Mısır Meydanlarında haftalardır devam eden destansı direnişe Selçuklu’nun Başkenti Konya’da,binler selam durdu.


FİRAVUNA LANET BATI’YA ÖFKE

Kardeşlik ruhunun hakim olduğu meydanlarda bir kez daha Müslümanlar özlenen vahdet ruhunu Konya’dan Mısır’a gür bir seda ile duyurdular.Partisinin Konya’da düzenlemiş olduğu Mısır Mitinginde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Emin olun Mısır halkının gözü, kulağı bugün burada, bu meydandadır. Cumhurbaşkanı Mursi’nin, Muhammed Bedii’nin, Mehdi Akif’in gözü, kulağı, yüreği bugün burada, bu meydandadır. Seyyid Kutub’ların, Hasan El Benna’ların, Necmettin Erbakan Hocamızın manevi ruhaniyeti bugün burada, bu meydandadır. Milli İradeden, Haktan ve hakikatten yana olanların gözü, kulağı bugün bu meydandadır. Bu meydana baktıkça onların yürekleri genişliyor. Hüzünleri coşkuya, ümitsizlikleri umuda dönüşüyor. Biz Adeviye meydanına bakınca ne hissediyorsak, onlar da bugün bu bakınca aynı duyguları hissediyorlar.” dedi.



DARBECİLERİN GÖZÜ KULAĞI BU MEYDANDADIR

Kamalak, “İyi ki Türkiye var, iyi ki İstanbul var, iyi ki Hakkı-Adaleti savunan iyi ki Saadet Partisi var” diye heyecanlanan hatta gözyaşı dökenler var. “Dünyada barış ve huzur olsun, insan haklarına saygı duyulsun ve hak üstün tutulsun” diye bu meydanı dolduran ve bu idealleri kendine şiar edinen kardeşlerim… Bugün elbette Darbecilerin gözü kulağı da bu meydandadır. Seçimle elde edemedikleri iktidarı, silah zoruyla almaya çalışan gâsıpların namertlerin gözü de bu meydandadır.” diye konuştu.

YENİLECEKSİNİZ VE CEHENNEME SÜRÜLECEKSİNİZ

“Saadet Partisi olarak; Mısır Halkının hür iradesiyle işbaşına gelmiş, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yönelik işbirlikçi askeri darbeyi nefretle lanetliyoruz.” diyen Kamalak, “Bu süreçte demokrasiden değil, cuntadan medet umanları, Mısır halkından değil, darbeden yana tavır alanları şiddetle kınıyoruz. Kendi ikbal ve istikballeri uğruna, sabah namazı kılarken 53 masumu katletmekten çekinmeyen katilleri bütün nefretimizle tel’in ediyoruz. Bakınız, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif, kaldırmış başını türbesinden, nasıl haykırıyor: “Tükürün milleti alçakça vuran darbelere, Tükürün onlara alkış dağıtan kahpelere. Medeniyet denilen maskara mahlûku görün: Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün.” Biz de zalimlere Allah’ın ayeti ile sesleniyoruz;  “Ey zalimler, yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz.” şeklinde konuştu.

TARİH BU İHANETİ ASLA AFFETMEZ

Kamalak, “Bu kara darbe, bu kirli müdahale, bu kanlı oyun Mısır halkına yapılmış bir ihanettir. Tarih bu ihaneti asla affetmez. Evet, bu darbe bir ihanettir. Çünkü bu darbenin arkasında, Büyük Ortadoğu Projesi vardır. Bu darbenin arkasında; İslam ülkelerini bölüp, parçalamaya çalışan Küresel Emperyalizm ve Irkçı Siyonizm vardır.  Bu darbenin arkasında, sömürgeci Amerikan kapitalizmi vardır.  Bu darbenin arkasında Filistin’e giden bütün yolları kapatarak, Gazze’de soykırıma devam etmek isteyen İsrail vardır.  Nitekim Mısır’daki darbecilerin yaptığı ilk iş; Gazze’nin tek nefes borusu olan Refah (sınır) kapısını kapatmak olmuştur. Her fırsatta demokrasi havarisi kesilen Batı’nın ikiyüzlülüğü bir kez daha ortaya çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

BATI, KANDAN VE KAOSTAN BESLENİYOR

“Darbe’ye “darbe” bile diyemeyen Batı, bu tavrı ile sadece Mısır’a değil; fakat aynı zamanda hem kendi halklarına, hem de kendi değerlerine ihanet etmiştir.” diyen Kamalak, “BM başta olmak üzere bütün küresel organizasyonlar, samimiyet ve inandırıcılığını tamamen yitirmiştir.  Bir darbe ürünü olan Hüsnü Mübarek’e 50 yıl katlanıp, seçimle, %52 oyla işbaşına gelen Muhammed Mursi’ye 1 yıl tahammül edemeyenlerin kirli yüzleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kardeşlerim, onlar için önemli olan demokrasi değildir. Onlar için önemli olan İnsan hakları ve özgürlük değildir. Onlar için önemli olan Hak, hukuk ve adalet değildir, menfaattir, kaba kuvvettir, sömürgeciliktir. Çünkü onlar kandan ve kaostan beslenirler.” dedi.

MISIR ORDUSU DERHAL KIŞLASINA ÇEKİLMELİ

“Ey darbeciler, “Süngü ile iktidara gelebilirsiniz ama süngünün üzerinde duramazsınız!” diyen Kamalak, “Mısır ordusu derhal kışlasına çekilmeli ve asli görevi olan kendi vatanını koruma görevine geri dönmelidir. Darbeciler ve onların işbirlikçileri şunu iyi bilmelidirler ki; sadece Mısır’ı değil bütün İslam coğrafyasını hedef alan sinsi ve kirli bir oyunun figüranı olmaktadırlar. Biran evvel bu vahim hatadan dönülmelidir. Mısır halkının meşru iradesiyle işbaşına gelmiş olan Sayın Muhammed Mursi’nin tankla, topla, darbeyle gasp edilmiş olan görevi derhal kendisine iade edilmelidir. Asla ve asla unutmayınız ki, darbelerle özgürlükleri imha etmek mümkün değildir. Allah Sadıklarla beraberdir.” dedi.


Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!