Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!
Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köy yakınında Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçinin kurtarma çalışmalarında çok önemli bir gelişme yaşandı.


Ermenek'te 2 işçinin cesedine ulaşıldı. İşçilerin cesetleri çamurun içinde bulundu ve cesetlerin çıkarılmasına başlanıldı.

İKİ İŞÇİ'NİN CESEDİ MADEN DIŞINA ÇIKARILDI

BAKAN YILDIZ: 2 İŞİÇİYE ULAŞILDI
Enerji  ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, maden ocağından mahsur kalan 18 işçiden 2 işçinin cansız bedeninin bulunduğu açıkladı.
Karaman'ın Ermenk İlçesi Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit maden ocağında 28 Ekim Salı günü saat 12.15 sıralarında su baskını sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın ardından AFAD başta olmak üzere çok sayıda arama ekipleri, maden ocağından kurtarma çalışması başlattı. Çalışmaların aralıksız sürdüğü maden ocağında 2  işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 22.20 sıralarında yaptığı açıklamada 2 işçinin cesedine ulaşıldığını kaydederek; ""Maden ocağında iki kardeşmizin çıkartılması ile ilgili gayret var. Bir müddet sonra onları çıkartacağız. Bundan sonra bir süreç var. AFAD ekibimizin bir çalışması olacak. Buradan ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra savcılığın uygun görmesi halinde aileleriyle birlikte DNA testine tabi tutulacaklar. Bundan sonra prosedürleri de yine aynı şekilde yürütülecek. 18 işçinin ailelerinden tespit edilen Bassavcılığın uygun görmesi halinde 24 yakını üzerinde DNA testi yapılacak tabi bizim arama ve kurtarma faaaliyetleri devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları 24 saat devam edeceğiz. Şu an bulunduğumuz yerde bazı problemlerimiz var, bazı yerlerde çökmeler var. Desandere geldiğimiz 306 metrelik yürüme yolunda da yine bazı sıkıntılarımız olacak yine onları da aynı şekilde gidermek için devam ediyoruz."

OKSİJEN MASKELİ ARKADAŞLARIMIZ ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEKLER
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, metan gazı seviyesinde bir kısım yükselme olduğuna dikkati çekerek, "Emniyet açısından yalnızca nefeslikte bulunan arkadaşlarımız bir süreliğini dışarı çıkartık. Oksijen gazı maskeli arkadaşlarımız çalışmalara devam edecek. Nefeslikte başyukarı dediğimiz bir bölümde yemek yediklerini söyledikleri bir bölgeye yakın bir yerde 35 metrelik bir girdi. Onun sonuna kadar gittik. Tabii kömür çökmeleri olduğu için çok zor şartlarda ulaşıldı. İki işçi kardeşlerimizi aldıktan sonra o zemin temizlenecek. Çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.