Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi
Ergenekon Davası, Odatv davası gibi birçok davanın savcısı olan ve HSYK tarafındanTemmuz ayında açığa alınan savcı Cihan Kansız’ın Belçika’ya gittiği ortaya çıktı.




Paralel Savcı Kansız'ın hakkındaki yasaktan önce Belçika'ya gittiği ve geri dönmediği, Sakarya'da yaşayan eşi ve 2 çocuğunun da geçen hafta Emniyet'e pasaport başvurusu yaptığı öğrenildi.
 
ZAVALLILIK ÖRNEĞİ; KAĞIT PARÇASINI SORMUŞTU
Ergenekon Soruşturması savcısı olan Cihan Kansız, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u sorgulamıştı. Sorguda Kansız, Başbuğ’a çok tartışılan ‘kağıt parçası’ ve ‘boru’ açıklamalarını sormuştu. 7 saat süren sorgu sonrasında ise Başbuğ, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, “Hükümeti yıkmaya teşebbüs” ve “terör örgütü yöneticisi olma” iddiasıyla tutuklanmıştı. 2007 yılında Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’ne atanan Kansız, Ergenekon soruşturması dışında gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de yargılandığı Oda TV iddianamesini hazırlamıştı. 
HSYK AÇIĞA ALMIŞTI
DHKP/C soruşturmalarını da yürüten Kansız, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla yetkileri alınarak Genel Soruşturma Bürosu’nun başına getirilmişti. Başsavcı vekili görevini de yapan Kansız 2014 yılında HSYK kararıyla tenzili rütbeyle düz savcı olarak Sakarya’ya atandı. 
İstanbul’da yürütülen Selam Tevhid Dosyası’ndaki usülsuz dinleme kararlarıyla ilgili HSYK tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında ise geçtiğimiz Temmuz ayında Cihan Kansız açığa alınmıştı. Açığa alınan isimler arasında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’u tutuklayan hakim Vedat Dalda ile Ergenekon Davası hakimi Sami Hışıloğlu da bulunuyordu. 
HAVALİMANI KAYITLARINA GÖRE 3 KASIM'DA BELÇİKA'YA KAÇTI
Açığa alınan Kansız’ın 3 Kasım’da Atatürk Havalimanı’ndan Belçika’ya gittiği ortaya çıktı. Kansız hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı 5 Kasım’da verildi. İki aydır Belçika’da bulunan Kansız’ın eşi ve iki çocuğunun 21 Aralık’ta Sakarya’da pasaport almak için Emniyet’e başvurduğu belirlendi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü ise evrakları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün eksik evrak gerekçesiyle Kansız’ın eşi ve çocuklarına pasaport vermediği öğrenildi. 
ERGENEKON SAVCILARI KAÇMIŞTI, HAKİMLERİ DE KAÇACAKLAR
Ergenekon savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç de Ağustos’ta kayıplara karışmıştı.  Öz, Kara ve Yüzgeç hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından dolayı tutuklanmaları için “yakalama kararı” çıkarmıştı.  Öz’ün Almanya’ya giderek sığınma başvurusunda bulunduğu öne sürülmüştü. Hakkında “örgüt kurma” iddiasıyla tutuklanma amaçlı yakalama kararı çıkarılan Muammer Akkaş’a da ulaşılamıyor. Son olarak  Ergenekon ve Balyoz’un ünlü savcısı Fikret Seçen’in de Hollanda’ya gittiği ortaya çıkmıştı.
                             
                             BERABER YÜRÜDÜNÜZ HEP SİZ BU YOLLARDA... 



Kaynak: Vatan Gazetesi