İstanbul TEM ekipleri İstanbul Zeytinburnun'da operasyon düzenledi. Operasyonda 11 çocuk 7'si kadın ve 1'i yaşlı 21 Uygur Türk'ünü gözaltına aldı.Karakola götürülenlerin çoğunluğunun Pasaportlu ve Türkiye’de oturma izni olan ikameti olan Uygur Türk'ü olduğuda öğrenildi. 


Gözaltına alınan 21  Uygur Türk'ünün  Deport işlemi yapılarak sınırdışı edileceği öğrenilirken, Sınırdışı edilecek 21 Uygur Türk'ünün Türkiye'den çıkarak Çin'nin işgali altında bulunan Esir Doğu Türkistan bölgesine gönderileceği bilgisi özellikle sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. 
OPERASYON,GÖZALTI VE SINIRDIŞI İÇİN KİMLER EMİR VERDİ?
Gözaltına alınan 21 kişiden 11 çocuk 7'si kadın ve 1 yaşlı Uygur Türk'ünün olması ve  Karakola götürülenlerin çoğunluğunun Pasaportlu ve Türkiye’de oturma izni olan ikameti olan kişiler olduğu bilgisi vatandaşın aklına; hangi somut deliller ışığında bu operasyon yapıldı,suriyeli mültecilere gösterilen itibar neden bu mazlumlara gösterilmiyor,bu işte bir bit yeniğimi var acaba sorularını getirdi.



ŞOK EDİCİ ŞÜPHE; UYGUR TÜRKLERİ'NİN SINIDIŞI EDİLMESİ  ​FETÖ TERTİBİ Mİ?
Sosyal medya kullanıcıları #21DoğuTürkistanlı etiketiyle yorumlarını yaparken, AK Parti kanadından bazı isimler de Uygur Türk'ü 21 vatandaşın gözaltına alınması operasyonunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin ziyaretiyle ilişkilendirerek FETÖ'nün operasyonu olduğunu iddia ediyorlar. 
Yapılan yorumlarda Uygur Türkleri'nin sınır dışı edilmesi konusunda çalışma başlatan bürokratlarında soruşturulması gerektiği kuvvetli bir şekilde ifade ediliyor.


 

YENİ BİR BORALTAN FACİASI OLURSA ...

Sınırdışı edilecek 21 Doğu Türkistan'lının Türkiye'den çıkarak Çin'nin işgali altında bulunan Esir Doğu Türkistan bölgesine nasıl gireceği bilinmiyor. 

Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!

Öte yandan Sosyal medya'da çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Uygur Türkleri'nin teslim edilmemesi için kampanya başlattı. 


Öte yandan Uygur Türk'ü vatandaşlarımızla ilgili nihai kararın ne olacağı ve olayın nasıl sonuçlanacağı merak konusu...

İSTANBUL TERÖRLE MÜCADELE YADA BU OPERASYON TALİMATINI VERENLERDE KOMÜNİST ÇİN HÜKÜMETİ İLE AYNI FİKİRDE OLABİLİRLERMİ? (URUMÇİ KENTİNDE KOMÜNİST ÇİN HÜKÜMETİ'NİN İSLÂM VE UYGUR TÜRKLERİNE BAKIŞINI GÖSTEREN BİR AFİŞ)