Sırra kadem basan FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün başına büyük bir para ödülü konuldu.






İçişleri Bakanlığı tüm aramalara rağmen bulunamayan FETÖ'nün firari imamının yerini ihbar edene 4 milyon lira ödül verecek.
Sırra kadem basan FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün başına büyük bir para ödülü konuldu.

İçişleri Bakanlığı tüm aramalara rağmen bulunamayan FETÖ'nün firari imamının yerini ihbar edene 4 milyon lira ödül verecek.

adil öksüz para ödülü

KIRMIZI LİSTEYE DE GİRDİ
Bakanlık ayrıca Adil Öksüz'ün ismini terör örgütü liderlerinin yer aldığı 'Kırmızı Listeye' de ekledi. Listede PKK'nın tepe kadrosuyla, Fethullah Gülen de bulunuyor. 

ZEKERİYA ÖZ VE AKIN İPEK GRİ LİSTEDE 
Bakanlık, firari savcı Zekeriye Öz ve firari işadamı Akın İpek için de ödül koydu. Zekeriye Öz ve Akın İpek'i yakalatana 750 bin lira ödül verilecek. Bakanlık ayrıca Zekeriye Öz ve Akın İpek'i de 'Gri Listeye'ye ekledi. 

aranan teröristler listesine eklenenlerMAVİ LİSTEDEKİ İSİMLER
Osman Hilmi Özdil, Emre Uslu, Necdet Başaran, Necdet İçel, Nevzat Ayvacı ise bakanlığın mavi listesinde.

KIRMIZI LİSTE, GRİ LİSTE NEDİR KİMLER VAR? 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, İçişleri Bakanlığı, aranan teröristlerin listesini 5 renkle kategorize etmişti. Terör listesinde aranan kişiler 5 renk ile kategorize edilirken, her elebaşı grubu için ayrı renkler belirlendi. Kademeli olarak belirlenen listede isimler kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve siyah şeklinde sıralandı. Terör örgütü liderliğinden terörist faaliyetlere karışanların derecelendirdiği sistemde Kırmızı Liste terör örgütü liderlerinden oluşuyor. 

Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!

Yakalanan, etkisiz hale getirilen kişi veya engellenen suçun niteliğine göre teşvik miktarı 4 milyon liraya kadar çıkarılırken, mühimmat, el yapımı patlayıcı, eylem hazırlığı, alan sorumlularına yönelik ihbarlarda 200 bin lira, elebaşı kadrosu, bölge sorumluları ve sözde merkez komite üyeleri için ise ödül 4 milyon liraya kadar çıkabilecek.





10 GÜN İÇİNDE PARA ÖDENECEK
Terör listesindeki isimleri yakalatanlara ödülleri 10 gün içinde ödeniyor. Türkiye vatandaşı olmayanlar da yönetmeliğin sağladığı imkanlardan yararlanabilecek.