Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi
Aydınlık Gazetesi, Kayseri’de Cansel Buse K, isimli öğrencisine cinsel tacizde bulunan Kayseri Melikgazi  Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni Bayram Özcan, için çarpıcı bir iddiada bulundu.

Gazete, tutuklanan öğretmen Bayram Özcan’nın elebaşı Fethullah Gülen’in olduğu FETÖ’ye yakın bir sendikaya âza olduğunu yazdı. Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Aktif Eğitimciler Sendikası’na yakın bir zamana kadar âza olan Bayram Özcan’nın daha sonra irtibatı kestiği belirtildi.


NE OLMUŞTU?

Olay, merkez Melikgazi İlçesi Demokrasi Mahallesi’nde Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı bir polis merkezinde görevli polis memuru M.K.’nın kızı Cansel Buse K. babasının beylik tabancasıyla başına bir el ateş etti. Silah sesini duyan evdekiler, genç kızı odasında kanlar içinde buldu.

İhbar üzerine sevk edilen 112 sıhhat ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralanan kız, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde kurtarılamadı. Hastane morguna kaldırılan Cansel Buse K.'nın cenazesi, Adli Tıp'ta yapılan otopsi ardından Kırşehir’in Kaman İlçesi'nde toprağa verildi.

İddialar üzerine, olayı çok yönlü olarak araştıran Cinayet Büro ekipleri öğretmen Bayram Özcan 'ı cinsel istismar gerekçesiyle gözaltına aldı. Matematik öğretmeni, daha sonra geçen cumartesi günü sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Okul yöneticileri, konuşmak istemedi. Kız öğrenci ailesinin intiharla ilgili açılacak davada mektep yönetimi hakkında da şikayetçi olacakları ileri sürüldü.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal medyadaki paylaşımları da göz önüne alarak lise ve çevresinde önlemler aldı. Okul çevresinde, Melikgazi Emniyet Müdürlüğü ve Çevik güç ekipleri devriye görevi yaptı. Kız öğrencinin intiharı ardından sınıf arkadaşlarından 2'sinin fenalık geçirdiği ve hadise günü sınıfta ders yapılamadığı ifade edildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Kayseri’de intihar eden 12. sınıf öğrencisi Cansel Buse K’yi (18) istismar etmek iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö’nün (33) daha önce Sabancı Üniversitesi’nin BM desteği ile düzenlendiği Mor Sertifika Programı Semineri kapsamında “cinsel şiddet, şiddetin ruh sağlığı üzerine etkisi, cinsel taciz vakaları, çocuk gelinler” konularında eğitim gördüğü ve sertifikalandırıldığı ortaya çıktı.

Kayseri'de matematik öğretmeni B.Ö.'nün cinsel istismarına uğradıktan sonra intihar ettiği iddia edilen Cansel B.K.'nın ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Cansel'i Revir'e Kapatmışlar

 Hürriyet Gazetesi'nden Gülden Aydın'a konuşan talihsiz genç kızın yakınları Cansel'in vefat etmeden önce yaşadıklarını anlattı. Teyzesi, “Üniversite sınavlarına hazırlanmak için pazar günleri etüdü vardı. O pazar (14 Şubat) o öğretmen, Cansel’i etütten alıp götürmüş. Öğrenciler 5 dakika geç kalsa arayan okul, o gün annesini aramadı. Neden, neden?” ifadelerini kullandı.

 Genç kızın teyzesi sözlerine şöyle devam etti: “Cansel, ertesi gün, yani 15 Şubat Pazartesi müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenine olayı anlatıyor. Ne yaptılar peki? Hiç! Yavrumuz okulda baygınlık geçiriyor yaşadığı kabusun etkisiyle. İdare çağrılan ambulansı gönderip revire kapatıyor. ‘Meşhur’ okulun idarecileri de o öğretmen kadar suçlu. Cansel haber verdiği halde tecavüzü örtbas ettiler. Okulun imajı batsın. Tecavüz alçaklığına göz yumdular.”

Cansel’in teyzesi, “En acısı da ne, biliyor musunuz?” diyor. “Tüm aile Cansel’in sınav stresine dayanamayıp intihar ettiğini sanıyordu. Toprağa verdik, iki gün sonra okul arkadaşlarından öğrendik gerçeği. Yavrumuz çırpınmış ama okul idarecileri üstünü örtmüş.”

YENİ MÜDÜR VEKİLİ, BAHÇEDE ÖĞRENCİLERE KONUŞTU
Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde yeni atanan müdür vekili Mustafa Kaya öğrencileri saat 07.45 sıralarında derse girmeden önce bahçede toplandı. Kaya öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Yaşanan olay hepimizi üzdü, ancak okulumuzda eğitim faaliyeti devam etmektedir. Konu Cumhuriyet Savcılığı, polis ve Milli Eğitim Müdürlüğünce en ince ayrıntısına kadar incelenmektedir" dedi.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, okulda isteyen öğrenciler için Sağlık Müdürlüğü'nce görevlendirilecek psikologlar denetiminde görüşmeler yapılacağı bildirildi.

