Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

Başbakan Erdoğan'ın ev ve ofisine böcek konularak dinlenmesine ilişkin soruşturma çerçevesinde, silahına,polis kimlik kartına el konulan Ramazan Akyürek'in görevden ayrılmadan önce tüm dinleme arşivini temizlediği belirlendi.
İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan incelemelerde dinleme tapelerinin
kayıt altına alındığı bilgisayarlar tek tek incelendi. Bilgisayarların harddisklerinin silindiğinin tespit edilmesi üzerine bu kayıtların iz'lerine (log) bakıldı. Ancak bu izlerin de silindiği, tüm arşivin yok edildiği ortaya çıktı.

KAYITLARA GİDERAYAK TEMİZLİK OPERASYONU
Bakanlık müfettişlerince Akyürek'in başında bulunduğu Teftiş Kurulu'nda yapılan incelemelerde tüm bilgisayarların geri döndürelemeyecek şekilde silindiği belirlendi. 13 Kasım 2010 tarihi öncesi çok önemli davalara ilişkin dinleme kayıtlarının da bulunduğu harddisklerdeki iz'lerin bile tekrar tekrar silinmek suretiyle 'tertemiz' hale getirildiği belirlendi. İstihbarat Şubelerde müfettişlerin, 13 Kasım 2010 öncesi tüm dinleme arşivinin silindiğini belirlemesi kafaları karıştırdı. Müfettişler bazı personelin bilgisine başvururken, bu bilgilerin silinmeden önce başka bir yerlere taşınıp taşınmadığına ilişkin ayrı bir inceleme daha yürütüyor. Bilişim uzmanlarından da teknik destek alan müfettişler, bilgilerin silinmeden önce bir harici bellekle taşınıp taşınmadığını araştırıyor. 
ARŞİV TEM'DE ORTAYA ÇIKTI
9 Mayıs 2006 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı olarak atanan Ramazan Akyürek, Hrant Dink suikastı sonrası Strateji Geliştirme Başkanlığı'na atandı. İdris Naim Şahin'in İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanan Akyürek, burada tüm dinlemelerle teknik takiplerle ilgili gelen dosyaları işleme almayarak bekletti. Akyürek, müfettişler marifetiyle emniyet teşkilatının tüm birimlerindeki dinleme ve izlemelerinden haberdar oldu. İçişleri müfettişlerinin yaptığı incelemelerde çok garip bulgulara da rastlandı. İstihbarat şube müdürlüklerinde olması gereken arşivlerin büyük çoğunluğunun terörle mücadele şube müdürlüklerine (TEM) taşındığını tespit eden müfettişler bu kapsamda incelemelerini tüm şubeleri dahil ederek yürütüyor.