İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
‘Böcek sanığı’ Ali Özdoğan’ın dinleme cihazlarının bulunmasından hemen önce bağlı bulunduğu birime “Almanya'ya gidiyorum” diyerek ABD'ye gittiğini gösteren havaalanı fotoğrafları mahkeme dosyasına girdi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde konutuna ve ofisine dinleme cihazı (böcek) yerleştirdiği iddia edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 5 firari sanık, hala hakim karşısına çıkartılamadı.

Dönemin şube müdürü Sedat Zavar ile polis memuru Enes Çiğci Romanya'da pasaport kontrolü sırasında yakalanırken, Türkiye'ye iadeleri için girişimler sürüyor. Haklarında yakalama kararı bulunan Ali Özdoğan, Serhat Demir ve İlker Usta ise halen firari.
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz gün görülen davanın 3. celsesinde tanıkların dinlenmesine devam edilirken, mahkeme heyeti, bir sonraki celsede Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, İbrahim Hakkı Yurtsever, Mehmet Kaya Sakin Ünlü, Abdulkerim Taş, Ahmet Hakan Aydınlı ve Burhan Öksüzler'in tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Dinleme cihazları ile  bu cihazların fatura örneklerinin de incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesi istendi.
ALMANYA DİYEREK ABD'YE GİTMİŞ
Olay tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü olan Ali Özdoğan’ın, mahkeme dosyasına giren rapor ve araştırmalara göre, 2011 ile 2014 yılları arasında 9’u ABD olmak üzere toplam 11 kez yurt dışı çıkış kaydının olduğu tespit edildi. Bunlardan en önemlisi ise böcek cihazlarının bulunmasından hemen önce senelik izine ayrılarak bağlı bulunduğu birime Almanya'ya gidiyorum diyerek ABD'ye gitmesi oldu. 
Ali Özdoğan ve Sedat Zavar'ın olay tarihinde yurt dışına giriş çıkış yaparken havalimanı güvenlik kamerası görüntüleri...


  Böcek Fuar İçin Alınan Senelik İzin Belgeleri


ABD'DE MASTER YAPTI 
Özdoğan'ın mahkeme dosyasına yansıtılan bilgilerinde çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkıyor. Özdoğan'ın, 2003-2008 yılları arasında ABD'de master ve doktora eğitimini yaptığı tespit edildi.
‘BÖCEK’ FUARINA KATILMIŞ
Dosyaya yansıyan bilgilere göre, Ali Özdoğan Paris'te düzenlenen MİLİPOL isimli fuara katılmak üzere Sedat Zavar ile birlikte görevli olarak 18-21 Ekim 2011 tarihleri arasında Fransa'da bulundu. Özdoğan, 28 Ekim 2011’de 15 günlük senelik izin almak suretiyle yurt dışına çıkış yaptı, senelik iznine konu yurt dışı adresini Almanya/Stutgart olarak beyan etmesine rağmen, Zavar ile birlikte ABD'ye gitti. Sonrasında yine Sedat Zavar ile birlikte 04 Kasım 2011 tarihinde ABD'den dönüş yaptı ve senelik iznini yarıda kesip aynı gün görevine başladı. Özdoğan, 21 Kasım 2011 tarihinde ise 23 günlük senelik izin alarak yurtdışına çıkış yaptı ve  senelik iznine konu olan ABD’ye gitti. Akabinde senelik iznini yarıda kesip 13 Aralık 2011 tarihinde ABD'den dönüş yapan Özdoğan, aynı gün görevine başladı.