18 YILLIK ÖĞRETMENİN 3'ÜNCÜ GÖREV YERİ
Cansel'le ilişkiye girip onu intihara sürüklediği iddiasıyla tutuklanan öğretmen Bayram Ö.'nün 2 çocuk babası ve eşinin ev kadını olduğu belirtildi. 18 yıllık öğretmenin ilk görev yerinin Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı Pazarören Öğretmen Lisesi olduğu, daha sonra Kayseri merkez Kocasinan Anadolu Lisesi'ne tayin edildiği, buradan da merkez Melikgazi ilçesindeki Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'ne atandığı ortaya çıktı.

OKULDAN BİR ÖĞRETMENİN ANLATTIKLARI
Aynı okulda görevli ve adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen DHA muhabirine, öğrenci Cansel Buse K.'nın intihardan 2 gün önce öğretmeninin kendisiyle ilişkiye girdiğini sınıf arkadaşlarından bazılarına anlattığını söyledi.
Cansel'in başına gelenleri öğrenen arkadaşlarının da durumu okul yöneticilerine bildirdiğini kaydeden öğretmen, şunları anlattı:
"Bunun üzerine okul yönetimince bir kadın rehber öğretmen, öğrenciyle ve öğretmenle ayrı ayrı görüşmede bulunmuş, çarşamba günü de intihar olayı gerçekleşmiş. Yani okuldaki soruşturma bitmeden Cansel yaşamına son vermiş. Ne olursa olsun bir öğretmenin öğrencisiyle bu tür bir yakınlaşmaya girmesi, bunu ilişkiyle sonuçlandırmasına varacak kadar birliktelik yaşaması kesinlikle doğru değil. Öğretmen- öğrenci arasında bu tür bir ilişki yaşanamaz. "

AİLE KAMAN'A GİTTİ
İntihar eden liseli Cansel Buse K.'nın ailesi, taziyeleri kabul etmek için memleketleri olan Kırşehir'in Kaman İlçesi'ne bağlı bir mezradaki evlerine gitti.

Kayseri'de olayı öğrenen çeşitli kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, ailenin Melikgazi İlçesi Demokrasi Mahallesi'ndeki evlerine taziye için gittiklerinde, bina görevlisinden ailenin dün gece Kaman'a döndüklerini öğrendi.

470 OKUL POLİSİ GÖREV YAPIYOR
Bu arada, intihar olayının ardından okul çevresinde resmi ve sivil ekipler devriye görevi yaptı. Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Cansel Buse K.'nın intiharının ardından aileye polis teşkilatı adına taziye ziyaretinde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

"Halen okullarımızın çevresinde 'Okul Polisi' adı altında 470 polisimiz görev yapmaktadır. Okul polisleri, öğrencilerin çevredeki güvenliğini sağlamakta, öğretmen ve yöneticilere her konuda yardımcı olmaktadır. Meydana gelen intihar olayı, bir meslektaşımızın kızı olması nedeniyle bizleri daha da üzdü."

AKTİF EĞİTİM-SEN HER ZAMANKİ GİBİ ...

Aktif Eğitim-Sen, Kayseri’de yaşanan müessif saldırının faili Bayram Ö.'nün Aktif Eğitim-Sen tarihinin hiçbir döneminde üyesi olmadığını bildirdi. 

Aktif Eğitim-Sen, bugün bazı basın yayın organlarında ‘Öğretmen Fethullahçı Sendikanın üyesi çıktı.’ haberlerine tepki gösterdi. Sendika, yapılan bu haberlerin tamamının iftira ve kendi içinde çelişkilerle dolu olduğunu kaydetti.

ONGUN HABER AŞAĞIDAKİ RESİMDE EN SOLDA (KARŞIDAN BAKILDIĞINDA) LACİVERT T-SHİRT'LÜ GÖZLÜKLÜ, KUCAĞINDA SARI GİYSİLİ ÇOCUĞU TUTAN KİŞİ'NİN BAYRAM ÖZCAN DEĞİL İSE KİM OLDUĞUNU SORUYOR?





İŞİNE GELİNCE AKTİF, GELMEYİNCE PASİF- SEN BU RESİME NE CEVAP VERMEYİ PLANLIYOR ACABA ? (BU ELİMİZDEKİ BELGELERDEN BİRİ)

Bayram Ö’nün 6 ay önce, eğitimini aldığı ve başarısı nedeniyle sertifikalandırıldığı derslerden bazıları şöyle:

Kadına yönelik şiddetle mücadele
Şiddeti Konuşalım: Şiddet, Cinsel Şiddet ve Şiddetin Ruh Sağlığına Etkisi Atölyesi
Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuk
Cinsel Taciz Atölyesi

Toplumsal Cinsiyet ve Tabu Roller.

Olaydan sonra tutuklanan Bayram Özcan verdiği ifadesinde suçunu da itiraf etti.