Çin'deki insanlık dışı durumdan kaçarak hayatlarını kurtarma telaşına düşen, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 35 Uygur Türk'ü 17 gündür Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'ye giriş izini bekliyor.


Çin'den kaçarak Türkiye'ye gelen ve İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da günlerdir perişan bir halde Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye giriş izini bekleyen ve aralarında küçük çocuk ile hamile kadınların da bulunduğu 35 Uygur Türk'ü için, havalimanı işletici firma TAV'ın özel bir paravan yapıp yeme ve içme ihtiyaçlarını karşıladığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre 25 Mart 2014 tarihinden itibaren sırasıyla Ethiad Havayolları ile 7 kişi, THY ile 21 kişi, Katar Havayolları ile 7 kişi Dubai, Katar ve Malezya üzerinden Atatürk Havalimanı'na geldi. Gelenlerin Türkiye'ye giriş yapabilmesi için de Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından ilgili bakanlıklara izin yazısı yazıldığı öğrenildi.

224 NUMARALI KÖRÜĞÜN YANINA YERLEŞTİRİLDİLER

Türkiye'ye giriş yapmak isteyen ancak yasalar nedeniyle giriş yapamayan Uygur Türkleri için, TAV Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı pasaport arkasındaki 224 numaralı körüğün olduğu yerde bir paravan yaptı. Yeme ve içme ihtiyaçları da TAV tarafından karşılandı. Ancak dışarıya çıkma hakları olmayan ve 17 gündür yıkanamayan 35 kişi arasında hastalıkların başladığı özellikle çocukların bu durumdan etkilendiği öğrenildi.

BİR ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

Bu arada hastalanan kadın Uygur Türkleri'nin de erkek doktora muayene olmak istememeleri üzerine kadın doktor getirileceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre bir çocuk da hastaneye gönderildi.

Atatürk Havalimanı'nda 17 gündür perişan bir şekilde bekleyen 35 Uygur Türk'ünün bir an önce bakanlıktan gelecek izin yazısını beklediği belirtildi.

HAVALİMANI'NDA MAHSUR KALAN DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKLERİNE ÜLKÜCÜLERDEN DESTEK

Çin'deki baskılardan kaçarak Türkiye'ye gelen aralarında hamile kadın ve çocukların da olduğu 35 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye girişine destek vermek amacıyla Fatih İlçe Başkanlığına mensup Ülkücüler, Atatürk Havalimanı'na geldi.

İltica etmek için Türkiye'ye gelen ve gerekli izinlerin çıkması için 17 gündür Atatürk Havalimanı'nda bekleyen 35 Uygur Türk'üne destek için MHP Fatih İlçe Teşkilatı'na üye 100 kişilik grup Atatürk Havalimanı'nda eylem yaptı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında destek vermeye gelen grup adına, MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Dinçer Çolak bir açıklama yaptı.

'Suriye'den gelen mağdurlara gösterilen anlayış Uygur Türklerinden esirgenmektedir.'

Çolak, “Doğu Türkistan'dan gelen 35 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye girişi engellenerek, havalimanında 17 gündür tutulmaktadırlar. Çin devletinin zulmünden kaçan Uygur kardeşlerimizin birer göçmen gibi karşılanması gerekirken, turistlerden istenen yasal sorumluluğun bu mazlum kardeşlerimizden istenmesi, adil ve vicdani değildir.

Suriye'den gelen mağdur ve mazlum 2 milyona gösterilen anlayış Uygur Türklerinden esirgenmektedir. Türkiye Türklerine, Suriye Arap sığınmacılarından daha uzak olmayan kadınlı-çocuklu 35 Uygur Türk'ünün havalimanı şartlarından daha fazla mağdur edilmeden, Türk konukseverliğin, kardeşliğin, hukukun gereğince anayurtlarına girişlerine izin verilmelidir. Türk devletinden ve hükümetinden talebimiz budur" dedi.

'Biz Doğu Türkistan'a özgürlük istiyoruz'

Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Başkanı Recep Sadettin Akyol da, "Biz Doğu Türkistan'a özgürlük istiyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın da normal hayat standartlarında yaşamasını istiyoruz. Bekleme süreçlerinin de insani koşullarda olmasını bekliyoruz. 17 günden beri duş alamadıklarını, temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, süreç içerisinde bekletildiklerini biliyoruz. Bu koşulların insani koşullara gelmesini istiyoruz" dedi.

25 Mart'tan bu yana, sırasıyla Ethiad Havayolları ile 7 kişi, THY ile 21 kişi, Katar Havayolları'yla da 7 kişi Dubai, Katar ve Malezya üzerinden Türkiye'ye geldi. 35 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye giriş yapabilmesi için, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından ilgili bakanlıklara izin yazısı yazıldığı öğrenildi. Yetkililer kısa zamanda bu durumun çözüleceğini bildirdi.

HAVALİMANIN'DA KAYBOLAN KEDİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATAN MEDYA DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKLERİNE KÖR-SAĞIR OLDU...



 

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!
         35 UYGUR TÜRKÜ'NÜN BİR KEDİ KADAR DEĞERİ YOKMU?
          SAYIN DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU VE DİĞER YETKİLİLERE SORUYORUZ
    BU TECRÎD DAHA NE KADAR DEVAM EDECEK?