Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!

Soma'da İmbat Maden İştetmeleri'ne ait maden ocağında, 787 işçinin vardiya değişimi sırasında, trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı.




YERYÜZÜ SICAK OLSUN DİYE....
Çıkışlara yakın olanlar dışarı çıkarak kurtulurken yüzlerce işçi, yerin 1.5-2 kilometre altında ocaklarda mahsur kaldı.
Yangın sonrası tüm galerileri dumanın sardığı ve yangının vardiya değişimine rastlaması nedeniyle çok sayıda işçinin dumandan etkilendiği ifade edildi.
21 işçi madenden yürüyerek çıktı. İşçiler madenin sağlık biriminde ayakta tedavi edildi.
Dumandan etkilenen işçiler ise ambulanslar ve özel araçlarla hastanelere sevk edildi.
Olayın grizu patlaması olmadığı, karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu ifade edildi.
Facia duyulur duyulmaz Genelkurmay Başkanlığı, AFAD ve TTK'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum arama kurtarma ekibi gönderdi.

KATİPTALİST ZORBA SERMAYE CAN ALMAYA DOYMUYOR
Kurtarma çalışmalarının başlatıldığı madene temiz hava verildi. Maden ocağında elektrik kesik olduğu için, asansörler çalışmadı. Bu nedenle kurtarma çalışmaları güçlükle yürütüldü.
Farklı illerden gelen ekiplerin de destek verdiği çalışmalar sabaha kadar sürdü.
Alanda çok sayıda ambulans da hazır bekletiliyor. Ocaktan çıkarılan işçiler ambulanslarla çevredeki hastanelere gönderildi. Bazı işçilere de ilk müdahale ocağın sağlık biriminde yapıldı.

Yakınların endişeli bekleyişi sürüyor
İşçilerin yakınları da geceyi uykusuz geçirdi. Yakınları henüz ocaktan çıkarılamayan vatandaşlar çalışmaların olduğu alandan ayrılmadı.
İşçilerin yakınlarının yanı sıra olay sırasında madende olmayan mesai arkadaşlarının endişeli bekleyişi de devam ediyor.
Polis, arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için işçilerin yakınları ile çıkarılan işçilerin ambulanslara konulduğu alan arasına barikat kurdu.

Maden işçisi: "Henüz çıkarılmamış 350-400 kişi olduğu tahmin ediliyor"
Bu arada, arama kurtarma çalışmalarına da katılan maden işçisi Sami Kılıç, "İçeride yangın hala devam ediyor. Girilmeyen panolar var. O panolarda 350-400 kişi tahmin ediliyor, daha çıkmamış" diye konuştu.
9 yıldır madende çalıştığını belirten Kılıç, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi.
Bu tür kazalara karşı eğitim aldıklarını ifade eden Sami Kılıç, "Maske olsa da kurtulması zor. Pano patlayınca elektrik olmuyor, elektrik olmayınca vantilatörler çalışmadığı takdirde hava akımı kesiliyor. Hava akımı kesilince, yaşam ihtimali kesiliyor. Maskeyle 45 dakikada temiz havaya çıkma eğitimi verdiler bize. 1 buçuk kilometreyi 45 dakikada çıkamazsın" dedi.
Kılıç, ölü sayısının artabileceğini kaydederken, "Oradaki şef ve amirlerle konuştum. Şu an 350-400 kişi tahmin ediyorlar. Patlama panosuna daha giriş yapılmadı. Oranın hava akımına ulaşıp, oradaki yangını söndürüp o şekilde girme tahmini var" ifadelerini kullandı.
Kılıç, kurtarma çalışmalarına katıldığı madenden 80 ceset çıkardığını ifade ederken, "Cesetler ayrı ayrıydı, 4-5 kişi bir yerde, 10 kişi bir yerde. Girilmeyen patlama olan yerde toplu olabilir" diye endişesini dile getirdi.

Cenazeler soğuk hava deposuna kondu
Yaşamını yitiren işçilerin cenazeleri, Kırkağaç İlçesi'ndeki Zafer Kalkınma Ajansı ile kaymakamlığın işbirliğiyle yaptırılan bölgenin en büyük kavun saklama soğuk hava deposuna konulmaya başlandı. Soğuk hava deposuna, ayrıca iki de soğuk hava tertibatlı TIR gönderildi.
Cenaze taşıyan onlarca ambulansın giriş çıkış yaptığı soğuk hava deposunda başta İzmir ve Manisa olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda savcının da kimlik tespiti, inceleme yaptığı bildirildi. Olay sırasında ocakta olan yakınları ölen aileler de soğuk hava deposuna gelmeye başladı.

Savcılık soruşturma başlattı
Öte yandan, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, bir maden ocağında çıkan yangına ilişkin soruşturma başlattı. Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca maden ocağındaki yangın olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve konunun bütün detaylarıyla araştırıldığı öğrenildi.
Başsavcılığın, soruşturma kapsamında "maden ocağında kayıt dışı işçi çalıştırıldığı" iddialarını da araştırdığı bildirildi.

ONGUN HABER EKİBİ OLARAK  YERYÜZÜ SICAK OLSUN DİYE, ÇOCUKLARI GÜLSÜN DİYE CAN VEREN 238 ŞEHİT VATAN EVLATLARIMIZA ALLAH'TAN RAHMET,YARALILARIMIZA ACİL ŞİFA DİLER,KEDERLİ YAKINLARINA DA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.
SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ,UNUTTURMAYACAĞIZ...