‘Halkların meselesi değil’
‘Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi’nin davetiyle Türkiye’ye gelen Ermeni diasporası delegasyonu dün Beyoğlu’ndaki Cezayir Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.
Taksim Meydanında saat 19.15’te yapılacak 1915 anmasına katılacak olan Avrupa Irkçılık Karşıtı Taban Hareketi (EGAM) Başkanı Benjamin Abtan, toplantıda yaptığı konuşmada Abtan, şunları söyledi:?“Soykırım politik ve insan haklarıyla ilgili bir mesele ve ırkçılığın varabileceği en uç şiddet eğiliminin kendisidir. Soykırımın inkarı soykırımın devamı anlamına geliyor. Soykırımın tanınması Ermenilerin Türklere karşı bir tutumu olarak algılanmamalı. Bu Türkler ve Ermeniler arasındaki bir mesele değil.”
Ermeni Hayırseverler Birliği’nden Nicolas Tavitian’ın ise Ermeniler, Türkiye’de düşman haline getirildiler. Soykırımın tanınması Türkiye’nin daha hızlı demokratikleşmesinin ve AB’ye girmesinin de önünü açacaktır” dedi.

İsrail’de Soykırım tartışması
İsrail parlamentosu Knesset, Ermeni soykırımı iddialarını dün yeniden gündemine aldı. Dünya basını, soykırım oturumunun Mavi Marmara baskını nedeniyle İsrail ve Türkiye arasında yapılan tazminat görüşmesinden bir gün sonra gerçekleşmesine dikkat çekti.
Oturum sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan Reuven Rivlin de Türkiye ile ilişkilerin düzelmesinin İsrail için önemli olduğunu vurguladı.

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

 



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/diaspora-devleti-1915-anmasina-cagirdi/gundem/gundemdetay/24.04.2013/1697618/default.htm



Etiketler: İstanbul , Almanya , ırkçılık , Türkiye , Ermeni , Beyoğlu , Avrupa , Fransa , Hollanda , Taksim , İsrail , Bulgaristan , soykırım , Ermeni soykırımı , Binyamin Netanyahu , Romanya , Çankırı , İsrail parlamentosu , Knesset , saat , Mavi , 24 Nisan , Mavi Marmara , Marmara