Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD tarafından bilinmeyen bir yere götürülen konsolosluk personeli ve Türk şoförlere dair kamuoyunu bilgilendirdi




"Sağlıkları ve durumları ile ilgili olumsuzluk yok" diyen Davutoğlu, daha güvenli bir yere götürüldükleri haberini de doğruladı.


Gün boyu birbiri ardına toplantı yapan ve Musul'dan gelen haberleri tek tek inceleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ardından muhalefet partilerini bilgilendirdi.
Kamuoyunun merakla beklediği açıklama ise akşam saatlerinde geldi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Elhamdülillah şu anda sağlıkları ve durumları ile ilgili her hangi bir olumsuzluk yok. Temaslarımız sürüyor yoğun bir çalışma içindeyiz. Kamuoyundan temel talebimiz TC devletine güvensinler. Kurduğumuz kriz masası ile tüm birimlerle 24 saat çalıyoruz, bu kardeşlerimiz dönene kadar da bu gayretimiz sürecek." dedi.Siyasi partilerin temsilcilerine tüm bilgileri aktardığını anlatan Davutoğlu, ancak şu an için bu bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmasının doğru olmadığına dikkat çekti.
"Bu mesele siyasetin ötesinde bir meseledir, hem ulusal itibar hem de can güvenlikleri bağlamında..../ Elimizdeki tüm bilgileri bütün detayları ile muhataplarım ile paylaştım. Önümüzde hem dinamik ve kritik bir süreç var, bir taraftan bu bilgilendirmeleri yaparken diğer taraftan da şu anda Musul'da bulunan kardeşlerimizin her biri büyük değer taşımaktadır, dolayısıyla yaptığımız yorumların açıklamaların onların bu durumları üzerinde yapacağı etkiyi hepimizin düşünmesi görmesi lazım." diye konuştu.
Gazeteciler tarafından Türk şoförlerin serbest bırakıldığı yönünde gelen haberlerin hatırlatılması üzerine Bakan Davutoğlu;  "O konuda bir takım haberler bilgiler intikal ediyor bizde var ama benim şimdiye kadar uyguladığım bir prensip var; vatandaşımızın sesini duymadan görüntüsünü görmeden hiçbir açıklama yapmadım." dedi.
Davutoğlu, "daha güvenli bir noktadalar diyebilir musunuz" sorusuna ise "evet ama ayrıntıya girmeyelim" cevabını verdi.

Öte yandan IŞİD, Twitter hesabından Musul’da rehin alınan Türklerin İstanbul’a gönderileceğini bildirdi.
Rusya’nın Sesi’ne göre, IŞİD, Twitter üzerinden Türk diplomatlarını ne zaman bırakmayı düşündüğü sorulması üzerine “Bugün İstanbul’da olacaklarını düşünüyorum” yanıtını verdi.
Irak'ın Bağdat'tan sonra ikinci büyük kenti Musul'u ele geçiren Irak- Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün rehin aldığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu personelinin örgütün halen Musul Valiliği'nde tutulduğu ve durumlarının iyi olduğu belirtilmişti.

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

SERBEST KALMALARI BEKLENİYOR
IŞİD militanlarının salı günü akşam saatlerinden itibaren kuşattığı ve dün sabah da baskın yaptığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu 49 kişiyi halen rehin tutuyor. Aralarında 3 aylık ve 1 yaşında iki bebeğin de ulunduğu rehinelerin bırakılması için Türkiye'nin girişimleri sürerken IŞİD militanları rehineleri Musul Valiliği binasına götürdü. Yapılan görüşmelerin olumlu yönde seyrettiği ve Başkonsolosluk'ta rehin alınanların sağlık durumlarının iyi olduğu, kısa sürede serbest kalacağının beklendiği belirtildi.