Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinledikleri idda edilmesiyle Emniyet eski İstihbarat Dairesi Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak hakkında dava açtı.

İddianamede, Akyürek ve Altıparmak “örgüt yöneticisi” olmakla suçlandı. Savcı 40 ayrı eylemden mesul tuttuğu Akyürek’in 860 seneye kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Altıparmak hakkında 23-87 sene arasında Ergenekon soruşturmasının hazırlayıcılarından İstihbarat Dairesi eski Başkan yardımcısı İstihbarat Dairesi eski Başkanı Recep Güven için de 192-704 sene hapis müeyyidesi istendi.

F.E.T.Ö. YÖNETİCİSİ 50 SANIK VAR

Savcı Alpaslan Karabay tarafından yürütülen ve kamuoyunda “VİP Dinleme” olarak bilinen tahkikat tamamlandı. Çeşitli rütbelerde 50 polis ‘’Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve isnat ” ile suçlandı.

İDDANAMEDEKİ RAPORDA İLGİNÇ MHP YORUMU

130 sayfalık iddianamede İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin raporuna da yer verildi. Raporda, Milliyetçi Hareket Partisi MHP lideri Devlet MHP Lideri Bahçeli ’nin özel kalem müdürü ve danışmanlarının da usulsüz dinlendiği belirtilerek ‘’ Bir siyasi partinin Genel Bakanı’nın uyakın çevresinin dinlenilmesi, o Genel Başkanın da dolaylı olarak dinlenmesini birlikteliğinde getirir. Dinleme işleminin 12 Haziran 2011 genel seçiminin hemen evvelinde yapılması, bir siyasi partinin geleceği ve ülkenin siyasi süreci açısından netice doğurabilir’’ söylendi .

KAYITLARI SİLDİLER

İddianamede sanıkların, verilerinin tutulduğu sistemdeki log kayıtlarını, başka birimlere atandıktan akabinde sildikjleri de vurgulanarak,’’İşlemlerin hukuka ve mevzuata aykırı olduğunun bilincinde oldukları anlaşılmıştır. Vatandaşların anayasa ve kanunlarla güvence altına alınmış olan özgürlüklerine soyut iddialar ve içeriklerle müdahale edilmesi hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz’’ söylendi .

FETHULLAH GÜLEN TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ALT YAPILANMASI

Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi

Sanıkların örgüt kurucusu olmakla da suçlandığı iddianamede, şüphelilerin Fethullah Gülen örgütünün amaçları istikametinde usulsüz dinleme yaptıkları şu sözlerle anlatıldı:

“İstihbarat Daire Başkanlığındaki bu örgüt yapılanmasının, Fethulah Gülen örgütünün alt yapılanması olduğu, bu bina içerisinde örgütün esas amacının gerçekleştirmek üzere hedeflenen kişilerin iletişimleri tespit edildiği, dinlenildiği, sinyal bilgilerini değerlendirildiği ve kayda alındığı, bu biçimde bu kişilere ait veriler elde edildiği, devlet hiyerarşisinin dışına çıkarak İstihbarat Dairesi Başkanlığında suç işlemek için oluşturulmuş illegal örgütünün amaçları istikametinde ve devletin imkanlarını kullanarak çalışma gösterdikleri, şüpheliler Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak’ın İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yaptıkları dönem süresince bu örgütün yöneticisi oldukları anlaşılmıştır”