İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
YeniŞafak'n haberine göre "Emniyet içindeki paralel yapılanmaya yönelik düzenlenen Casusluk ve Yasadışı Dinleme Operasyonları ile yapının usulsüzlükleri bir bir ortaya çıkarken bir usulsüzlük de polislere para ödülü verilmesini sağlayan 'maaş taltif sistemi'nde tespit edildi.


Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki (EGM) Cemaat yapılanmasının, maaş taltif sistemini kendilerine yakın olan isimlere bağladıkları, paralel yapıya mensup olmayan polislerin ise mağdur edildikleri belirlendi. Gözaltına alındıkları soruşturma dosyasında herhangi bir yolsuzluk isnadı yokken, müdürlerin bazılarının kirada oturdukları ve mal varlıklarının az olduğu yönünde kamuoyunu yönlendirme amaçlı algı yönetimi çalışmaları sürerken, bu tespitlerle bu çabalar da boşa çıkmış oldu.

BAŞDAĞ İHYA EDİLMİŞ
 Maaş taltifiyle ihya olan müdürlerden birisi de, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için gittiği hastanede "Haram lokma yemedim" diyerek şov yapan, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdür yardımcısı Hayati Başdağ oldu. Başdağ'ın tam 557 maaş taltif aldığı ortaya çıktı.

YILMAZER'İN 11 YILDAKİ KAZANIMLARI BÜYÜK

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İstihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Ali Fuat Yılmazer'in de 490 maaş taltif aldığı belirlendi. Yılmazer'in baskın yapılan villasının kiralık olması nedeniyle algı yönetimi yapılırken Yılmazer'in kısa sürede edindiği mal varlığı bu çabaları boşa çıkardı.

İşte 2003 yılına kadar hiçbir mal varlığı olmayan Yılmazer'in 11 yılda edindiği mal varlığı:

Çanakkale Sarıtaş ve Tepecik'te 3 arsa

Ankara Yumrutepe, Karagedikli ve Gölbaşı'nda 3 arsa

Ankara Mera Besi Çiftliği'nde hisse


YURT ATAYÜN: 731 MAAŞ ÖDÜL
Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de 731 maaş taltif aldığı belirlendi. Atayün'ün 2 adet otomobili ve her ikisi de 2012 yılından sonra olmak üzere Büyükçekmece'de 2 adet daire aldığı öğrenildi.

ERTAN ERÇIKTI: 697 MAAŞ ÖDÜL
Asayiş Şube Müdürü iken 17 Aralık Operasyonu sonrası görev yeri değiştirilen Ertan Erçıktı'nın 697 maaş taltif aldığı belirlenirken, Atakent'te 1 daire ve birisi eşinin üzerine olmak üzere Kayabaşı'nda 2 daire aldığı öğrenildi.

SERDAR GÜLDALI: 449 MAAŞ ÖDÜL
İstihbarat Şube eski Müdürü Serdar Güldalı'ya ise 449 maaş taltif verildiği ortaya çıktı. Güldalı'nın da Ankara Eryaman ve Yapracık'ta 2 daire ile İstanbul Beşiktaş'ta geçen yıl 400 bin lira karşılığında alınan bir daireye sahip olduğu öğrenildi.

ÖMER KÖSE: 428 MAAŞ ÖDÜL

Terörle Mücadele Şubesi'nin 17 Aralık Süreci'ndeki müdürü Ömer Köse'nin ise 428 maaş taltif aldığı ve Tekirdağ Çerkezköy'de bir arsaya sahip olduğu öğrenildi.

İŞTE DİĞER TALTİFLER

Serdar Bayraktutan: 689 maaş taltif

Murat Çetiner: 265 maaş taltif

Ömer Özyılmazer: 742 maaş taltif

Ramazan Candan: 527 maaş taltif

Metin Canbay: 594 maaş taltif

Ünal Akçakıl: 568 maaş taltif


KAYNAK:YENİŞAFAK