Geçtiğimiz yıl başlatılan 'KKTC'de ezan yasaklansın' kampanyası tuttu, mahkeme 3 camide sabah ezanını yasakladı.




İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olup Lefke'de avukatlık yapan Feza Güzeloğlu isimli bir avukatın başlattığı kampanya mahkemeye taşındı.

Lefke’de Avukat Feza Güzeloğlu’nun hoparlörden sabah ezanın okunmasının yasaklanması için mahkemeye yaptığı başvuru kabul edildi.

İŞTE MAHKEME KARARI 

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

Avukat Güzeloğlu’nun başvurusunu kabul eden mahkeme Lefke’de bulunan Şeyh Nazım (Orta Camii), Pir Paşa Camii ve Aşağı Camii'de ezan okunmasını yasakladı.
Skandal karara neden olan Avukat Feza Güzeloğlu, mahkemeye açtığı davada gerekçe olarak ses yükseltici cihazlarla ezan okunmasının rahatsızlık verdiğini savundu.

Lefke’de Sabah Ezanının,Davanın Sonuçlanacağı Güne Kadar Okunmayacağı Belirtildi.

KKTC DİN İŞLERİ BAŞKANI KONUŞTU 
Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Mahkemede alınan kararın muhatabının Din İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Başkanı değil, Vakıflar İdaresi olduğu görülmektedir. Dolayısıyla bu karar, Din İşleri Başkanlığını bağlayıcı herhangi bir sonuç doğurmamaktadır. Mahkeme kararı Din İşleri Başkanı ve Başkanlığıyla ilgili herhangi bir hüküm içermemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

BU BİR RUH HASTALIĞI DEĞİLMİ?
Karşısına gelen her probleme akut rahatsızlık ön yargısı ile yaklaşan, standard üç beş rahatsızlığı karşısında bulunan hastaya beş dakika bile dinlemeden ezbere yapıştırveren Ruh ve Sinir Hastalıkları Mütehassısları, Psikiyatrlar, Psikologlar,PDR Uzmanları Bu Duruma Nasıl Bir Tanı Koyuyorlar Acaba  Bu Durum  Merak Konusu Oldu.



İŞTE O AVUKATIN SKANDAL TWEET'LERİ
Kampanyayı geçtiğimiz yıl başlatan Feza Güzeloğlu adlı avukatın tweet'leri de kampanya kapsamında hep ezan karşıtı. İşte o tweet'ler: