BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!
 MHP lideri Devlet Bahçeli’nin olağanüstü kongre için imza toplayan rakipleri için söylediği, “Bunların içinde birisi Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürüdür. Hareket onu MHP’de görevlendirdi” iddialarının uzun süredir parti yönetimi tarafından araştırıldığı ortaya çıktı. Bahçeli’nin bu araştırmalar üzerine böyle bir suçlamada bulunduğu belirtildi.
 
Bugün'ün haberine göre, Parti kurmaylarının uzun süredir FETÖ ile ilişkide olanları izlediği ve bilgi topladığı, kırılma noktasının eski milletvekili Meral Akşener’in paralel yapının organize ettiği Türkçe Olimpiyatları’na katılıp konuşma yapması olduğu ifade edildi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde Fethullah Gülen’e yakın yazarların Akşener’in aday olmasını istemesi ve yazılarına yansıtması da bir başka kırılma noktası olarak dile getirildi. Gülen’in, Akşener’e yönelik destek verir mahiyetteki açıklamalarına dikkat çeken parti kurmayları, ayrıca halen MHP’de biri genel başkan yardımcısı olmak üzere 2 ismin daha ilişkilerinin takip edildiğini kaydetti. “Bunlardan birinin Gülen’in elini öperken fotoğrafı var” diyen parti kurmayları, söz konusu iki ismin de Akşener’e el altından destek olduğunu da ifade etti.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) AK Parti ile mücadele etmek için siyasi bir beden aradığını belirten parti yönetimi, bu amaç için MHP’nin seçildiğini söyledi. Parti yetkilileri, “Akşener de bu amacın bir parçası olarak destekleniyor. Dolaylı ya da direkt fark etmez. Amaç partiyi ele geçirip, kendilerine yakın isimleri bu zemine taşımak” dedi.
MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yakın yöneticiler, Akşener’in partiye yönelik sözlerini de şöyle eleştirdi: “Herkes MHP’de siyaset yapabilir. Akşener de bu nedenle partimizde.  Ancak bu farklı renklerin genel başkanlığı ele geçirmesi ve 46 yıllık birikime ters düşen tavırlarda bulunmasına izin veremeyiz.”  
AKŞENER RESMEN İTİRAF ETTİ
Meral Akşener, itiraf gibi açıklamalar yaptı. Paralel Yapı’ya ait medya organları tarafından devamlı parlatıp MHP’nin başına geçirmeye çalıştığı Akşener, FETÖ’cü olmanın ‘gurur olduğunu’ söyledi.
FETÖ’NÜN ADAYI AKŞENER
Siyasi hayatına başladığı günden şimdiye kadar, FETÖ ile sıkı ilişkilerini daima perde arkasında tutan Akşener, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri de dahil olmak üzere Paraleller tarafından her seçimde aday gösterildi.
FETÖ medyası, Akşener’e övgüler yağdırırken, seçim yenilgilerinden sonra Meral Akşener’in ismi parlatılıp genel başkanlık koltuğuna oturması için zemin hazırlandı.
ÖRGÜTÜN MECLİS’TEKİ ELİ
Akşener, İçişleri Bakanı olduğu 1996’da örgüte devletin kapılarını açan isim olmuştu. FETÖ lideri Gülen tarafından yönlendirilen bürokratların istenilen kademelere gelmesinde rol oynayan Akşener, hükümete verilmek istenen mesajlarda da aracı olmuştu. 17-25 Aralık darbe sürecinde de FETÖ’ye desteğini göstermiş, Paralelci polislerin açığa alınmasından dershanelerin kapatılmasına kadar her konuda örgütün yanında saf tutmuştu. Siyasi alanda başı sıkıştığında en büyük yardımı Pensilvanya’dan alan Akşener, Paralel Yapı’ya desteğini açık açık itiraf etmişti. Meclis’teki grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli’nin,  “Adaylardan biri Gülen’in MHP’de görevlendirme girişimidir.
GÜLEN'İN AVUKATI HEMEN HAREKETE GEÇMİŞTİ
“Herkes aklını başına alsın” sözleriyle Akşener’i deşifre etmesinin ardından Gülen'in avukatı hemen harekete geçmişti. Geçmişte birçok defa olduğu gibi Akşener için ilk refleks gösteren Pensilvanya, Bahçeli’nin sözlerinin gerçek dışı olduğunu öne sürmüştü. Ancak FETÖ medyasında, Akşener’e gösterilen özel ilgi işin iç yüzünün öyle olmadığını net bir şekilde gösteriyor.
ÖRGÜTLE İRTİBATI ESKİLERE DAYANIYOR
Akşener’in FETÖ ile ilişkisi siyasete eski yıllara dayanıyor. FETÖ'nün birçok oluşumunda Akşener imzası yer alıyor.
Akademik bir geçmişten gelen Akşener, 1995 yılında siyasete atıldığı Doğru Yol Partisi'nde (DYP) lider Tansu Çiller'e yakın isimlerden biriydi. Susurluk skandalının ardından İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar’ın koltuğuna oturan Akşener, Paralel Yapı ile temasını siyasi hayatında da sürdürdü. Şehit ailelerine fon oluşturmak üzere kurulan ve başkan olarak seçilen Akşener, o dönemde bağış paralarının kendi hesabına aktarılmasıyla gündeme geldi. Günden güne büyüyen skandal karşısında üzgün olduğunu ifade eden Meral Akşener, gösterilen hesapta bir hata olduğunu ifade etmiş, medya konuyu daha fazla gündeme almamıştı.