem Yakşi (27)                                                                     Berna Yılmaz (27)                                                    
                           İŞTE SÖZDE ÇİÇEK ÇOCUKLARINIZIN SON HALLERİ




DEVRİMCİ HALK KURTULUŞ PARTİSİ CEPHESİ (DHKP-C) TERÖR ÖRGÜTÜ NEDİR?

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (kısaca DHKP-C) ,30 Mart 1994 tarihinde Devrimci Sol örgütünün partileşme kararı alması ile Dursun Karataş liderliğinde kurulan yasadışı Marksist-Leninist partidir. Parti (DHKP) siyasal faaliyetler ve propagandadan, Cephe (DHKC) ise askeri örgütlenme ve silahlı eylemlerden sorumludur.

DHKP-C Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde bulunmaktadır. ABD 2014 yılında örgütün üç önemli ismi Musa Asoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Şen'in bulunmasını sağlayacak bilgileri veren kişilere 3'er milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştır.

DHKP-C nihai amacını Türkiye'de mevcut anayasal düzeni yürüttüğünü öne sürdüğü silahlı öncü savaş ile yıkarak Marksist-Leninist ilkelere dayalı Devrimci Halk İktidarı'nı kurmak olarak açıklamaktadır. Türkiye'de iktidarın uzun süreli bir halk savaşı ile ele geçirilmesini ve yürütülecek şehir gerillası mücadelesi ve silahlı propaganda eylemlerinin gerekliliğini savununan Mahir Çayan tarafından teorize edilmiş Politikleşmiş Askeri Savaş Stratejisini Türkiye'de devrimin stratejisi olarak temel alan örgüt, şehirlerde hücre evleri şeklinde örgütlenmekte ve oluşturduğu Silahlı Propoganda Birlikleri ile çeşitli eylemler düzenlenmektedir.

1994'te kuruluşunda bugüne kadar çeşitli sansasyonel terör eylemlerini üstlenen örgüt, ismini özellikle Özdemir Sabancı suikasti (Sabancı Süikasti ölümünden 11 gün önce Ümraniye Cezaevi'ndeki çatışma sırasında öldürülen 4 DHKP-C üyesine karşı misilleme gerçekleştirildi.) , Gazi Mahallesi olayları, F Tipi cezaevlerine karşı gerçekleştirdikleri ölüm oruçları ile duyurmuştur.

Günümüzde, DHKP-C yöneticilerinin önemli bir kısmı İtalya, Almanya, Belçika, Hollanda ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinde yaşamaktadır. 2008 yılında örgütün kurucu lideri Dursun Karataş'ın ölümünün ardından, örgütte liderlik sorunu ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar birçok isim öne atıldıysa da, 2014 yılında Yunanistan'da yakalanan Hüseyin Fevzi Tekin örgütün bugünkü kilit ismi ve lideri olarak görülmektedir.

Örgütün Yunanistan'da Lavrion, Kinesa ve Dileysi'de, Lübnan ve Suriye'de kampları bulunduğu, örgüt militanlarının buralarda eğitim gördükleri öne sürülmektedir. Fakat örgüt, Suriye rejimi ile bir ilişkisi olduğunu, militanlarının Suriye İç Savaşı'nda hükümet güçleriyle birlikte savaştığını ve burada eğitim kampları bulunduğunu yaptığı açıklamalarla reddetmiştir.

Yasal olarak faaliyet gösteren Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), Türkiye Devrimci Gençlik Federasyonu, Haklar ve Özgürlükler Cephesi ve Halk Cephesi gibi dernek ve oluşumların DHKP-C ile ilişkisi olduğu, alt örgütlenmeleri gibi çalıştıkları çeşitli yetkili makamlarca iddia edilmektedir. Ayrıca, albümlerindeki bazı şarkılarının hayatını kaybeden DHKP-C militanlarına adanması nedeniyle protest müzik grubu Grup Yorum'un örgüt ile bağları olduğu öne sürülmektedir. Fakat bu durum grup üyelerince yalanlanmıştır.

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

Partinin askeri örgütlenmesi olan DHKC 31 Mart 2015 tarihinde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı İstanbul Çağlayan adliyesinde rehin almış, çeşitli medya kaynaklarına yaptıkları açıklamalar ile Berkin Elvan'ının öldürülmesinden sorumlu olan polislerin isimlerinin kamuoyuna açıklanmasını ve polislerin cinayeti itiraf etmelerini talep etmişlerdir. Saatler süren müzakerelerin ardından bir sonuca ulaşılamamış, polis operasyonu başlatınca militanlar savcıyı öldürmüştür operasyonun sonuda örgüt militanları Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol ölü olarak ele geçirilmiştir. Ertesi gün ise örgüt üyesi Elif Sultan Kalsen Vatan Caddesi'nde İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü binasına silahlı saldırı yapmış ve ölü olarak ele geçirilmiştir.


Şehit Savcımız Sayın Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'ndeki  Cenazesi