Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Büyük Birlik Partisi (BBP)  Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, gözaltına alındı.





Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında  BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal'ı gözaltına aldı. Daha önce BBP'nin Mersin milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan  adayı da olan Kartal, sorgulanmak üzere, emniyete götürüldü.

İstihbarat çalışması ve  Emniyet güçlerinin yapmış olduğu incelemeler neticesinde BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal'ın, Ekrem Dumanlı, Hidayet karaca, Emre Uslu gibi FETÖ'nün öne çıkan isimleri ile irtibatlı olduğu belirlendi.


MUHSİN BAŞKAN'IN ŞEHADETİNDE PARMAĞI VARMI?
Bilindiği üzere Mersin'de yaklaşık 5 bin kişinin yasadışı yollarla dinlenmesi olayında baş aktörlerden olan Ali İhsan Kaya isimli eski istihbarat şube müdürü son yapılan 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde BBP'den Mersin 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Kaptan Kartal'ın FETÖ'cü eski polis müdürünün milletvekili adayı yapılması noktasında önemli girişimlerinin ve parti yönetimindeki sıfatını kullandığı tahmin ediliyor.