Rothschild, Rockefeller, Warburg, Walton, Vanderbilt, Habsburg-Lothringen, Von Bismarck, Schroder, Lazard ve Schiff... Dünyanın en seçkim 45 ailesi, gelin ve damatlarını da Kraliyet ritüeli gibi birbirlerinden seçmekten hiç ödün vermedi.



İşte bu organizasyon için New York'ta geleneksel Uluslararası New York Balosu'nun 60'ıncısı önceki gece yapıldı. 1954'te ilki yapılan balo her yıl olduğu gibi aristokrasinin merkezi Waldorf Astoria Oteli'nde geçekleşti.

45 Genç Kız Katıldı

Dünyanın en zengin aileleri, para baronları, diplomatlar ve seçkin ailelerin kızlarının aynı çevreden erkeklerle tanışıp evlenmesini amaçlayan baloya 45 kız katıldı. Rothschild, Rockefeller, Warburg, Walton, Vanderbilt, Habsburg- Lothringen, Von Bismarck ailelerinin en önde gelenleri çocuklarıyla bu davette hazır bulundu. Ailelerinin referanslarıyla davetiye alınan baloda bu yıl ilk kez Çinli bir genç kız da yer aldı.

Çin Hanedanı Üyesi

Çin hanedanından Fanny Tang balonun en gözde ismi oldu. Geçmişte bir çok İngiliz düşesi, Avrupa ülkelerinin kraliyet ailesi üyelerinin eş bulduğu baloya ABD başta olmak üzere İsviçre, Fransa, Belçika, Lüksemburg, İngiltere, İskoçya, Almanya ve İtalya'dan kızlar katdı. Bu yılki baloda İspanya Kraliyet ailesinden Bianca Campamor, Avusturya Kraliyet Ailesi'nden Isabela Von Habsburg, İngiliz Kraliyet ailesinden ise Joanne McGuire ile Katie Dolan gibi isimler yeni hayatlarının ilk gününe adım attı. Amerikan aristokrasisi, bu organizasyonların zengin ailelerle Kraliyet ailelerinin daha da iç içe geçmesi için yapıldığına dikkat çekti.

Bush ve Nixon

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

Yıllar geçtikçe uluslararası Debutante Topu, topluma pek çok önemli genç kadın sunulması da dahil olmak üzere, ancak bunlarla sınırlı değildir onuruna etti: İşte bu özel organizasyonlarda evlilik yapan bazı isimler: 

ABD eski Başkanı Richard Nixon'ın kızı Tricia Nixon Cox 
Danimarka Prensessi Margaret'ın kızı Prenses Ines 
Vogue Dergisi editörü Edwin Russell'ın kızı Serena Russell 
ABD eski Başkanı Eisenhower'ın torunu Dwight D. Eisenhower 
CIA eski Başkanı David Petraeus ile ilk eşi Hollister 'Holly' Knowlton 
Yugoslavya Prensesi Katarina 
ABD eski Başkanı Lyndon Johnson'ın torunu Lucinda Robb 
Malcolm Forbes'un torunu Charlotte Forbes, torunu 
George H.W. Bush'un torunu Ashley Walker Bush 
Arianna Huffington'ın kızı Christina Huffington 
Isabel S. Rockefeller 
Hannah Rothschild 
Ashley Walton



35 Trilyon Dolar

Rothschild, Rockefeller, Warburg, Walton, Vanderbilt, Habsburg-Lothringen, Von Bismarck, Schroder, Lazard ve Schiff... İşte dünyada birçok savaştan büyük servet kazanan, enerji ve finans sektörü başta olmük üzere her alanda yatırımları olan bu ailelerin, 35 trilyon dolara hükmettikleri belirtildi. Özellikle Rothschild ailesinin, 20 trilyon dolarla dünyanın en güçlü auilesi olduğu ifade edildi. Ailenin, 11 ülkede faaliyet gösterdiğine dikkat çekildi.

Babalar ve Oğulları

Zengin ailelerin erkek çocukları için hayata çok şaşalı görünse de , aslında öyle olmadığı ortada. Okul ve iş hayatı başta olmak üzere evlilikleri de, ailenin üst komiteleri tarafından kararlaştırılar çocuklara, özel psikolojik destekler verildiği öğrenildi. Bu duruma itiraz eden bazı çocuklara da, çok ağır cezalar verildiği daha önce gündeme gelmişti.