ABD'nin New Jersey eyaletinde, 4 ayrı işte çalışan ve 5 gündür uyumadığı belirtilen Maria Fernandes isimli genç kadın, yol kenarında vardiya arasında uyuduğu arabasında sızan karbonmonoksit gazı sonucu yaşamını yitirdi.



KAPİTALİZM İNSANI ÖLDÜRÜR

Polis departmanından bir yetkili genç kadının ölümü için; "Bu geçinebilmek için amansızca çalışan birinin, trajik bir kazayla sonlanan hikayesine benziyor" dedi.
Genç kadının iş arkadaşlarından biri, Fernandes'in bazen 3 vardiya halinde çalışıp 5 gün uykusuz kaldığını söyledi.

Amerikan İşgücü İstatistik Kurumu'nun verilerine göre; ABD'de 7,5 milyon kişi birden fazla işte çalışıyor. Bu işlerin tam zamanlı işlere göre daha az kazanç sağladığı belirtiliyor. Rutgers Üniversitesi'nden bir yetkili Carl Van Horn, ABD'de yarı zamanlı işlerde çalışan kimselerin, tam zamanlı işler bulamadıkları için bu işleri tercih ettiğini söyledi. Yarı zamanlı işlerin de çok yorucu olduğunu belirten Van Horn, bu işlerde çalışan kişilerin daha yoğun bir stres altında olduğunu belirtti.

KAPİTALİZM İNSANLIK ONURUNA DÜŞMANDIR

2008'de yaşanan krizin ardından, ABD'de milyonlarca kişinin part time işlerde çalışmak zorunda kaldığı, işlerini kaybeden ve ardından yeni işlerde çalışmaya başlayanların ise %10 oranında maaşlarının düştüğü belirtiliyor.

Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!

ABD'de çalışan nüfus, 2008 öncesine göre %23 oranında daha az gelir elde ediyor. Uzun süreler işsiz kalan pek çok kişinin, kendi mesleklerine ilişkin iş aramaktan vazgeçtiği bildiriliyor.