Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında Avrupa Birliği Bakanı Sayın Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Sayın Müslüm Doğan, Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Sayın Başbakan'a Sundular.




Başbakan Ahmet Davutoğlu istifayı kabul etti. Başbakan Davutoğlu istifalar ile ilgili 
 "Hükümete katılmak kadar ayrılmak da doğal"dedi. Başbakanlıktan ilgili bakanlıklara en kısa sürede atama yapılacağı duyuruldu.

Ali Haydar Konca'nın Açıklamasından Satırbaşları:
"Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye’de seçim sonrası tabloda koalisyon oluşturulamaması, ya da oluşmaması sonucu anayasa’ya göre geçici hükümeti kurulmasına yol açmış oldu. Biz de HDP’nin vekilleri olarak seçilmiş iki bakan sıfatıyla görev aldık. Bir süredir görevi yürütmeye çalışıyorduk. Ancak fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar nedeniyle bugün istifa etmiş bulunuyoruz. İstifa gerekçelerimizi açıklamak üzere bu toplantıyı düzenledik.

hdpli-bakanlar-konca-ve-dogan-istifa-etti.20150922163428.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 28 Ağustos'ta kurulan geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alan HDP'li Bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan'ın görev süresi sadece 25 gün oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 28 Ağustos'ta kurulan geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alan HDP'li Bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan'ın görev süresi sadece 25 gün oldu. İki isim, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na istifalarını sundu. AB Bakanı olarak görev yürüten Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı olan Müslüm Doğan, Cizre'de güvenlik gerekçesiyle sokağa çıkma yasağının ilan edildiği dönemde Cizre'ye yürümüştü.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TEKLİF GÖTÜRMÜŞTÜ
Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümeti için HDP'den Levent Tüzel, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklifinde bulunmuştu. Levent Tüzel, teklifi reddetmiş, Doğan ve Konca ise kabul etmişti.

Başbakan CHP’den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan, İlhan Kesici, Tekin Bingöl, MHP’den Tuğrul Türkeş, Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener'e de bakanlık teklifinde bulunmuştu.Türkeş teklife 'evet' derken CHP ve MHP'den diğer isimler 'hayır' demişti.

ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR?
Halkların Demokratik Partisi  Kocaeli  Milletvekili Ankara  Üniversitesi Hukuk  Fakültesi 1970-1971 mezunu olan Konca,  1972 yılında kaymakamlık sınavını  kazanarak Elazığ Maiyet  Memurluğuna  başladı. "İl mahalli  idareler planlaması  üzerine  düşünceler" tezinin kabul edilmesi  ve Türkiye-Ortadoğu Amme İdaresi  Enstitüsü kursundan ve yeterlilik sınavından sonra bazı ilçelerde kaymakamlık yaptı. 1980 sonrasında görevden alınan Konca, 2 ay aradan sonra Trabzon Sürmene'de tekrar kaymakamlık görevine döndü.
Bir süre sonra Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atanan ardından da bu görevindenistifa eden Konca, serbest avukatlık yapmaya başladı. Bu süreçte Kocaeli İnsan Hakları Derneği yönetim kurulu üyeliği ve bir dönem de başkanlığını yapan Konca, 1989 seçimlerinde SHP'den belediye meclis üyesi seçildi. Daha sonra bu görevinden de istifaeden Konca, halen Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Kocaeli Vartolular Derneği üyesi ve Kocaeli Tabip Odası Onur üyesidir.
Davutoğlu'nun seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden HDP'li Ali Haydar Konca, Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan istifa etti.

MÜSLÜM DOĞAN KİMDİR?
Sivas Divriği doğumlu. Evli ve bir  çocuk b abasıdır. Selçuk  Üniversitesi Mühendislik  Fakültesinden mezun oldu. Gazi    Üniversitesi Şehir Plancılığı  Bölümünde  yüksek lisans yaptı.  Uzun yıllar SGK'da şube  müdürlüğü ve daire başkan vekilliği  yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu.
HDP'nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.
2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem milletvekilidir. Davutoğlu'nun seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden HDP'li Müslüm Doğan, Kalkınma Bakanlığı'ndan istifa etti.

 HDP’li Vekillerin İstifa Dilekçeleri