24 Gün Önce 'Olağanüstü Hal' Tatbikatı Düzenlenen Yeni Açık Ceza İnfaz Kurumu Amasya Gümüşhacıköy Açık Ceza İnfaz Kurumu   C.T.E. Genel Müdürlüğündeki Güvenlik,Uzmanlık,Ciddiyet ve İnsan Kalitesi Profilini Bir Kez Daha Gösterdi.

Ceza Tevkifevlerini;Görev Ciddiyeti,İnsana Verdiği Eşsiz Değer ve Önem İçin  Hayret ve İbretle Alkışlıyoruz...

Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’ndeki Açık Cezaevi’nin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatının o sırada avluda bulunan mahkumların üzerine düşmesi sonucu 90 kişi yaralandı. Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, “Şu an hala çatının altında kalan mahkumlar var. Ekipler onları kurtarmaya çalışıyor” dedi.

 

AN İTİBARIYLE YARALI SAYISI 90 CİVARINDA
Olay bugün Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’nde meydana geldi. 5 bloktan oluşan Açık Cezaevi’nin çatısını şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Mahkum koğuşlarının bulunduğu iki blokun sactan yapılan çatısı bu sırada uçup avluda bulunan mahkumların üzerinü düştü. Olay hemen sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ve sivil savunma ekipleri de bölgeye hareket etti.



Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, yaralıların hastaneye sevk edildiğini belirterek, “Ancak hala devrilen çatı altında kalan mahkum var. Onlarla ilgili kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD, belediye ve sağlık ekipleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan fırtına da sürüyor. Bu nedenle çatı altlarına çok fazla yaklaşamıyoruz” dedi.

Şehir merkezine yaklaşık 2 kilometre mesafere bulunan Gümüşhacıköy Açık Ceza İnfaz Kurumu geçen yıl Eylül ayında yapımı tamamlanarak hükümlü almaya başladı.

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi


VALİ AÇIKLADI: YARALI SAYISI 81 OLDU

Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’ndeki Açık Cezaevi’nin şiddetli rüzgar nedeniyle uçmasının ardından Vali İbrahim Halil Çomaktekin olay yerine gelerk incelemelerde bulundu. 750 mahkumun bulunduğu cezaevinde 81 kişinin yaralandığı belirtildi. Daha sonra Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’ne geçerek yaralılar hakkında bilgi alan Vali Çomaktekin, burada yaptığı açıklamada yaralı sayısının 81′e yükseldiğini söyledi.

 

Vali Çomaktekin, “Bugün 16.45 itibariyle Gümüşhacıköy İlçesi’nde bulunan Açık Cezaevi’nde üzüldüğümüz bir olay yaşandı. Aşırı rüzgardan kaynaklanan çatı uçması sonrasında alanda sayımları yapılan mahkum kardeşlerimizin üzerine düşen bu çatıdan dolayı olumsuz bir hadise yaşandı. Bu olaydan 81 mahkum arkadaşımız etkilendi. Fakat çok şüküğr çok ağır yaralılarımız yok. Çoğu mahkum kardeşlerimizin ayakta tedavileri yapıldı. Çoğu taburcu edildi. 10 kişinin durumu biraz ciddi ama hayati tehlikeleri yok. Çok şükür olayın en az hasarla atlatılması için devletin kurumlarına düşen görev en iyi şekilde icra edilmiştir. Hiçbir mahkum kardeşimiz mağdur edilmeyecek. Sayın Başsavcımız konuyu değerlendiriyor. Binanın durumu incelenecek. Bu konuda kusuru olanlarla ilgili gerekli hukuki işlemlerde yapılacaktır” dedi.   DHA